КАНАДА .. лято .. плаж .. мечти - 56 тема

• 45 808
  • 729
  •   1
Отговори
# 90
кака Дора, добре дошли в Лавал  Hug

Ние няма да можем да се включим на тези избори, церемонията ни ще е във вторник. Надявам се паспортите да станат до Великден за да може да отидем до Щатите и да има как да влезнем в Канада, нали прибират резидентските карти на клетвата.

И аз не бих отишла извън острова на Монреал при пристигане. Истина е, че е хубаво да си близо до метро. Ние на времето бяхме по средата между Кот Вертю и Сове, тоест на 15-20 мин с автобус от двете крайни спирки на оранжевата линия и беше много удобно.

# 91
  • Лавал-Пловдив
Паспортите стават за 2 седмици. Ние след клетвата директно отидохме да се снимаме в едно Жан Кутю, както бяхме официални, малко ни и понапудриха, че сме блестели, а не можело. След 2 дена пуснах документите. Съвет от мен - пусни ги директно в Паспорт Канада, а не чрез Сервиз Канада (те са посредници). Нашите и на Сами ги пуснах в Сервиз Канада, а на големите там не ги взеха, защото са ка партикюлие (без подпис на биологичния баща). След 3 дена ходих до Паспорт Канада, където ми приеха молбата за тях и техните паспорти дойдоха първи, а нашите след седмица. Чрез Сервиз Канада само ти се забавят нещата с още 10 дена.
Ние също тогава бързахме за щатите за лонг уикенда на фет дьо Кебек, който е и рожден ден на майка ми, но успяхме.

# 92
И аз като Кака Дора съм любопитна защо точно Бросар или Лонгьой биха избрали новопристигащи имигранти Simple Smile предполагам, че имате познати там, но аргументите на кака Дора са много основателни и освен ако нямате много точна идея какво точно ще правите там и да сте сигурни, че няма да ви се налага да пътувате редовно до Монреал, аз също не бих отишла там.
Но наистина всичко е субективно Simple Smile аз лично и в Розмон не бих отишла (по повод питането н Карелия), просто не ме кефи квартала, въпреки че за новопристигнали е в пъти по-добре от Бросар или Лонгьой.
Но много явно се е променила процедурата, говорите за две-три годишни периоди...явно искат да сте много сигурни в решението си да дойдете в Канада Grinning, на нас не ни дадоха много време да се колебаем, девет месеца след пускането на документите имахме вече визи.

Ей, за малко да забравя - кака Дора, честит нов дом! Да сте много щастливи в него, само хубави спомени и добри приятели да посрещате и бързо да го изплатите! Simple Smile

# 93
  • Vaudreuil Canada
kambanka 2304 хванали сте много ускорена процедура - ние чакахме 2 години визи.

nikolova 2 седмици за паспортите - май имаше и ускорен вариант но предполагам е по-скъп.

Нопопристигащите наистина премислете за мястото в началото - най-добре близо до метро или редовни автобуси - ако мислите да учите близо до университетите/колежите които ви трябват.

За колите - нови и японски!!!! поне имат вторичен пазар  Mr. Green

karelia79
колко багаж имате право да качите на този нискотарифен самолет?

# 94
  • Canada
Здравейте канадски мами,
шемет, имаме право на по 1 ръчен 10 кг при стандартни размери, 1 чекиран до 30 кг и до 158 см и отделно лаптоп и детска колчика. На другия ни полет допустимият ни чекиран багаж е 20 кг, но ще си доплатим горницата.
Николова, а за близостта до метро или редовна автобусна линия  е ясно, че е по-удобно. Но навсякъде из форума, а дори и познати като питаме, ни казват, че това са и най-кофти районите за живеене - с много криминални елементи и т.н.
За Южния бряг - като съм гледала през гугъл мапс, винаги ми е харесвало много, защото е по-зелен, някакси по-подреден и изглежда много приятно място за живеене. Даже квартирите, които се дават под наем изглеждат в по-добро състояние.
За Розмон - честно казано и аз започнах да се разколебавам - много скъпо ми се вижда,  авсе стари дървени сгради. Имам чувството, че прегледах всички квартали, според информацията, която имам и все нещо не ми допада. Абе с две думи, много е трудно да вземеш някакво обосновано решение от другия край на света и като нямаш роднини или много близки приятели, които да те съветват.

# 95
Камбанка, Кака Дора, благодаря за отзивите. Всъщност нямаме никакви познати, които да ни посрещнат и се насочих към двата града, защото не са в центъра на големия град, но пък не са и толкова далеч. По други изчетени коментари останах с впечатление, че са на около половин час с автобус или влак от Монреал. Наистина не знам как ще се развие въпроса с работата и по колко време ще трябва да пътувам, но на място мисля, че ще е най-добре да се ориентирам. Иначе всичко друго е субективно, на база прочетеното в нета, което понякога се оказва доста различно от реалността.
Иначе предпочетох Лонгьой или Бросар, защото ми се виждат по-зелени, с много паркове, не толкова натоварени. Мисля, че това ще е добре за децата, за да се адаптират по-бързо и да не е толкова голям шока от местенето. А и гледах хубави квартири на добри цени в нета.  Надявам се да успеем да намерим временна квартира още от България.
Имаме още време, така че се радвам и ще съм радостна на всякакви споделени мнения.
Благодаря ви момичета   bouquet

