На море в Гърция 2014 - II

• 73 182
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
Интересувам се за Великден в Кавала и Александропулис  - кой от двата града е за предпочитане и ако има почивали там за 3-4 дена някакви отзиви за хотелите. За Нова Година имаше доста оферти за там.

Определено - Кавала. Има много повече неща за разглеждане. Никога не сме спали в самия град, а в близките курортни селца.
Може ли нещо по-конкретно - село или хотел, от който сте останали доволни newsm78

# 226
Аз нещо съвсем ви изпуснах.

# 227
Zdraveite momicheta, Izvinjavam se za latinicata. Iskam da popitam, hodil li e njakoi na more v Tuzla? Blagodarja vi predvaritelno.

Здравейте момичета, Извинявам се за латиницата. Искам да попитам, ходил ли е някой на море в Тузла? Благодаря ви предварително.

Моля, пишете на кирилица. - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4823.0

Последна редакция: вт, 25 фев 2014, 11:51 от Vivi

# 228
  • София
Zdraveite momicheta, Izvinjavam se za latinicata. Iskam da popitam, hodil li e njakoi na more v Tuzla? Blagodarja vi predvaritelno.

Да, аз  миналият юни. Не беше зле. Кажи какво те интересува? Може да погледнеш и мненията ми от юни миналата година.

# 229
Здравейте!
Много полезна тема.
Интересува ме остров Закинтос. Какво време да очакваме началото на май месец? Ако споделите и за места за настаняване, които са ви харесали, ще съм благодарна.

# 230
  • София
Не знам накъде да поемаме тази година... Thinking ooooh!

Има ли някой случайно някакво инфо за този хотел, плажа пред него и района. - http://www.booking.com/hotel/gr/thalassa-paleros.bg.html#availability

# 231
  • София
Mомичета, и аз бера големи ядове с booking.com. Направих резервация за едни вили на Закинтос с опция за безплатна отмяна на резервацията 21 дни преди пристигане. Аз си търсех точно място с такава възможност, защото мислим да пътуваме с чартър от София, който хич не е сигурно, че ще се осъществи, ако не се съберат необходимия брой хора. И вчера получавам е-мейл от собственика на вилата, че ако искаме да ни е сигурна резервацията да му преведем между 15 и 30% от сумата иначе щял да ни канцелира резервацията ?!?!  ooooh! Писах на booking.com, писах и на собственика и сега чакам реакция...
Май Bliss имаше някаква подобна случка с резервация от booking в Парга.
Аман от тези гръцки хотелиери...То по-лесно резервирах пътуване в 5 азиатски държави...

# 232
Биби, била съм в Палерос за кратко, ще пиша по-късно. Точно този хотел не го знам, защото той и още няколко такива комплекса са изнесени южно извън селото (то е на баир), предполагам, че са с отделни плажове. Но за района, морето и населеното място ще се отбележа с няколко думи Grinning

# 233
Началото на май , ще е една идея по-хладно ,според мен  но вероятно ще става за плаж . Средата и края на май ще са перфектни . Август е зверска жега , птици няма в небето.

# 234
bibi_2 ....да си ядеш ушите  Joy Joy къде извади сега тоз район ....та пак ме отплесна  #Crazy  шегувам се разбира се ....отивам да гледам по-обстойно ....че нещо и без това Евия не може да ми задържи трайно вниманието засега и все към Йонийско море ме тегли ....явно миналата година ми остана част от душата там и ще трябва да ходя отново да си я търся  Grinning
Параход, чакам и твоя коментар  Praynig

# 235
Палерос - странно място. Областта се казва Aetolia-Acarnania, дори не мога да го произнеса Simple Smile
Пристигнахме там една вечер на път за Кефалония. Селото (или градчето, не знам точно) беше изключително оживено. Уж неголямо, а кипеж, коли, мотори, много хора щъкат из крайбрежната зона, десетки заведения, и все пълни, по плажа също живот, там разхождат се, деца тичат... Нямаше май туристи бол, предимно гърци. Не видях много сувенири и подобни туристически капани.
Построено е на баир, улици - стръмни, има и улици-стълби, водят надолу към морето. Bibi, сигурно си се ориентирала и от снимките на самия хотел - морето там е в подножието на висока планина, ландшафтът е най-голямото предимство на района. Всичко е много зелено, видя ми се обаче неособено поддържано, боклуци край пътищата, по-беден от други рeгиони, и като къщи, и като инфраструктура.
И най-странното - оказа се, че няма почти никакви хотели и къщи за настаняване в тоз така оживен и пълен с кръчми и глъч Палерос... аз оставих мъжа и детето на една площадка и разгеле, намерих една къща - семпла, евтина, викам айде - за една нощ, може. По-късно долу на брега намерихме още една-две вили, но така или иначе не ни трябваше вече. Изядоха ни комарите. Все пак поспахме, хората бяха учтиви, любезни.

