На море в Гърция 2014 - II

• 73 140
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
Дионисус са супер - за съжаление след тая реклама във форума, едва ли някой друг път ще успея да се класирам за тях Grinning

Eто едно място на Закинтос.

# 391
  • София
Така е, хубавите места и преживявания трябва да се споделят Wink Лошите също. Това и е хубавото на Гърция, че място има за всички. Параход, а тебе те чакаме на панорамната тераска  Wink))

# 392
По повод панорамната тераска - значи да светна, който не е ходил още (или не е забелязал досега): под барбекюто има една леха, в която собственикът си гледа де що има подправки - босилек, риган, мащерка и още много... береш, мариноваш мръвките, ядеш Grinning

# 393
  • София
Ух, къде са тези Дионисос или там каквото..може ли линк   bouquet  Simple Smile

# 394
Таис, хайде,че не останаха Joy
www.dionysusierissos.gr  bouquet

# 395
  • София
Мм, изглежда добре  Sunglasses
Благодаря   bouquet   bouquet

# 396
Таис, хайде,че не останаха Joy
www.dionysusierissos.gr  bouquet

Забелязах ,че цените в сайта и букинга са еднакви . На какви цени резервирахте. Предполагам ,че най-близкия магазин е в селището Йерисос, което аз много харесах при една вечерна разходка преди години.

# 397
  • София
Ето отново снимките от миналата година https://plus.google.com/u/0/photos/113854426643223445992/albums/ … 21720546028117153   Градчето е близо,има и Лидл и Масутис,спокойно е. В целия район има ваканционни имоти,но като цяло си е пусто и празно. Все едно всички като по команда са се изнесли към другите ръкави. Плажът Какудия е мръсничък,два дена събирахме боклуци в черни чували,но пък за сметка на това е много спокоен. За хора с малки деца определено не става,много бързо става дълбоко. Мисля,че са очаквали туристически бум като цяло,но трафикът се е насочил в друга посока . На нас ни направиха отстъпка за две студия- осем нощувки офертата е 530Евро или по 265 евро на семейство.

# 398
Всъщност Йерисос става много оживен през лятото (за Уранополи да не говорим), но не знам доколко това се простира върху ваканционните имоти околовръст из района. Къщата е на около 500 метра след града и е много спокойно и тихо.
На Какудия не ходихме изобщо - бяхме на плаж на Wet dreams и Амулиани тогава. Цените също ни бяха с отстъпки от показаното на сайта, но бяхме и голяма компания - ние в апартамент и 4 двойки в студиа.

Не ми харесва това, че последните години покрай кризата районът е занемарен в някои отношения - има много бездомни кучета, аквариумът на крайбрежната алея не се почиства и осветява както преди. Особено много помияри скитат на пристанището Трипити, там направо ме е страх да сляза от колата Grinning

С Дионисус имам много интересна история - веднъж след Ситония решихме да завием натам, открих ги и ги харесах в интернет, видях, че има места и тръгнахме... и когато се озовахме в Йерисос, изобщо не можахме да ги намерим!
Уж карта, уж тръгвахме по единия път, пък по другия (има един главен и един черен покрай брега) - е не, греда! Накрая се настанихме при Анна в центъра.
2 години по-късно все пак попаднахме там и приятелите бяха отишли ден по-рано, та ни показаха къде се крие отбивката в храстите Grinning

# 399
Това с откриването ме развесели. Напомня ми  как наши приятели ни бяха наслагали клони по пътя за да открием къде се завива за една станция в планина, посред зима. А относно Трипити , за мен беше изненадващо ,че не открихме нито една указателна табела с разписание и цени. Чака като се качихме на ферибота за Амулиани разбрахме , цените. На самото пристанище един от местните с атрактивна каруца ни приканваше " Пльяжа, пльяжа" , но наши приятели се отказаха щото щял да им мирише коня. Да ама ние не знаехме колко трябва да се ходи за този прословут плаж и тръгнахме с все багажа пеша по асфалтовия път. Издържах оказа се 4 км , плажувах и на връщане първа се хвърлих на каруцата с коня с блестящото име Горбачов.  Ето една много сладка статия , която се покрива с моето желание пак да се върна там, но за по дълго време http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=941243

# 400
  • СОФИЯ
Момичета, моля ви, дайте мнение за  този хотел на Корфу. Важно ми е, ще е подарък за брат ми и бъдещата му жена, меден месец, та не искам да се излагам Simple Smile
Вчера се върнах от там. В момента това е единственият работещ х-л в Кавос. Пиши на ЛС какво точно те интересува.

# 401
Сання,
ще се радваме да споделиш впечатления от острова (нали ти е за първи път?) - как ти се видя по това време на годината Sunglasses
То предполагам, че освен в Керкира всичко по крайбрежието е супер умряло.. но все пак.

# 402
  • СОФИЯ
Сання,
ще се радваме да споделиш впечатления от острова (нали ти е за първи път?) - как ти се видя по това време на годината Sunglasses
То предполагам, че освен в Керкира всичко по крайбрежието е супер умряло.. но все пак.
Умряло е, да. В Кавос не работеше абсолютно нищо, освен х-ла, в к бяхме настанени. Едно кафе няма къде да изпиеш. В Керкира имаше някакво подобие на карнавал, (по селцата също), празници, нищо не работеше освен малко заведения и няколко магазина за сувенири. Хапнахме морски дарове в едно от заведенията на площада под арките. Интересно е да се разгледа острова, но не бих го избрала за лятна почивка. Много ню ню е плажната ивица. Ако хотелите се напълнят къде плажуват тези хора  Grinning В Палеокастрица е красиво, но х-лите също са отдалечени и пясъчната ивица тясна. Голямо разочарование ми беше музеят на азиятското изкуство. Вилата на Сиси тр да се види, въпреки че градината е смешно малка в сравнение с рекламите и който познава напр. Шонбрун няма да види нищо ново и в интериора. От там си купих и хубава книга за острова на български език и с много илюстрации. Още се пукам от яд, че заради последната цигара преди тръгване за БГ си забравих на масата ценната кутия със захаросани, непознати за мен плодове (зелени продълговати и кръгли жълти). Добре че бях купила още две кутии от др магазин поне от този кумкуат или както там се казва, та да не съм съвсем капо. Като за второ ходене до Гърция съм си зарибена, естествено благодарение и на темата тук  Laughing Близко е, не е скъпо, има какво да се види. Следващият път вероятно ще пробвам Лефкада, нали там плажната ивица била добра. И ако е във време, к става за плаж, задължително държа да съм макс близо до пясъка, както и да е достатъчно широко, за да не ми ходи никой по главата.

# 403
Всъщност ако в Корфу сте пообиколили югозападната част и не сте харесали плажовете й, не мисля, че Лефкада има какво да ви предложи за "плажна" почивка - лендмарк заливите от снимките са супер, но спокойни, плитки, широки ивици няма много там. Или са с камъчета, или има вятър, или са труднодостъпни за ежедневно посещение, или са претъпкани - абе няма угодия с една дума.

# 404
  • СОФИЯ
Всъщност ако в Корфу сте пообиколили югозападната част и не сте харесали плажовете й, не мисля, че Лефкада има какво да ви предложи за "плажна" почивка - лендмарк заливите от снимките са супер, но спокойни, плитки, широки ивици няма много там. Или са с камъчета, или има вятър, или са труднодостъпни за ежедневно посещение, или са претъпкани - абе няма угодия с една дума.

А къде са читавите плажове на Гърция, само по ръкавите ли?

Общи условия

Активация на акаунт