Енгин Акюрек в „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 253

• 50 714
  • 723
  •   1
Отговори
# 660
# 661
Clio  Hug  Ейлюл се е влюбила в Текин, независимо кой е и какъв е.
Любовта не пита като дойде. Само че тя се е уплашила от тази любов, не е искала да си го
признае пред себе си. И какво трябва да направи човек, когато обича някого,
да бяга от него ли
newsm78
:hug:Toва е твоето мнение. Би било хубаво, ако  е подкрепено с факти от филма. Ейлюл е жена, която е наясно със себе си. И не върви,  обичала Текин, но не осъзнавала чувствата си и след смъртта му разбира какво е загубила. Жалко, че са изрязани моментите от живота на Текин и  не може да се види, че той наистина е с някакъв проблем.  През цялото време тя се развлича с него. Да, Ейлюл е уплашена, но не защото  е влюбена в неподходящия човек, а самият Текин я плаши. След секса,  той се  вкарва в някакъв  собствен  филм, въобразява си  разни работи и това е причината Ейлюл да напусне острова. Като гледах как чуруликаше при раздялата, ами нямах чувството че се разделя с любимия си. Оставя го разбит на брега и си заминава. И до катастрофата, Текин присъстваше ли    по някакъв начин в живота й. Като спомен. Връща се на острова, с амнезия, постепенно сглобява  пъзела и разбира, че нейните игрички са  причина за смъртта на един човек. За всеки, тази истина би била разтърсваща.  И  тази истина ражда угризения, чувството за вина,  истерия.     Думите на плажа са плод на шока, на моментното й състояние, затова вълната ги изтрива. Не означават нищо.

# 662

Ох, да продължавам да се утешавам с тези двамката, че...
 КЛИО,  направо ме разби с твоите размисли и страсти...
Cry

Последна редакция: пн, 24 фев 2014, 20:11 от Tanusha_

# 663
# 664

Да... някои гледат филма без да се опират на факти, други го гледат само фактологически. Simple Smile Много е забавно, когато липсва превод... Simple Smile

# 665
# 666
Керем Дерен в интервюто каза,че първоначалното заглавие на филма е било"Спомни си за мен".Мисля,че също е било подходящо.    

# 667

Тануша Two Hearts Утешавай се още 10-на дни, после комисар Йомер ще започне да разказва своята история и ...времето ни ще бъде "преразпределено" .

# 668

Тануша Two Hearts Утешавай се още 10-на дни, после комисар Йомер ще започне да разказва своята история и ...времето ни ще бъде "преразпределено" .

МАРТИЧКАHug, така, както ни гледа комисар ЙОМЕР - право в очите - започнал е да ни разказва историята си...
"И, утеха всякаква оставете..."  Two Hearts

# 669
  • Пловдив

Тек е толкова невинен. И това му изигра лоша шега.

# 670

Още от карикатурите на Текин...

# 671
А първата страница на тази тема знам, че е ваша гордост, но както и друг път съм имала възможност да споделя на мен не ми харесва и я прескачам.  Peace
Да, така е, много обемна и разточителна. Четири филма събрани на първа страница. Друго такова чудо няма. И в арабските форуми, даже. Всеки филм си има тема. И защо има кофа с домати. Като тук вместо да се хвърлят домати,  здравата се пишат доклади до модераторите. 50 % от всички доклади във форума, както писа Мамма.

# 672
Здравейте момичета!   Heart Eyes

Изгледах отново МСП и този път емоциите и вълнението бяха още по-силни. newsm45
Въздейства ми с по-голяма сила. Може би защото първия път като го гледах,
бях много нетърпелива какво ще видя.
Ще споделя някои неща, които ми направиха впечатление.
Още доказателства, че Ейлюл се е влюбила в Текин , а и дори преди първата целувка.
Нейните приятели си тръгват от острова, явно е свършила отпуската, викат
я под прозореца да тръгва и тя. Но Ейлюл остава, не иска да си тръгва. Защо ли....
А после вече отиват с Текин на плажа, тя му помага да влезе във водата и да плува....
и  следва целувката.
Само на някои сцени ще се спра, но както следват по ред.
В стаята на Тек, след като той и подава бирата, за момент се гледат в очите. В погледа на Ейлюл  се вижда, че е влюбена, но тя бързо го отклони. После разглеждаше
карикатурите и видя една, на която Текин ги е нарисувал във вана. Отстрани стои
някой, който казва нещо, но не разбирам турски.
Гледайки тази рисунка, Ейлюл се замисли – дали е само затова, че разбра за чувствата на Текин, или усети, че и тя изпитва същото.
Защото след това тя остава при Тек и двамата са много щастливи. Виждаме сцените с хвърчилото, пръскането с водата......изобщо двама влюбени.
Изобщо не видях Ейлюл да си играе с Текин и да го използва. Сцената, когато всички –
Ейлюл, Тек, момичето и кученцето, гледаха  филм на телевизора, Ейлюл плачеше.
Това говори много за нея като човек.
Нататък – след целувката вечерта, веднага следва разговора между Ейлюл и Текин
дали това е любов
‘’Любов, това любов ли е.’’ –пита Ейлюл.
‘’Щом питаш, значи не е.’’ – отговаря Тек.

Да, Ейлюл се съмнява, но този разговор не се е състоял, докато  са били заедно. Това
е с въображаемия Текин, когато Ейлюл си връща постепенно спомените. Тя още не
си е спомнила всичко, затова са тези нейни съмнения в този момент.
След това следва спомена за сутринта в леглото с Тек. А тогава виждам влюбената Ейлюл как целува нежно Тек, с какво желание му приготвя закуската. И шапката на плашилото си нахлупи, толкова беше щастлива....
До момента, в който се видя в огледалото.......и се уплаши.....от себе си.
Май не се позна – в смисъл, че не знае коя е истинската Ейлюл. Видя се без грим, без маската с която е свикнала.
Тук нещо да добавя. Мисля, че и на Любов е направило впечатление, че Ейлюл е без грим, когато си връща спомените. / Поне така са направили да изглежда. /
Да, Ейлюл е с грим само, когато я виждаме с приятелите и, или това е нейният предишен живот. Фалшив, без чувства и духовност, или поне се крият, не се изразяват.
Когато остава при Текин, Ейлюл е без грим – а това е Истинската Ейлюл, с нейната
душевност, с чувствата си.
Връщайки се на острова и преминавайки през целия път, водена от спомените, Ейлюл
отново е без грим, тя е истинска, не се преструва.

Мисля че във филма не е важно това че двама души са се разделили, единият напуснал другия.
Това се случва с много хора. В случая става въпрос  да бъдем истински, да не се страхуваме
и да не бягаме от това, което сърцето ни диктува.
Лелеее, пак стана дълго, а уж щях да пиша след превода.
Финалът ще го оставя за тогава, освен ако не се сетя още нещо преди това..... Simple Smile

Clio  Hug  все едно съм знаела, че ще искаш факти, та съм ги написала. Simple Smile
Явно сме на различни мнения, но какво да се прави... Simple Smile

Ками Hug newsm51  за споделените мисли   bouquet

Haqsko Hug  честито за списанието, сигурно си много щастлива! newsm51

# 673

Още от карикатурите на Текин...

Ами  ... страхотни карикатури.

# 674

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт