Украйна!

• 241 749
  • 5 641
  •   1
Отговори
# 5 580
  • На земята, която е всъщност звезда.
Словения и Полша си бяха добре и преди, а не защото сега са се откъснали. А на нас сигурно Русия ни е виновна, че си ликвидирахме всякакво производство и всичко внасяме и сме най-бедни.

Кога си е била Полша добре? Колко е била средната заплата в Полша в началото на 90-те години и колко е сега? Защо се ликвидира родното производство и кого обслужва това? Кои бяха кредитните милионери? Защо начело на най- големите фирми в Бг стоят децата на бивши партийни величия или агенти на ДС? Защо в Бг нямаше лустрация? С чии пари бяха създадени и се поддържат групировки като ТИМ напр.?

Отговори си на тези въпроси, потърси дали и как са се случили тези процеси в другите страни и тогава ела пак да обсъждаме. 

# 5 581
причината Русия да не участва с/у ИД е , че тя няма сили , няма авиация - една изостанала страна ...
малка Белгия участва , ''Великата'' сила не ...
Като пишеш и сама не си вярваш. То затова американските моряци като видяха руския Сухой се насраха от страх. http://www.blitz.bg/news/article/262249

Засега мисля, че няма кой знае какви новини за участието на Русия в алианс с други държави срещу ИДИЛ. Последното от тях мисля, че е намерение да си помислят дали да не участват ако има нещо срещу ИДИЛ. Но е ясно че отново оставят САЩ да вади горещите картофи и да е на топа на устата. Тоя алианс ( това малко е извън темата за кризата с Украйна), отдавна трябваше да е премазал тези диваци, а те все още се чудят дали и какво що.
Така че в случая аз бих казала "егаси великите сили..."

# 5 582
Може би защото няма сили и авиация, ей така си анексира Крим без военни действия.

в сравнение с Украйна има сили ,но в сравнение с остатъка от Европа е гола вода във всякакво отношение ...

Словения и Полша си бяха добре и преди, а не защото сега са се откъснали. А на нас сигурно Русия ни е виновна, че си ликвидирахме всякакво производство и всичко внасяме и сме най-бедни.

кога е това ''преди'' ?
те са се откъснали от Русия преди 25 години - вече четвърт век ...
според икономисти , ако Украйна се е отделила от Русия , когато и Полша  , то двете страни биха били с еднакво силна икономика ...

# 5 583
Горката Русия - нищичко си няма, пък все става на нейната...
Кое точно е нейната и какво от това е станало?  newsm78

''нейната'' е- тук да чопне малко , там малко - Приднестровие , Ю.Осетия -
тук мизерия , там мизерия - за повече нямат сили ,
иначе щяха да изсипят  Голямата кофа с помия , та ако Европа потъне , те да блеснат с въображаемото си величие ...

# 5 584
Така че в случая аз бих казала "егаси великите сили..."

Щатите не искат да са световния полицай вече , поне при този президент ще е така ...

# 5 585
Аз тяхната позиция горе долу  я разбирам, големи провали и поразии нанесоха в последните години. Но освен тях Велики сили са още  Русия и Китай, и ЕС нали? Айде ЕС вече има някакви решения, Русия и Китай пак ли са непричом. Много безотговорно ми се струва на фона на тоя тумор, който израсна м/у Сирия и Ирак. Просто отбелязвам, че да си велика сила вероятно не е достатъчно само да демонстрираш  Сухой ли беше там кораба, дето беше цитиран назад. Иска се и отговорност малко пред тоя свят и случващото се. Лично мнение.

# 5 586
Обама чак и е с ебола се занимава ,
чак подскочих - може ли президентът на една държава да се занимава с всеки проблем !??!

руснаците са гола вода , те само мизерии могат да правят , та да се почувстват велики ,
Китай нищо не ги интересува , освен тяхната страна ,
няма някаква съпричастност и показване , че са част от света ...

# 5 587
10 c`s, ти хем казваш, че САЩ са направили големи поразии, хем се чудиш защо после Русия не идва да ги оправя. Откъде - накъде? Те нещата не стават само с бомбардиране, трябват и сухопътни операции, може би затова им трябва Русия?

eau, в сравнение с коя Европа Русия е по-слаба? Единственият равностоен противник на Русия е САЩ. В сравнение с Украйна - то въобще няма място за сравнение.