# 96
Ето ни и нас - вече канадски граждани. Церемонията ми хареса много, беше трогателно и мило усещане за един завършен етап, за едно почти 5 годишно чакане на този момент ... много ми беше хубаво на мен.
кака Дора, и ние отидохме веднага в едно Жан Кутю  Simple Smile Снимките са готови, ще попълваме документи и надявам се в петък да ги пуснем.

karelia79 и krisskka - кой каквото и да ви говори няма да има нищо общо с това, как ще го видите вие със собствените си очи. Зимата е еднакво грозна (и дълга) във всички квартали, както и във всички квартали има чудни, зелени паркове. Мислете за това какъв ви е бюджета, с какво не бихте направили компромиси (дървен блок например), ще купувате ли кола в началото или ще разчитате на градски транспорт, на какво разтояние ще са магазините, от какви училища ще имате нужда и скачайте в огъня. Най-хубавото е, че след 1 година може да си смените квартирата. Тогава ще имате поглед над различните квартали и какво ви е нужно. Навремето, когато ние пристигнахме, нямаше нито един българин в нашия район (по този повод аз писах в бг мама и от тогава съм в тези редици). В началото ми беше криво, но с времето си дадох сметка, че така сме се организирали по-добре и е било в наша полза.
В Бг Канада мненията са толкова крайни, че според мен само може да си извадите грешни изводи. Преди година и малко, когато пристигаха нашите приятели също ме питаха за Лонгьой и аз им изтъкнах същите доводи. В крайна сметка се настаниха в Ласал, в един блок където не искат гаранти, само трябваше да предплатят мисля един наем. Почти година след това тя ми каза - сега чак разбирам, защо не е трябвало да ходим там. Не ме разбирайте погрешно, и двата града са много хубави, само според мен не са за новопристигнали.

# 97
  • Монреал
Подкрепям мненията до тук, че за новодошли най-добре е да се търси квартира в близост до удобен транпорт - има толкова много обикаляне в началото, а тук разстоянията не са шега. Има лесно загубени часове всеки ден само в транспорт, а времето е много ценно. Има време по-нататъка за всичко - и за цветни квартали и за спокойствие, но поне в началото докато човек се ориентира и стабилизира, според мен бързият и точен транспорт е много ценен.

Честито гражданство, Николова - казах ли ти, че бързо ще мине  Grinning Hug

Привет на всички нови дами в темата!

Кой ще ходи на концерта на БТР?

Аз съм тръгнала по интервюта  Crazy стискайте палци!

# 98
Тарилилей, стискам палци. Аз (и първородният) ще ходим на БТР (...цвете от луната ти ако желаеш, ще откъсна аз за теб .... чуваш ли ме вече как пея и подгрявам  Laughing)

# 99
Момичета , в кои други градове ще пеят БТР ? ЗА Едмънтън нямам надежда , но за Калгари ? Търсих в БГ Канада набързо , ама нищо не намерих .

# 100
  • Монреал
Николова, тая година на младежа му се усмихва късмета с концерти май  Grinning И аз се нахъсвам сега, дано да пеят по-старите парчета, че новите не ги знам  Laughing

Ииии, забравих да питам нещо, ако някой има опит с пътуване на дете само по самолети (мисля, че Дамян на Маневрата беше пътувал сам до Бг) -как е минал пътя, как са се грижили за децата, колко голямо беше детето, когато пътува само за първи път, как се справихте вие с липсата? Моето голямо момче тая година може би ще изкара лятото в Мароко и ми е много притеснено и от сега ми се свива сърцето как ще изтрая две месеца без него ПАК, сега бяхме разделени за сума ти време, когато ние пътувахме и сега ПАК  Cry

# 101
  • Калгари, Канада
dany_nik, в Калгари минаха, бяха на 9-ти март, но ние не сме ходили. Половинката замина точно на девети по работа и така ни се размина.
Доколкото разбрах само Калгари, Монреал и Торонто са в турнето.

# 102
Благодаря , мamaмia .

# 103
Ние ще ходим семейно на концерта, живи и здрави.

Успех в интрвютата, Тарилилей! Опит с пътувания на деца нямам, тази година и на нас ще ни е за първи път, баткото ще бъде два месеца в Бг и не знам как ще издържа, никога досега не сме се делили и ми е много свито сърцето още от сега.

Николова, честито гражданство!

# 104
  • Canada
Здравейте момичета!
Да се запиша и аз на 7-ма стр. Simple Smile

Кака Дора, честита къща! Да сте много щастливи в нея!

Добре дошли на новите момичета в темата!

За кварталите - наистина всичко е много субективно. Важно за нас например беше да НЕ е до метро, а на 1 автобус разстояние, поне на 1-2 км, точно за да избегнем евентуална мизерия.
За Южния бряг - от колеги-местни съм чувала, че не харесват Лонгьой за живеене, тъй като е с най-висока престъпност в тамошната околия.

За колите - някой хвалеше Хюндай 2013, дано да са се подобрили, ама едва ли са с коренна промяна... Имам/х Акцент 2009, купен 2009 и мога да ви кажа, че се раздрънка наскоро, а не е каран много (няма 30000 км!) или пък лудо, поддържан е. Сега го трейд-ин-ваме при покупка на миниван, ура, отървахме се! Ако сега си търсех кола, може би бих се спряла на Тойота Приус, много бях изненадана, че има коли, които горят 2 на 100, направо така  Shocked. Mr. Green

Николова, честито гражданство!

Тарилилей, успех!

Общи условия

Активация на акаунт