На море в Гърция 2014 - II

• 73 020
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
От Игуменица до Керкира 10е на човек, 40 за кола, до Лефкими 26 за кола, 6.50 на пасажер (върви само лятото).
Този от Платария не го знам, дори не се сещам за такова населено място в района.

# 451
Видях тази оферта и не мога да се стърпя да я поствам тук, за тия , които се интересуват. Миналата година бяхме там и сме много доволни! Единственото неудобство е, че  разходки наоколо могат да се правят само с кола-но пък вътре в комплекса има достатъчно възможности за пълна почивка !!!

http://www.ofertopedia.com/sofia/all-inclusive-v-aristoteles-bea … D1%86%D0%B8%D1%8F

# 452
  • СОФИЯ
От Игуменица до Керкира 10е на човек, 40 за кола, до Лефкими 26 за кола, 6.50 на пасажер (върви само лятото).

До Лефкими работеше сега, началото на март.

# 453
Интересно, това е ново за мен - благодаря за информацията. Ако началото на март върви - то значи е вече целогодишен...

# 454

мамма Сання,
дай някакви инструкции, как да открием будката на ферито до Лефкими в Игуменица

# 455
  • СОФИЯ

мамма Сання,
дай някакви инструкции, как да открием будката на ферито до Лефкими в Игуменица
Лично аз не съм купувала билети, но пуших до будките, има табели.

# 456
  • София...........
Този от Платария не го знам, дори не се сещам за такова населено място в района.

Платариа  Embarassed е градчето - намира се между Игуменица и Сивота (залива). На една карта ми показа, че от там до Лефкими има фери, но може и да не е вярно ... Даже в случая Игуменица - Лефкими е по-добре Wink

# 457
evhen - Надявам се да те ориентира как изглеждат будките за билети http://www.lefkimmilines.gr/index.php?option=com_content&vie … =19&Itemid=22

# 458
Това съм го гледала, но понеже съм стигала до Игуменица и знам, че въобще не е малко като територия, та за това попитах мама Сання, за допълнителни указания, но щом тя казва, че има табелки, се надявам да се ориентираме благополучно.

# 459
Здравейте момичета,
след като разгледах офертите за .Тасос, на който се бях спряла като уж по-икономичен вариант за това лято, се оказа, че никак не ми допадат и се насочихме към о.Лефкада като лесно достъпен с кола. Можете ли да ми препоръчате хубав хотел на добра цена? Това, което ме интересува е в коя част са хубавите плажове, за пръв път ще ходим на този остров? Бих искала да има зеленина, градина, не отхвърлям и вариант за вила, понеже ще сме минимум 2 семейства.  Благодаря предварително!

# 460
Evhen,
Игуменица са реално два отделни порта - вътрешен и международен. На влизане от магистралата първо са терминалите за Италия, те са наистина огромни.
Като продължиш към центъра на града (1.5-2 км) ще видиш и вътрешните терминали. Не е толкова голяма площта на това, второто пристанище, ще се ориентирате.
Иначе дори и лятото разписанията, които са в нета, на будките и на място, могат да са коренно различни. М.г. в началото на септември пътувахме на връщане с някаква линия, която изобщо не съществуваше онлайн, но на отиване ни мушнаха в ръцете напечатани хвърчащи листчета с разписанието й.
Е, техният курс се оказа по-удобен от другия, за който имахме предварителна информация, и го ползвахме.

# 461
Благодаря Параход,
тази информация ми трябваше  bouquet ние миналата година позавъртяхме с колата в Игуменица, но явно съм видяла само международния порт, а мащабите са сериозни, та за това разпитвам.

# 462
  • In the shadows of my mind
Здравейте момичета,
Искам вашето мнение за тази оферта, която разглеждам. Отзивите в booking за хотела са чудесни, предложените дати ме устройват и осигуряват транспорт (макар с автобус  ooooh!), та бих искала и вашето мнение, ако някоя от вас е посещавала района и има някакви впечатления.
Благодаря ви предварително   bouquet

# 463
Здравейте,
Никога не сме пътували с ферибот до сега, обаче това лято съм се наточила да стигнем на поне един остров с фери. Още не съм си го избрала  Laughing (засега се точим на Крит за Септември)
Снощи голямо ровене падна в сайтовете с ферита, и горе долу се ориентирах, но имам едно тъй да се каже генерално питане. Кое е по-изгодно - да букнеш фери предварително и отдалеч, или да се явиш на порта 1-2 часа преди да отплава и да купиш билети тогава. Говоря за тези големите ферита, които пътуват по една нощ  Embarassed
Има ли шанс да са изкупени напълно местата за голямо фери, което вози по над 1500 човека? Кои типове кабини можем да се надяваме да са останали при този тип рисково качване?

# 464
В Гърция като изключим Крит и Додеканезите, повечето фериботни курсове са толкова къси, че изобщо не ви трябва каюта. Даже те и много фериботи нямат.
Седи се на диванчета и фотьойлчета около масички вътре или на пластмасови столове на палубата.
За пасажери седящи места приемат неограничено, т.е. винаги има.
За коли във високия сезон - може да свършат местата. За спане в каюта - също свършват, където ги имат.
Извън пиковите дати едва ли.
Аз никога не правя предварителни резервации. При някои курсове и няма смисъл - особено късите. Достатъчно е да се отиде навреме. За Пирея, ако не сте ходили досега,1 час може и да не ви стигне - пристанището е мегаголямо, някои гейтове са на километър-два от другите (точно за Крит ако тръгвате на гейт 1, както беше едно време, е на майната си), отделно трафикът около порта е ужасно натоварен и може да ви пообърка, билети се продават на най-различни и всевъзможни будки.

За някои посоки обаче (Северни Споради) сме засичали тук във форума вече няколко пъти добри цени около 2 седмици преди датата на пътуване. Т.е. може и да има сметка по принцип, ама пък се ограничаваш да стигнеш точно там, точно тогава. Зависи Grinning

Общи условия

Активация на акаунт