На море в Гърция 2014 - II

• 73 027
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
Параход, интересен  е този пътепис с плажовете на Корфу. Мислех, че съм изчела всички пътеписи за Корфу, но този май съм го пропуснала (или забравила Simple Smile. Благодаря ти, запазих си го и за бъдещи справки. Той проблема с плажовете на Корфу е и с температурата на вода, защото от западната страна, където са по-хубавите плажове била по-студена водата Sad. Ние мислим да ходим в началото на септември (т.е така или иначе не е разгара на лятото) , а детето не излиза почти от водата, така че това ми е другата грижа, но ще видим.

# 421
  • София
Извинете, откъде правите справка кога колко градуса ще бъде (или е било) температурата на водата? Моля да ме извините, ако скоро е било обсъждано и не съм видяла Simple Smile

Следя темата без да се включвам, а миналото лято организирах семейната почивка със справки оттук, за което съм ви много благодарна Simple Smile  бяхме първите дни на септември на къмпинг Пицони (до Сарти) и изкарахме чудесно.
Беше чудесно, но по-подходящо за семейства с деца. Ще ми се да походим на места където не е много за деца, така или иначе, като се появят децата, няма да имам особено избор, та ще търсим плитки топли плажове и т.н.
От последните теми чета за Закинтос и Лефкада и се навивам, ама ММ иска да сме на къмпинг. Прегледах къмпингите на двата острова, но нещо не ми вдъхват доверие newsm78 а дали края на май няма да е още хладно? Thinking

# 422
Мина фон В. - аз преди малко си мислех за къмпинг на Санторини. Според мен като нямате деца, може да отидете до по-далечни места и по-големи острови. Крит е хубав остров с много хубави къмпинги, после с деца ще ви е трудно да го обикаляте. Миконос, Парос са хубави острови също с хубави къмпинги.  Защо не ти вдъхват доверие къмпингите на Закинтос и Лефкада? Краят на май по принцип не е хладно. Ще е чудесно!

# 423
  • София
Явно са ни много различни възприятията, но според мен края на май не става за море. Става за една приятна екскурзия до морето със слънчеви, но не и морски бани. В някое плитко и тихо заливче може и да се е стоплила водата, но като цяло водата е студена. За мен 19-20 градуса не е приятна вода за къпане.  Wink

Наскоро някой публикува сайт с температури на водата и съм го копирала: http://water.travel.org.ua/june/greece-water-temperature.html

Съжалявам, че не си спомням кой е авторът на линка, за да го цитирам.  Embarassed

# 424
Аз също мисля, че края на май не става за плуване и солидно киснене в морето, но иначе идеята на Victoria secret е добра - хората без деца определено имат повече възможности за гъвкавост в пътуването.

И всъщност ми хрумна нещо в този смисъл - мои познати вече години наред ходят на ето този къмпинг на Елафонисос. Там е и едно от местата в Гърция, където водата ще е най-топла, всъщност.
Иначе в посоката на Закинтос и Лефкада препоръчвам къмпинг Лихнос на Йонийското крайбрежие, но на сушата. Там обаче заливът е голям и дълбок и водата ще е чувствително по-студена.

# 425
Според мен водата е относително нещо. Другото е че като въздухът е 28 градуса, по-лесно влизаш във вода 21градуса,отколкото ако е 35 градуса и да влезеш във вода 25градуса. Отделно че има топли и студени течения. По-принцип септември е най-приятно за къпане, но денят е къс.

# 426
Здравейте, пуснах в търсачката, но не намерих това, което ме интересува.
Имам оферти за юни месец за Porfi Beach Hotel и Simeon Hotel?
Моля за отзиви и сравнение!
Благодаря!   bouquet

# 427
  • София
Благодаря ви за отговорите Simple Smile
Запазвам си сайта с температурите за бъдещи справки, благодаря Таня67 Simple Smile
Да, 19-20 градуса Т на водата и за мен е доста хладна, дори започвам да се чудя не е ли по-добре да отложим почивката за юни (пък дори и да е по-кратко). Ще го мисля Simple Smile
 victorias secret, благодаря за списъка Simple Smile дори не се бях сетила за тези места   bouquet
Параход, този къмпинг Лихнос съм му хвърлила вече око (пак по твоя препоръка;-) ) А другия изглежда райско място, но едва ли ще мога да убедя мъжа да идем чак до там  Thinking
Благодаря за предложенията, точно от това имах нужда   bouquet тамън храна за размисъл за следващите дни Simple Smile

# 428
Мина фон В. - и аз се размислих и се сетих че Миконос, Парос и др. подобни няма да има много хора и може да е скучно. Санторини е романтичен остров и мисля че ще е приятно. Елафонисос явно и там ще е спокойно и много красиво. На мен ми изглеждат всичките разстояния далечни. Не си казала и колко дни смятате да пребивавате в Гърция.
http://www.mycamp.gr/index.html
http://www.santorinicamping.gr/english/index.htm
В темата има описани още много хубави места. Приятен размисъл за следващите дни

# 429
  • София

БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И КРАСИВИ

Последна редакция: сб, 08 мар 2014, 12:53 от Bled

# 430
  • София
Честит празник мили дами, да сте живи и здрави, усмихнати, позитивни, търсещи и откриващи. Не спирайте да мечтаете и чертаете планове за бъдещи приключения Wink))))  bouquet

# 431
  • София
Честит празник и от мен  Hug

По темата. Доста приятели ходят средата/края на май, всички (без един) казват, че водата не става за къпане. Говоря за Тасос, Халкидики и Йонийските. Надолу към Цикладите и изобщо по на юг, вероятно ще е по-топло.

Явно всичко си е до човек, субективно е  Simple Smile

# 432
Пуснах сайта с температурите на водата, защото ще е полезен  за ориентир, в темата често се пита дали морето става за къпане през май или ранния юни. За мен си остава доста смело начинание, дори на юг, но нека всеки реши за себе си.
Сега намерих нещо друго интересно, снимки от полет с  хеликоптер - дават реална представа какво може да се очаква при избор на ново място. За съжаление  доста непълно-само Корфу,Родос, Санторини, Миконос, Закинтос и Крит. Приятно гледане
http://www.heliview.de/Korfu.html
Излизат и хотели, те могат да се разгледат допълнително.

# 433
Kari2bouquet! Много хубава екскурзия си направих с твоя сайт!

# 434
Kari2 - много хубав сайт. Всичко се вижда хубаво. Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт