На море в Гърция 2014 - II

• 73 145
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
  • Луната ни пази
Момичета, моля ви, дайте мнение за  този хотел на Корфу. Важно ми е, ще е подарък за брат ми и бъдещата му жена, меден месец, та не искам да се излагам Simple Smile

# 361
geryger аз мога да кажа за Сарти - плажът е много дълъг и приятен, в северната част, там където са концентрирани заведенията и повечето къщи спорд мен си е дълбокичък, но в средата и южната част е просто разкошен - плитък, много ситен пясък, нямаше едно камъче или водорасло-пръчка, това в края на август 2013г. Незнам в Сарти какво си харесала като местоположение за настаняване, но барът на плажа пред хотел Таласа Бутик е страхотен, атмосферата също много релаксираща, основно имаше италиански семейства, а и селото като цяло също ми допадна, вечер е приятно има крайбрежна алея, игрална площадка и я нямаше ужасната врява, която вдигат сърбите по повечето селца из Касандра. Гледката към връх Атон също не е за подценяване. Успех в избора!

# 362
  • Бургас
Нещо съм се притеснила за Торони. Направих резервация, но сега попаднах на това изречение в един пътепис:

"водата е кристално чиста и топла като чай! Влизаш и на около метър след това става дълбоко,покрива те!!!" Пише също че дъното е само камъни Sad

В целия залив ли е така? И има ли наблизо по-плитки плажове? Поне голямото дете (135см) да влиза спокойно. Не ми се пътува всеки ден 20-40 км.

# 363
Запис в една от най-хубавите теми,особено днес каквото е мрачно в Сф,направо ми се иска да съм пак в Гърция,на плажа...
За Торони дано dama се включи и да каже,те ходиха миналата година и бяха много доволни.

# 364
  • София
Steltion, не сме обикаляли целия залив на Торони, защото не е малък, но на местата, където сме били, става дълбоко сравнително бързо. Въпреки това имаше доста деца в морето. Пясъкът е едър, което е много готино, защото не полепва по кожата и съвсем лесно го изтупваш от себе си. Силно казано е, че има камъни в морето. По-скоро има едни малки и много красиви и обли камъчета, които на нас не са ни пречили, а аз обувам аква обувките и при най-малкото боцкане  Laughing Много е приятно за шнорхелинг там, защото морето е много интересно с тези малки камъчета и е пълно с рибки, така че голямото дете може много да се изкефи  Hug

# 365
Стелтион,
дълбок е заливът, но другото е както е казала Мохарет - не чак толкова страшно.
В Каламици, 10 км на юг, има доста по-плитък плаж.
Преди Торони хубав плаж е Тристиника (2 км на север), но също е дълбок. Обаче има две приятни кътчета между тези два големи залива - Тристиникуда и забравих как се води другото - точно преди влизането в Торони, едното с таверна-хотелче, другото само с каравана, те са също по-плитки. Иначе със същия едър пясък и обли камъчета като големия залив на Торони.
На Каламици има и по-ситен пясък. И, разбира се, малко по-далеч - на 20-30 км, вече има много други приятни алтернативи.
Няма страшно, ще ти хареса!

# 366
Здравейте,
Миналата година ни беше сефтето в Гърция  Embarassed и както може да се очаква - сме тотално зарибени. Благодарение на този форум и най-вече на търпеливата помощ на Таис на лични - имамхме една страхотна почивка на Ситония.
Сега за майските празници отново сме се насочили към Гърция, но целта е почивка тип екскурзия до Йонийското море, където основно да се наслаждаваме на гледки, плажове, природа, архитектура и разбира се храна  chef
Много ми харесаха предложенията на Албатрос турс, но не мога да рискувам да кача детето на автобус цял ден, а и понеже сме от често боледуващите ми се иска да сме с колата и свободни по всяко време да се върнем в БГ. (Заради тия пусти болести, толкова години не сме се осмелявали да мръднем по-далеч. Сега съм решила тръгваме, пък ако се случи - тогава ще го мисля, но все пак трябва да сме мобилни).Харесах много нещо такова http://www.albatrostours.net/Ostrovi-pochivka-more/%D0%B5%D0%BA% … %D0%B2%D0%B8.html.
Искам да си организираме подобна почивко-екскурзия но самостоятелно. С организацията на пътуването и хотела ще се справя. Питането ми е, за екскурзиите, които предлагат, и най-вече еднодневния круиз около Лефкада, и подобни полудневни или целодневни екскурзии откъде могат да се купят на място, и цените дали са подобни на тези на Албатрос. Мисля да питам и Албатрос турс за вариант - пътуване със собствен транспорт, и после да ползваме само тяхното настаняване и екскурзии, но не е сигурно дали ще съберат хора, и дали ще ни дадат подобна оферта.

Редактирам се - намерих това онова, обаче нещо тотално се разочаровах http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g1140281-i17860-k6556551-Ni … nian_Islands.html
Моля споделете заслужава ли си, и дали ако отидем просто на пристанището може да си харесаме най-красивия и нов кораб и да се мятаме на него:), или е по-сложно с организацията? Ще ми се нещо от рода на обиколка на Лефкада, или разходка до близките острови.

Последна редакция: нд, 02 мар 2014, 17:20 от танита

# 367
Да - могат да се купят екскурзиите от местни оператори без проблем. Конкретно за тази, която питаш, можеш да потърсиш в нета корабчето "Нидри стар".

Програмата в екскурзията на Албатрос обаче е доста натоварена, ще се счупите от път, особено с по-капризно на пътуване дете - Лефкада, па Кефалония, па Парга, па няколко круиза.. трудна работа за 5-6 дни (а аз съм от типа "г*з път да види, т.е. сравнително обективна оценка е Simple Smile).
Иначе за всички тези дестинации сме писали много в темата, добре дошла си с всякакви въпроси.

