Украйна!

• 242 600
  • 5 641
  •   1
Отговори
# 4 815
Просто казвам, че и украинците са започнали тяхното "настъпление" Преди дори руснаците нещо да са казали.
Украинците са започнали настъпление на територията на Русия, с цел отцепване на части от нея?

Много ми харесва, когато някой се прави на неразбран Grinning
 .
 Аз не искам да споря с теб.  Ако смяташ, че  Украйна прави всичко както трябва - няма как да ти разубедя. Така че продължавай. Само че днес Яценюк подал в оставката, пари няма и така нататък.  Можеш да поплачеш и в цензора.

Не даваш нито факти, нито доказателства, само смешни въпроси. Нито една държава не може да бъде "кофти", но ти го казал. Значи смяташ Украйна за кофти държава.  Wink 

# 4 816
Просто казвам, че и украинците са започнали тяхното "настъпление" Преди дори руснаците нещо да са казали.
Украинците са започнали настъпление на територията на Русия, с цел отцепване на части от нея?

.
 Аз не искам да споря с теб.  Ако смяташ, че  Украйна прави всичко както трябва - няма как да ти разубедя. Така че продължавай. Само че днес Яценюк подал в оставката, пари няма и така нататък.  Можеш да поплачеш и в цензора.

Не даваш нито факти, нито доказателства, само смешни въпроси. Нито една държава не може да бъде "кофти", но ти го казал. Значи смяташ Украйна за кофти държава.  Wink  
Ами да, само зададох въпроси, на които ти не отговори.

# 4 817
Мне интересно, если б в город твой ворвались,
 Твои бы люди за оружие не взялись???

Вот если б в дом к тебе стучали с автоматом
 Из областей соседних бравые ребята,
 Чтоб защищать тебя, в твоих детей стреляя,
 То ты, наверное, поил гостей бы чаем?
 Эх, Киев, Киев… Ты поссорил Украину…

Не проруските нападат Киев, а обратното. Опълченците се защитават.
Ще кажете руски наемници. Щот Америка стои настрана и гледа? Не наливат ли пари и оръжие? Какъв го дири там Обама на другия край на света?

Последна редакция: пт, 25 юли 2014, 00:24 от _silence_

# 4 818

.
 Аз не искам да споря с теб.  Ако смяташ, че  Украйна прави всичко както трябва - няма как да ти разубедя. Така че продължавай. Само че днес Яценюк подал в оставката, пари няма и така нататък.  Можеш да поплачеш и в цензора.

Не даваш нито факти, нито доказателства, само смешни въпроси. Нито една държава не може да бъде "кофти", но ти го казал. Значи смяташ Украйна за кофти държава.  Wink  
Ами само зададох въпрос, на който ти не отговори.

Аз също не получих нито един отговор на нито един въпрос.  Но ако искаш, ето го отговора - украинците са започнали настъплението в собствената си страна с цел да убиват собствени те си граждани.  но войната  продължава. Нова мобилизация е на път, украинците бягат към ненавистната от тях Русия.... Каква изненада, а?
 Полети над Украйна били са отменени и са пренасочени пак над Русия.

Сега е твоя ред да ми дадеш отговора - защо? защо украинците бягат в Русия? защо никой не иска да има работа с Украйна?

# 4 819
Сега е твоя ред да ми дадеш отговора - защо? защо украинците бягат в Русия?
Защото по родните им места се води война.

защо никой не иска да има работа с Украйна?
чак пък никой - руските терористи видимо горят от желание да имат работа с Украйна.

# 4 820
  • София
Ето ви и престъплението на века.

Статия на Ройтерс с един от уважаваните командири на опълченците:

http://ru.reuters.com/article/topNews/idRUKBN0FS1YO20140724?page … ualBrandChannel=0

А ето ИСТИНСКОТО интервю, което същият командир се е досетил да запише и е поставил в отговор, за да се види какво ТОЧНО е казал:

https://video.google.com/get_player?docid=0B_uErEND3ZxIajZVRXJkT … ;cc_load_policy=1

# 4 821
Сега е твоя ред да ми дадеш отговора - защо? защо украинците бягат в Русия?
Защото по родните им места се води война.

защо никой не иска да има работа с Украйна?
чак пък никой - руските терористи видимо горят от желание да имат работа с Украйна.

Joy но нали не могат да бягат към "агресора"? Защо бягат точно там?

# 4 822
  • Русе

Доста едностранчиво е да се правят обощения. Във войната има чудовища и от двете страни. И в Украина не всички подкрепят фашистките изцепки, както и в Русия не всички се радват на   "завоеванията". А за това кой къде бяга - в такъв момент бягаш при най-близки и роднини.

# 4 823
Далеч не всички имат роднини, на които да разчитат.
Бягат към Русия, защото за Киев са сепаратисти след референдумите. Украина свойте си не може да изхрани, та хиляди бежанци какво ще ги правят.

Последна редакция: пт, 25 юли 2014, 01:13 от _silence_

# 4 824

Доста едностранчиво е да се правят обощения. Във войната има чудовища и от двете страни. И в Украина не всички подкрепят фашистките изцепки, както и в Русия не всички се радват на   "завоеванията". А за това кой къде бяга - в такъв момент бягаш при най-близки и роднини.

Кехлибар, благодаря ти за включването. Нека и  "те" да прочетат и да разберат, че никога руснаците не са смятали украинците за врагове.
 Не са викали - "хохлите на бесилото", не са  им забранявали да говорят на своя език Wink

Ако ще потърсите в нета, ще намерите, че тези бежанци, които са тръгнали към запада на Украйна, са се оказали в много бедствено положение.