Преди - още по време на соц-а Чехия, Унгария, Полша бяха много по-добре. Не виждам защо днес да не са пак напред.

# 5 588
Да де, но тия ИДИЛ скоро ще се сдобият с атомна бомба.
Изобщо ... Това е извън топика де, както и да е просто ми стана интересно какво се разбира под велика сила.

# 5 589
eau, в сравнение с коя Европа Русия е по-слаба? Единственият равностоен противник на Русия е САЩ. В сравнение с Украйна - то въобще няма място за сравнение.

по кой показател ще  сравниш Русия с Европа ?
няма нито един показател , по който подлежат на сравнение -
нито икономика , нито политика , нито като влияние -
БВП човек от населението на Русия е колкото този на Хърватска ,
общият - като на два пъти по-малка по население Италия ....

10 c`s, ти хем казваш, че САЩ са направили големи поразии, хем се чудиш защо после Русия не идва да ги оправя. Откъде - накъде? Те нещата не стават само с бомбардиране, трябват и сухопътни операции, може би затова им трябва Русия?

кога Русия се е намесвала , та и сега да се намеси , кога е била част от световните проблеми , та и сега да стане , то се иска култура и цивилизация ,

както е казал  Кончаловски за собствената си страна - ако Западът е в Съвремието , Русия е в 17 век ...

# 5 590

Нина, не знам от какво черпиш информацията кой е 'равностоен противник" ,  но Русия отдавна не са субекта, за който ни учеха в училище. И понеже в тоя свят в момента всичко се мери в пари , Европейският съюз има най-голям БВП в света, малко повече от този на Щатите.
Русия са на 9то място. Една закъсала Италия има по-висок БВП от Русия, дето е 10х по-малка, а Русия  е и най-голямото държавно образувание в света. Вече ако говориш за военна мощ да, Русия са на 2ро място по такава в света, ако броим държави само. Само че най-мощните икономически и военни държави в момента са обединени във военен съюз, наречен НАТО ( ЕС включително)  и нещата стават несравними,така е, но не в полза на Русия.

Всичко това не го казвам защото ми е кеф да го кажа и да те оборя - ако мразя и се страхувам от нещо то е войната и тия чекиджийски наддумвания кой е по-по- най, а защото обективно погледнато Русия днес съвсем не е там, където сме закърмени, че е. Което не я прави безопасна, нито немощна! Напротив, много е опасна и в никакъв случай не е за подценяване!

Последна редакция: вт, 23 сеп 2014, 00:28 от 10 c`s

# 5 591
и военно не може да се сравни с НАТО - все едно да се равни Ладата с Мерцедеса ,
тия оръжия , които ги има НАТО са блян недостижим за руснаците ...

# 5 592
Аз мисля, че като жени и майки никак не ни отива да дрънкаме с оръжия, дори вирутално.
Жените като цяло ми се струва, че трябва да сме много миролюбиви същества. С много съзнание за това, че всяко такова нещо има цена и тя е живота на нечий син. Ето например си мислих за руските войници, които  бяха пуснати въоръжени от поделенията да си прекарват отпуската в Украйна  и загинаха, ама не официално, тях майки не ги погребват. Ужасна трагедия.  Дори не могат да са герои, щото са нищо/никой. Горките им майки.

# 5 593
Да, говорехме за Крим и за военни действия срещу ИДИЛ, та става въпрос като военна сила. Искам да кажа, че аз не коментирам политиката на Путин дали е правилна или не, а само факти.

eau, кой демократизира Сирия и Ирак? Как е сега там и какво общо има Русия?

Последна редакция: вт, 23 сеп 2014, 00:48 от Нина*

# 5 594
Ох извинявай, но това е ужасно елементарно. Историята не може така да се реже на парчета. Историята почва от от преди нахлуването на СССР в Афганистан, от тези 10 години трагедия под съветския ботуш започва всичко. И всичко, което се случва в последствие е резултат от именно сблъскването на тези интереси американско-руските  в този регион, което продължава до ден днешен. Ако си мислиш, че Русия няма пръст в случващото се в Сирия и Ирак днес бъркаш много. Не е толкова просто, просто. Не можеш да разглеждаш историята като някакви самоизолирани откъси, защото не са. Всяко нещо следва друго и тн. Мога да ти препоръчам литература, ако се интересуваш.

Общи условия

Активация на акаунт