На море в Гърция 2014 - II

• 73 037
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Е не само, Скиатос, Миконос, Крит, Кефалония, Наксос, Парос, на континента - широка и дълга над 100 км пясъчна ивица има Олимпийската Ривиера (въпреки че някои хора не я харесват), западно от Кавала в посока Александрополис също има безкрайни пясъчни плажове, на юг от Парга към Превеза, и много, много други.
Лефкада не е лошо, има си красоти, просто релефът е различен от това, което (струва ми се) очакваш и аз лично не бих отишла там с приоритет плажа. Но на мен така или иначе не ми е това топ приоритетът Grinning

# 406
  • СОФИЯ
Е не само, Скиатос, Миконос, Крит, Кефалония, Наксос, Парос, на континента - широка и дълга над 100 км пясъчна ивица има Олимпийската Ривиера (въпреки че някои хора не я харесват), западно от Кавала в посока Александрополис също има безкрайни пясъчни плажове, на юг от Парга към Превеза, и много, много други.
Лефкада не е лошо, има си красоти, просто релефът е различен от това, което (струва ми се) очакваш и аз лично не бих отишла там с приоритет плажа. Но на мен така или иначе не ми е това топ приоритетът Grinning

Е като стигна до следващото ходене в Гърция пак ще питам. На Тасос стават ли плажовете?

# 407
  • Sofia
извинете, намерих си темата...

# 408
  • София...........

Хмммм, лошо.... Аз вече заглеждам за къща на Лефкада, което се оказа трудно с нашите претенции (с хубав зелен двор на 1-ва линия до приличен плаж, барбекю), а сега и това  newsm78 - за нас е важно плажа да е плитък, да не духа , да е пясък.
Параход-че, мислиш ли , че ще намерим нашето си място на Лефкада или да замислям нещо друго?

# 409
# 410
  • София

Хмммм, лошо.... Аз вече заглеждам за къща на Лефкада, което се оказа трудно с нашите претенции (с хубав зелен двор на 1-ва линия до приличен плаж, барбекю), а сега и това  newsm78 - за нас е важно плажа да е плитък, да не духа , да е пясък.
Параход-че, мислиш ли , че ще намерим нашето си място на Лефкада или да замислям нещо друго?

divna, опасявам се, че няма да го намерите. Къщи с двор има много, не не са на плаж обикновено. Има такива на Агиос Йоанис - http://pytepis.blogspot.com/2012/11/blog-post_10.html (третата снимка), но това е и най-ветровитият плаж, а и доста дълбок. Плитките плажове, пък и с пясък са много малко и са много малки. Например в Агиос Никитас -  http://www.greeklandscapes.com/beach/ag-nikitas.html

А пък за духането - съвсем няма как да се гарантира, там доста често духа, особено от северната и западната страна. Така че търсете на източния бряг, там има малки плажчета, които обаче не могат и да се сравняват с хубавите плажове на острова.
Ако искаш да помагаме да се преориентирате на друго място Simple Smile

САННЯ, доста плажове има на Керкира, за всеки вкус, не се отказвайте толкова бързо за лятото Simple Smile

Последна редакция: ср, 05 мар 2014, 21:46 от pontes

# 411
  • СОФИЯ
  ...
САННЯ, доста плажове има на Керкира, за всеки вкус, не се отказвайте толкова бързо за лятото Simple Smile
Не успях да видя единствено селективен курорт (според отзиви), нещо от рода на Клефира или Глевира. Много русофилие има в мен, но ако и там ще си говоря през два километра с жени, които просто са се омъжили  gydi
От това, к видях в Корфу = няма широки пясъчни ивици. Архитектурата прилича повече на Италия, отколкото на Гърция. В заведенията предлагат паста, дроб завит в чревца, гирус-ът е рядкост. Има и риба, но не по начина, който е описан в тази тема.

Мога да кажа - странно отидох в тази Гърция за НГ. Този Корфу не ме изкуши с нищо повече сега. мама САННЯ обаче е доволна.

# 412
Излишно е да казвам, че съм фен на Гърция и извинявайте, че така се намесвам в темата, но просто ми стана интересно колко са различни възприятията ни за плажовете по повод поста на Мама Сання.

Миналата година ходихме на Скопелос и Скиатос (първо 3 дни на Скопелос и после седмица на Скиатос). Аз имах известни опасения за плажовете на Скопелос и то най-вече заради детето. Оказа се обаче, че дъщеря ми харесва плажовете с камъчета и дори като отидохме на Скиатос и бяхме на пясъчен плаж, тя каза "Защо има пясък тук? Само ми цапа краката  Grinning"

Аз предпочитам пясъчни плажове, но пък обичам тесни плажни ивици. Така всички са на първи ред и не е пренаселено Simple Smile. Вече плажни ивици с 3 реда чадъри не ме радват някак си.

За тази година съм планувала една почивка на Пелион и една на Корфу, живот и здраве.

# 413
  • СОФИЯ
За възприятията съм абсолютно съгласна. Хотелчетата по пътя от Кавос до Керкира, някои малки, други не толкова, са си много, а плажна ивица почти липсва. Дори и само половината от настанените туристи да поискат да ползват близък плаж просто не виждам къде ще сложат дупе. В самата Керкира, това, к видях като плаж е просто стълбички като на басейн, от които се влиза в морето. Няма пясък, няма и камъни. Както и да е. Важното е, че избор на плажове дал Господ и всеки ще намери своето. Лично аз обаче не бих рискувала за дългата лятна почивка с място, к не съм видяла с очите си. Гърция обаче доста ми хареса, както и на всички вас и съм склонна да рискувам с непознато място за майските празници. Ако харесам място или оферта ще разчитам на отзивите тук   bouquet

# 414
Сання,
мисля, че съм пускала този текст и преди, на места е малко неграмотно написан, но дава коректна информация по отношение на повечето плажове на острова - Плажовете на Корфу.
Мен също ми се струва невероятно да сте обиколили всичките, не че ви подценявам, но островът е голяяям. Кавос-Корфу отсечката е около 1/4 от крайбрежието и там наистина не е блестяща плажната ивица.

# 415
  • СОФИЯ
Разбира се не съм обиколила всички  плажове Grinning. От снимките в нета и от определението "райския остров" очаквах по-просторни плажове напр. в Палеокастрица, където почиват или имат вили известни личности. Пак опираме до възприятия, хората харесват различни неща. Там са си "купили" прекрасна гледка и вероятно всичко им е повече от ОК. Разни хора, разни идеали. Аз ще дебна за нещо с близък широк плаж и добро съотношение цена/качество. Гледам една снимка от Корфу, Ермонес. Това, к виждам на нея ми се струва ОК, но чета че това е "много малък залив". Възприятия  Laughing

# 416
На Корфу има невероятни плажове. Ние бяхме на  Agios Georgios  - чудесен е ,широка плажна ивица без камъчета...

# 417
# 418
здравейте,с голям кеф отрих тази тема, преди месец се скъсах да търся оферти в нета просто не се бях сетил тук да проверя,  миналата година бях на еднодневна екскурзия на плаж в гърция и страшно ми хареса,и тази година ми се иска пак да отида но за повече време, нещо организирано за 5 дни с транспорт примерно ,бихте ли препоръчали агенция или място на което сте ходили,

# 419
  • София
Извинявам се, че ще преповторя някои мнения, а и по-стари мои, но на Корфу има разкошни плажове със ситен пясък - просто островът е голям и ако приоритет е плажът трябва добре да се проучи къде да се отсяда и плажува  Peace

Общи условия

Активация на акаунт