# 4 825
Добре обобщи положението вчера министърът на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков - не к ночи будет помянут, както се казва, защото и неговата роля не е малка.  "Украина в войне - без денег, без газа, без правительства... Страна повергнута в шок."
Дано им потръгне някак на горките.

Не знам дали е престъплението на века, но е напълно в духа на времето.

Последна редакция: пт, 25 юли 2014, 03:53 от Vapor

# 4 826
  • София
Просто се чудя, как могат да се изопачават фактите и да се обръща всичко с краката нагоре!
Какви са фактите:
1. Русия анексира Крим, т.е. заграби територия на съседна страна.
2. След като светът се възмути, а Украйна не направи нищо, апетитът и се отвори и започна да дестабилизира източна Украйна по същия сценарий. Украинците се усетиха, че ще ги "освободят" и ще продължат и до Киев и предприеха законни действия да бранят територията си.
3. Русия провежда мащабна пропагандна война, промива мозъците /където ги има/ , облъчва населението и то е почти убедено, че Украйна е най - големият му враг. В същото време Русия вкарва оръжие, наемници, подпомага по всякакъв начин воденото на война.
Кой ще ме убеди, че войната е по - добра от най - скапания мир? Каквито и проблеми да е имало местното население, това ли е начина да му се помогне, като се провокира въоръжен конфликт?
По същата логика, защото македонците обиждали българите и имаме различен прочит на историята, защо ли не им спретнем същото?
Предприемане на бойни действия срещу суверенна държава без обявяване на война е едно от най-тежките престъпления - престъпление срещу мира. За същото престъпление- започване на война без обявяване на война , след края на Втората световна война 7 висши японски политици бяха осъдени в Токио на смърт като военнопрестъпници и обесени. А точно това направи Русия с анексията на Крим и с изпращането на въоръжени групи и бойна техника през държавните граници на суверенна държава.
Въхрът на всичко беше сваленият Боинг, тук вече Путин си спечели световна "слава", а руснаците си заслужиха погнусата и отвращението на цивилизования свят.

# 4 827
2. След като светът се възмути, а Украйна не направи нищо, апетитът и се отвори и започна да дестабилизира източна Украйна по същия сценарий. Украинците се усетиха, че ще ги "освободят" и ще продължат и до Киев и предприеха законни действия да бранят територията си.

това казва и Надежда Савченко в интервюто си , което ме впечатли - Украйна трябваше да реагира още при Крим , а не чак сега ...

# 4 828

Примката все повече се затяга  - Лисичанск е вече свободен.

Украинската страна иска по цялата границата с Русия да се разположат наблюдатели на ОБСЕ
http://mfa.gov.ua/ua/press-center/comments/2002-komentar-mzs-ukr … sijsykomu-kordoni

Статия на Ройтерс с един от уважаваните командири на опълченците:
http://ru.reuters.com/article/topNews/idRUKBN0FS1YO20140724?page … ualBrandChannel=0

А ето ИСТИНСКОТО интервю, което същият командир се е досетил да запише и е поставил в отговор, за да се види какво ТОЧНО е казал:
https://video.google.com/get_player?docid=0B_uErEND3ZxIajZVRXJkT … ;cc_load_policy=1
Агентство Reuters подтвърждава, че Ходаковский в интервью е признал наличието на система  "Бук"
По този начин ОПРОВЕРГАВА направеното заявление на Ходаковский пред руски СМИ че нищо не е говорил за системи Бук.
http://www.radiosvoboda.org/content/article/25469297.html

ВИДЕО
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WbPlI7g5PKA#t=0

Руски войник на срочна служба преминал на страната на Украйна като протест на агресията на Русия срещу Украйна. Потвъждава че русия през границата прехвърля свои специалисти, въоръжение и муниции:
http://www.sbu.gov.ua/sbu/control/uk/publish/article?art_id=1294 … &cat_id=39574

В най близко време Украйна може да стане военен съюзник на САЩ, т.е. да получи статут на привилигирован партньор не член на НАТО.
http://nr2.com.ua/News/politics_and_society/Eks-rukovoditel-razv … m-SSHA-76770.html

В Народната Рада са разпуснали фракцията на комунистите.  Grinning

Последна редакция: пт, 25 юли 2014, 08:22 от plamenhk

# 4 829
  • София
Забелязвам и една неприкрита радост сред част от пишещите във форума от това, че в Украйна положението не е розово, няма пари, няма газ, има несигурност и объркване, правителството подало оставка. Не мога да си обясня как жени /вероятно и майки/ са доволни от това , че един народ страда! Вие бихте ли изпратили близките си - мъжете, децата или братята си на война? И поради каква причина, защото някой на митинг викал "москалей на ножи" или нещо подобно? Според вас това е основание за война?
Няколко дни гледам по БТВ репортажи на Десислава Ризова от източна Украйна и от Киев. Момчета на по 20 години от украинската армия са убити, осакатени. Имаше един без крак, друг парализиран. Всеки ден има и убити. За наемниците и глупаците от Русия не ми е жал, те доброволно са отишли да воюват.
Ето едно логично обяснение за случващото се в момента
 http://politikum.in.ua/post/24jul2014/analytics/230-putinskiy-sc … dlya-ukrainy.html
Желая на хората в Украйна мир от цялото си сърце!

Последна редакция: пт, 25 юли 2014, 08:09 от chocolate1

Общи условия

Активация на акаунт