# 368
  • София
Taнита, ако говориш за майските празници 1-6 май, почти съм сигурна, че круизи за самостоятелни туристи няма да има, защото и туристи почти няма. Ние бяхме втората седмица на октомври и всички бяха приключили сезона. Агенциите наемат цял кораб и затова не ги касае дали е в сезон или не. Впрочем преди 2-3 години както нямаше круизи от Ормос Панагияс до Атон, в един момент се появиха наши групи и веднага ни предложиха да пътуваме. Но няма гаранция, че това ще се случи при вас. А и на Халкидики има много българи по време на празници, а на Йонийското море са малко.

Последна редакция: нд, 02 мар 2014, 17:18 от Тaня67

# 369
  • София
Танита, ако сте извън пиковия сезон, да кажем че пътувате примерно през юни, можеш да си позволиш да не запазваш нищо. Просто тръгвате, всички хотели и студиа вече работят, но не са пълни. Където ви хареса, чукате, гледате и ако ви допадне спите.
Вече на място питаш местните за екскурзии, интересни нища за разглеждане, таверна, която си струва.
Това е стратегия, която работи. Няма да останете на улицата, няма да останете гладни и ще бъдете гъвкави.
Над 15 години ходим на море само в Северна Гя, вероятно повече от 10 години не сме спали в хотел в истинския смисъл. При всяко ходене гледаме, питаме и се ориентираме за интересни места за следващите пъти. За хранене също питаме само местни, ако не познаваме района. Никога няма да те пратят на кофти място. И двете ми деца пораснаха за този период, не е като да сме били сами.
Относно боледуващо дете, не се притеснявай. Имали сме такива ситуации. Питаш, насочват те към къщата на лекаря, понякога даже педиатър. Струва около 30 евро. Аптекарите също са отзивчиви.

# 370
Благодаря ви много за отговорите  bouquet
Точно за празниците 1-6 Май съм го замислила, за да не хабим от отпуската, която после планирам да се превърне в по-продължителни и по-лежерни почивки с повече плажуване. А сега, понеже предполагам, че няма да става за плаж искам нещо от рода на г*з път да види, и най-вече, таверни, плажове и къщи да види.
Винаги съм обичала почивки където и да е в слаб сезон, защото тълпата много ме изнервя, но верно ли през Май още не е почнал сезона на Лефкада? Аз си мислех, че доста поне българи ще има. Има ли риск по това време повечето студиа или хотелчета още да не са отворили newsm78
А за корабчетата, като гледам, че цената на Албатрос е почти двойна, на това което видях в tripadvisor си мисля, че сигурно действат по схемата с наемане на целия кораб - както пише Таня67.
Тези корабчета имат ли офиси на пристанищата - мисълта ми е - направо на място да отидем и да видим какво и дали изобщо нещо има?

# 371
 Танита, офиси на компаниите, предлагащи круизи  около пристанището в Нидри, Лефкада има доста. Не зная през май как ще е . В първите дни на септември миналата тодина цените на еднодневните круизи бяха 15-20 евро. Купуват се дори преди тръгването на корабчето. Предлаганата екскурзия от Албатрос ми се вижда голям тагадък. Няма дори нощувка на Кефалония. Но ти си знаеш.

# 372
  • София
През октомври имаше павилиони за продажба на билети на самите пристанища, но бяха затворени и то си личеше, че е за дълго. В Парга успяхме да намерим отворена агенция тип магазинче. Според мен работеше само защото беше и рецепция за хотелчето отгоре. Казаха, че ще има круизи в четвъртък и в събота. Нямаше нито в единия ден, нито в другия. В четвъртък уж имало вълнение, а в събота не разбрах защо. Най-вероятно и двата пъти беше заради липса на хора. Всъщност други мераклии за круизи освен нас май нямаше.  Wink Иначе в Нидри видях хора, които си наемаха моторница. Ако се престрашите и това е вариант за приятна разходка. А круизните корабчета ги бяха подредили на пристанището и почти всички ги ремонтираха.

# 373
  • Бургас
Moharet, Параход, много благодаря за споделеното   bouquet

Погледнах заливчетата - Тристиникуда и Дестеника. Идеално близко са. Ако зависеше от мен щях да наема нещо направо там, но мъжете са претенциозни (искали апартамент, басейн, нищо че сигурно и той е със солена вода  Laughing)
Сигурна съм че ще ми хареса много, не съм от хората с претенции, просто се наслаждавам на морето и природата, а най-много харесвам септемврийското море.  sun

# 374
танита, това са сайтовете на компаниите, които правят круизи около Лефкада:
http://www.nidristar.gr/endiadromes.htm
http://lefkascruises.com/lefkas_cruises_EN.html
Имат е-мейл за контакт и можеш директно да попиташ дали организират пътувания праз май. Както са ти писали и момичетата по-горе, круизите тръгват от Нидри, така че може би е добре да предвидиш спане там или близо до него, защото бавно се пътува из острова, особено ако се настаните в западната част, а Нидри е в източната. От друга страна пък най-хубавите плажове са в запаната част, така че изборът не е лесен  Crazy

.... Обаче има две приятни кътчета между тези два големи залива - Тристиникуда и забравих как се води другото - точно преди влизането в Торони, едното с таверна-хотелче, другото само с каравана, те са също по-плитки...
Този при караваната най-ми хареса на мен от всичко, което видяхме около Торони.
Steltion, по крайбрежаната улица на Торони карате в посока Неос Мармарас, докато пътят свърши и там е въпросният плаж  Grinning Приятна почивка Peace

Общи условия

Активация на акаунт