На море в Гърция 2014 - II

• 74 007
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
Искам да питам нещо, ама няма да ми се смеете:
Ще бъдем в Торони( Торони блу....) Дали ще виждаме изгряващо слънце направо от морето? Мечтая си за хубави и красиви изгреви, но все ми се падат зад някой хълм...Не мога да си представя точно от къде ще изгрява там...
И аз мисля, че ще трябва да се задоволиш със залезите само  

# 61
  • София
Теди Браво, че напомни и за Аstra, но при нея избора е много малък...

Тaня67 Продължавам малко самолетната тема. Не ми се говори за неща, които не сме пробвали, но отдавна подготвяме пътуване от Солун до Гръцки остров, и вече му дойде ред.
Но за него ще разказвам като се върнем.
Сега искам да ти кажа, че оглеждайки полетите, виждам че от Солун може да се направи пътуване до Санторини. В този случай разходите ще паднат още повече, заради разликата от 1000 км. в двете посоки до Атина. Тогава няма нужда от допълнителни хора и шофьори, което те притесняваше. Малко цената на полета се дига/около 100-110 евро на човек в двете посоки/, но това се компенсира от другото и остава.
А и до Солун може да се отиде по много начини, евтино. В този случай чартъра и неугледните хотели може да се избегнат.
Ние сме го правили от Атина, поради други планове в района.

*2K* Едни от любимите ми снимки, изгреви и залези, благодаря.

# 62
  • София
 bouquet
И пак между другото
Thessaloniki → Crete (Chania), през май за двама възрастни 132 евра отиване и връщане. Как е времето в началото на май на остров Крит?
Е кажете как ги докара 132 тези евра, аз гледах, на втора стъпка има една такса багаж, която е на посока и на седалка, иии... работата става дебела. Аз ли нещо не гледам както трябва newsm78
evhen, aко си сaмо с ръчен багаж цената е между 24 и 54 евро https://e-ticket.aegeanair.com/pl/A3Online/wds/FlexPricerAvailab … kQLCKQhnH2LGWwytH!-289279434!1874711579 без право на отмяна на полета, а за промени по резервацията се заплащат 30 евро. За определени дати има цени 48 евро отиване и връщане на човек + 3 евро такса за превод с кредитна карта. Ako искаш допълнителен багаж до 23 кг се плащат 15 Евро.
Ако си по втората тарифа цената е по-висока, като имаш право на багаж до 23 кг и право на промяна и отмяна на полета. Поне аз така го разбирам.
За Аstra airlines ми излизат полети от Солун до Самос и Хиос, но като задам дати не ми излизат нито цени, нито часове на полети... Може би още е рано  newsm78

Последна редакция: пт, 21 фев 2014, 10:55 от dechy

# 63
Астра еърлайнс много обраха маршрутите миналата година, не знам тази какво ще пуснат - не съм гледала напоследък. С Ейджън съм летяла много пъти в миналото и съм с добри чувства, но тази завъртяна политика с багажите доста ме дразни.

Мохарет, 1 ч 20 е напълно достатъчно за малко летище като Венизелос, обикновено авиокомпаниите налагат ограничение за най-кратко време за прекачване - 45 мин или 1 час, и не продават билети за часове, които са прекалено близо. Въпреки че веднъж се прекачвах на Луфтханза през 35 минути, е не знам как го издадоха този билет Grinning

Мама Мерита, къщичките в Талата са със собствен санитарен възел и кухненски бокс, има писано доста назад в темите от момичета, отсядали в тях. Пусни търсачка и ще намериш отговор на всичките си въпроси.

Някой питаше за Крит назад - през май времето вероятно ще е чудесно за плаж, може и да се топнете в някоя по-плитка лагуна, но аз на острови температура на водата не прогнозирам (дори там, дето лично съм била), защото при всяко обръщане посоката на вятъра и всяко течение е различно.

# 64
Здравейте, в друг форум прочетох за къмпинг РЕЯ в източната част на Ситония, някой може ли да ми даде повече информация, в линка с къмпингите не го видях.

# 65
  • София

За Аstra airlines ми излизат полети от Солун до Самос и Хиос, но като задам дати не ми излизат нито цени, нито часове на полети... Може би още е рано  newsm78

Мисля, че наистина им е рано, защото те летят само в сезона доколкото знам.

