Нашите идеи и декорации за Великден

• 86 383
  • 280
  •   1
Отговори
# 150
  • Стара Загора
Браво Злате, прекрасни сладки.

# 151
сладко мъниче много сладка кошничка, как я направи или по-точно, откъде си набави материалите?   bouquet
злате очите ми останаха в твоите сладки  #Crazy

# 152
  • Пловдив
и тя е по шаблон, който съм си сваляла от някъде (но не помня от къде Embarassed)

# 153
  • София
Asialein,варят се заедно с чорапогащник.Сигурна съм в това ,защото като дете участвах в брането на тревички и листенца и връзването на чорапогашник.

# 154
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Asialein,варят се заедно с чорапогащник.Сигурна съм в това ,защото като дете участвах в брането на тревички и листенца и връзването на чорапогашник.

така ги правя и аз, ама детето няма с какво да участва...
на 2г. е и само слагане на тревичка няма да му стигне.
ще рисува с пастели и боички. ще му е по-занимателно.

# 155
  • Пловдив
изпробвано миналата година и работи Party

# 156
Здравейте!
Моята подготовка за Великден обикновено се състои в боядисване на яйца и правене на курабии.

Това са миналогодишни яйца. Тази година, обаче, ми се искаше да ги направя малко по шарени. И тук идва проблема, не знам и не мога да намеря информация с какво се обезцветяват вече боядисани яйца?
Намерих един клип, в който показват точно това, но е на немски, и не го разбирам.
Ако някой знае нещо по въпроса, ще съм благодарна да сподели. Благодаря!

# 157
Na na , извинявай, но аз нещо не те разбрах. Искаш да обезцветиш какви яйца, празни за декорация ли? Миналогодишните ти ми харесват!

Аз пък имам едни пластмасови са май / някак леко грапави/ , бяха комплект за дорисуване, оцветяване, детски. Обаче произведени в Китай с едни черни контури на" маски " по тях. И разбира се вече са оцветени от детето с акрилни бои. Някак грозни са ми и никак не са Великденски. Мислех да ги облепя със салфетки, но ми се струва, че ще прозира. Някой има ли идея с какво да ги намажа първо или по-дебела хартия да лепя? Дали ако ги топна в белина или ги пусна в съдомиялната няма пък да паднат боите поне? Mr. Green Crazy

# 158
  • Пловдив
Na na, страхотни са!
каква е техниката, ако не е тайна?

# 159
Благодаря!

Това са писани (рисувани) с восък яйца, като има различни техники. Може да се "рисува" с писалка, с карфица или с перо. Аз лично ги рисувам сварени и изстинали, после боядисвам, и най-накрая отстранявам восъка.

А за обезцветяването... Моите досега ги правех едноцветни, тази година искам да пробвам многоцветни, като тези например (картинката е то нет-а)

Когато цветовете са близки, напр. жълто, оранжево, червено, е лесно. Първо се боядисва най-светлия цвят - жълтото, рисува се, за да може там където е восъка да остане накрая жълто, после се боядисва оранжево, пак се рисува, и последно се потапя в червеното. Не знам дали успях да обясня.
Когато обаче искаме цветовете да са контрастни, напр. синьо и червено, боядисва се в единия цвят, после се минава с восък, там където искаме да остане цвета, след което се обезцветява в някакъв разтвор, където боята пада от яйцето и после се потапя в другия цвят. И това може да се повтори няколко пъти, колкото цвята искаме. Това е. Само че никъде не разбрах, от какво се прави този обезцветяващ разтвор.

# 160
Това звучи много готино. Ако разбереш с какво е ще споделиш, нали?

# 161
  • Пловдив
за тази година няма да успея, но догодина и аз ще се пробвам... очите ми останаха Simple Smile
...а до тогава се надявам Вие да разузнаете тайната на обезцветяването Mr. Green

# 162
това е някаква боя, поне до колкото аз успях да я разбера, тя я нарича от време на време бяла?!, много е интересно, но и отнема 2-3 часа  Thinking

# 163
Моите деца имаха комплект флумастери, в който имаше един за обезцветяване. Сега го намерих, но точно обезцветяващия е изсъхнал Mr. Green. Исках да пробвам дали ще стане и в този случай, но...... Предполагам, че е нещо подобно.

# 164
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
sweet_maniche ,супер идея, благодаря!

Нана, във видеото не казват в какъв разтвор се обезцветяват... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт