Вместо добро утро!
Engin Akyurek Universal Fans Club
Comment of the Day - Fatina Khatib
/Във връзка със статията на Хинджал Улуч, публикувана по-рано/
Чудя се къде са били толкова години всички турски репортери и филмови критици? Изненадана съм, че човекът, който е написал статията, изобщо не е чувал за Енгин, който има милиони фенове в целия Близък Изток, а така също и в Източна и Централна Европа. Нима Енгин е талант, който може да бъде пренебрегнат или да остане незабелязан? Откакто го видяхме, ние се влюбихме в този невероятен актьор, дори се пристрастихме към него и творчеството му. Аз лично започнах да следя някои турски драми само заради него. Въпреки това, ние знаем, че той е харесван и ценен от работещите във филмовата индустрия и изобщо не е случайно, че Керем Дерен е избрал него измежду стотиците актьори. Освен това продуцентът Керем Чатай е работил с него по-рано, а сега работи върху нов сериал – „Мръсни пари и любов” – сериал, който се прочу още преди да е излъчен и то само заради Енгин, за когото по-рано не са чували!!!!
Благодаря ти Любов.
И докато си подреждам неделния ден, едни мисли ми се въртят. Невъзможно е този критик, било пък и само филмов /може да не гледа сериали/ да не се е докоснал до творчеството на Енгин. Предвид възрастта му, би трябвало да е запознат с филма "Съдба". Ако не е забелязал Енгин - спечелил две награди за него и то точно от гилдията на филмовите дейци, то поне заради другите актьори, пък дори и само заради режисьора. Филмът е бил представян и на фестивала им "Златен портокал". Та в този ред на мисли - по-скоро приемам за извинение от негова страна, че до момента лично той не е писал за Енгин. Въпреки прекрасните думи казани по негов адрес, аз казвам "срам за майстора" - критика де.... Но феновете забелязват всичко - сигурно са му изпратили някое пиперливо мейлче.
Засега обаче отзивите са възторжени…Какво по-хубаво от това, при положение, че мненията на сериозната критика и зрителска аудитория рядко се покриват…