Палерос - гледка от терасата.

Иначе има няколко комплекса, които не са в самото село - освен този Таласа се сещам и един Електра, аз него си бях набелязала като резерва, ако не намерим семейно хотелче в центъра, Клиф Бей - също по-голям комплекс с басейн.
Плажът в селото не беше нещо особено, пясък, но едрозърнест. Познавайки релефа, хотелите ми изглежда да са доста по-високо от плажовете, май от Таласа се слиза по нещо като стълбичка/стръмна пътечка... иначе гледките са веднъж!

Наоколо: на юг съм стигала само до Астакос, където е пристанището за Кефалония. Още по-малко градче, с хубава храна на пристанището (някой я беше хвалил тук в темата), теренът е все така планински, както на Палерос.
На север супер близо е пътят за Лефкада - има-няма 30 км до столицата, може да отскочите когато искате Simple Smile Мен напоследък повече ме занимава заливът Амвракикос. Има едно рибарско селце в него, което е насред самия залив, Коронисия - стига се по тясно шосе насред морската шир (мъжът ми мисля ще умре, като го опъна да шофира по това)

В самия залив Амвракикос живее популация от над 150 делфина, най-голямата в Европа за единица площ или нещо подобно... и те ме влекат натам Simple Smile

Пак на юг, с малко повече път, можете да слезете и до Коринтския залив, Нафпактос е едно доста китно място (по венециански Лепанто, 16-и век се води там една голяма битка между европейска християнска коалиция и османските войски). А пък и прословутия мост Рио-Антирио, дето 13.50 евро взимат за минаване в едната посока, и той е там.
Туйто, дано съм била полезна.

Последна редакция: вт, 25 фев 2014, 18:31 от Параход

# 236
Здравейте има ли отзиви за Athena Pallas Village 5* Ситоня  Praynig Интересува ме всичко обстановка, има ли къде да се разхождаш наоколо, хубави кръчмички и т.н.

# 237
  • София
Интересувам се за Великден в Кавала и Александропулис  - кой от двата града е за предпочитане и ако има почивали там за 3-4 дена някакви отзиви за хотелите. За Нова Година имаше доста оферти за там.

Определено - Кавала. Има много повече неща за разглеждане. Никога не сме спали в самия град, а в близките курортни селца.
Може ли нещо по-конкретно - село или хотел, от който сте останали доволни newsm78

Отсядали сме в Неа Ираклица и в Неа Перамос. Има и едно по-близко селце - Палео. Ако не намерите нищо интересно в града, може да пробвате и там. Като курортни селца има доста голямо предлагане на студиа и апартаменти, но толкова рано (средата на април) повечето няма да са отворени.

# 238
  • София
Параход, мерси за инфото Hug Този чакълест плаж под хотела не ми е много по вкуса, тъй като няма да сме мобилни. Иначе, какъв "Коринтски" път си му намерила на мъжа ти до таз Коронисия, не е истина Grinning (видях го в гугъл мапс, даже само пътят си е атракция Simple Smile)

bibi_2 ....да си ядеш ушите  Joy Joy къде извади сега тоз район ....та пак ме отплесна  #Crazy  шегувам се разбира се ....отивам да гледам по-обстойно ....че нещо и без това Евия не може да ми задържи трайно вниманието засега и все към Йонийско море ме тегли ....явно миналата година ми остана част от душата там и ще трябва да ходя отново да си я търся  Grinning
Параход, чакам и твоя коментар  Praynig

*2K* и аз изпитвам същите чувства като теб. Мислите и сърцето ми останаха на Йонийското море. Heart Eyes

maiags, хотел Атена Палас Вилидж се намира извън населени места на шосето между Никити и Неос Мармарас, до които се отива с кола. Та в тези две градчета има кръчмички и можете да се разходите пеша. В темите за Гърция, (даже и в последните) има доста писано за въпросния хотел.

Последна редакция: вт, 25 фев 2014, 20:34 от bibi_2

# 239

*2K* и аз изпитвам същите чувства като теб. Мислите и сърцето ми останаха на Йонийското море. Heart Eyes

И аз съм във вашата група. А мислите ми - на Йонийско море. Няма ден да не го мисля. С любов.

Общи условия

Активация на акаунт