# 66
  • София
Наксос е в Top 10 Islands — World - 2014 тук - http://www.tripadvisor.co.uk/TravelersChoice-Islands-cTop-g1
Simple Smile

# 67
  • в града на вечния купон
 bouquet
И пак между другото
Thessaloniki → Crete (Chania), през май за двама възрастни 132 евра отиване и връщане. Как е времето в началото на май на остров Крит?
Е кажете как ги докара 132 тези евра, аз гледах, на втора стъпка има една такса багаж, която е на посока и на седалка, иии... работата става дебела. Аз ли нещо не гледам както трябва newsm78
evhen, aко си сaмо с ръчен багаж цената е между 24 и 54 евро https://e-ticket.aegeanair.com/pl/A3Online/wds/FlexPricerAvailab … kQLCKQhnH2LGWwytH!-289279434!1874711579 без право на отмяна на полета, а за промени по резервацията се заплащат 30 евро. За определени дати има цени 48 евро отиване и връщане на човек + 3 евро такса за превод с кредитна карта. Ako искаш допълнителен багаж до 23 кг се плащат 15 Евро.
Ако си по втората тарифа цената е по-висока, като имаш право на багаж до 23 кг и право на промяна и отмяна на полета. Поне аз така го разбирам.

от 24евро накрая за двама възрастни и едно дете става на 380евра

# 68
  • София

Радост Излизат, правихме една резервация, но трябва да отидеш в полето E-Тicket, което е в страни. И в новата страница да набереш дестинацията. Успех...

# 69
Девойки, please for help  Praynig ....знам, че много сме коментирали този хотел и досега четох с търсачките из темите ....ама нещо не добих реална представа  #Crazy
Та  ....хотела е Lagomandra beach ...a въпроса :
Моята приятелка с 2 бр. 10год. девойки и още 3 семейства с по 1-2-3 деца смятат да резервират там ....но коментарите и снимките са разнородни, а с толкоз народ претенциите - ясни.
И затова моля тези, които го познават по-добре да кажат заслужава ли си - качество-цена и т.н. конкретни отзиви newsm78

# 70
  • София
 bouquet
И пак между другото
E, Радост, не знам как го докара до 380 евро. Аз пробвах специално от Солун до Ханя при цена на човек в посока 24 евро + 1 допълнителен багаж + 3*3 евро за транзакцията с кредитна карта и ми се получи цена от 168 евро за 2 възрастни и 1 дете https://e-ticket.aegeanair.com/pl/A3Online/wds/AddElements.actio … PxZWvQ8Lb5Wh41b1M!1874711579!-1819261150

# 71
Bibi останаха доволни, не се сещам за други мнения, макар че и още хора от темата ходиха. Според мен мястото за деца си е добро.

Има много, много сърби Simple Smile Недостатък беше мисля, че чадърите и шезлонгите на плажа се заплащат и от гостите на хотела (макар че не съм 100% сигурна в това).

# 72
 bouquet
И пак между другото

Аз гледам тук : http://www.ryanair.com/ дата на тръгване 30 април на връщане 7 май
Това е за безплатния багаж.: One cabin bag per passenger* weighing up to 10kg with maximum dimensions of 55cm x 40cm x 20cm, plus 1 small bag up to 35 x 20 x 20 cms.( на нас май ни стига) Ако това не е достатъчно допълнителният е 15 кг.- 17 евра в една посока. става 165 евра с един платен куфар.

# 73
  • София
Здравейте, в друг форум прочетох за къмпинг РЕЯ в източната част на Ситония, някой може ли да ми даде повече информация, в линка с къмпингите не го видях.

ето едно мнение с линк в него:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=760232.msg27256853;topicseen#msg27256853

# 74
  • София
Та  ....хотела е Lagomandra beach

*2K* От първа ръка за Lagomandra. Това, че приятелите са с деца е добре, болшинството са така. Ние пък, точно тогава бяхме сами и ни беше доста шумно и пренаселено.
Хотелът е на прекрасно място и хубав плаж. Но шезлонгите така бяха наредени, че чуваш дишането на другите. На всичкото отгоре си ги плащаш.
Само закусвахме, нямам представа за другите хранения, но чухме оплакване от храната.
За да се разхождате вечер ви трябва кола.
Комплекса е доста голям и има значение къде ще ги настанят.
Ако са в активния сезон да се приготвят за много летовници с различен манталитет и реч.
В крайна сметка, ако цената е добра струва си прекрасното море и глъч.

Общи условия

Активация на акаунт