Алкохол по обяд

• 13 616
  • 134
  •   1
Отговори
Здравейте! Искам  получа мнение по следния въпрос: нормално ли е , бихте ли приели, мъжът до вас, докато обядва, да изпие количество вино от 150 мл до 500, уточнявам 100-200 мл в работен ден и около 300-500 в почивен? Вечерта, употребеното колечество да е около 500 мл вино и около 50 гр. ракия? По обедно време, след употреба, да следва час- два сън и след това да се шофира кола.

Последна редакция: сб, 14 май 2016, 16:45 от Ani888

# 1
200 мл е една чаша вино.

# 2
Обедното пиене по някакъв повод инцидентно ли е било или говорим за редовно всеки ден?

# 3
Така, чаша- две вино за обяд( по-често една чаша,по поводи 2 или 3), а вечерно време около половин литър наливно вино.Обедно пиене -редовно , всеки ден.

Последна редакция: сб, 14 май 2016, 16:47 от Ani888

# 4
Обедно пиене приемам само през уикенда или празнични дни. През работен ден приемлив вариант ми е да се пие, но само вечер след работа.

# 5
Адриана, и аз така смятам:-)

# 6
1-2 чаши вино вечер е ок, но стартирането още през деня в проблем.

# 7
  • Най-красивата страна
Приемам за нормално да се пие алкохол на обед ,ако е някакъв празник например,но всеки ден -не.

# 8
Чаша вино/една бира на обяд ми е ок, особено в заведение.

# 9
Ако за теб това е неприемливо, тука и хиляда противоположни мнения да има се съмнявам да променят твоето.
Не приемам обедното пиене в работно време. Не приемам и всекидневното вечерно пиене.

# 10
Здравейте! Искам  получа мнение по следния въпрос: нормално ли е , бихте ли приели, мъжът до вас, докато обядва, да изпие количество вино от 150 мл до 500, уточнявам 100-200 мл в работен ден и около 300-500 в почивен? Вечерта, употребеното колечество да е около 500 мл вино и около 50 гр. ракия? По обедно време, след употреба, да следва час- два сън и след това да се шофира кола.

И това всеки ден...това е зависимост от алкохола. Аз лично не приемам да имам връзка с пияници и пияндета. Имах преди доста години шеф,  който си пиеше тези количества всеки ден на обяд.  Колкото и да си вярваше, че не е алкохолик и не му личи, всички клиенти които идваха в офиса го надушваха веднага и ни питаха - абе тоя вашия шеф подпийнал ли е?

# 11
За пиенето не знам, ама ми стана интересно какъв е този следобеден сън в работно време?  Laughing

# 12
Ако си собственик на фирма и имаш служители,които да работят за теб,  що да не подремнеш следобедно:-)Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 13
  • София
Значи, много зависи в какво състояние е човека след тези чаша-две вино на обяд., Казваш, че работи, а пък спял след обед?!
Имам колега, дето, айде не всеки обед, но си пие по чаша-две вино на обяд, после работи безупречно, той по принцип работи безупречно, и вечер може да пие, а може и да не пие пак по чаша -две-три, колкото иска, друго освен вино не пие. Не фъфли, не заваля, не мъти поглед, не става излишно весел. Т.е. - няма и помен да има някакво влияние това количество алкохол. И да, той е един от собствениците на фирмата ни, но работи сигурно най-много....

Помня, че преди 10 години имах висок холестерол, и макар да бях в зенита на двадесетте, няколко лекари ми казаха - бутилка червена вино на ден, Но - разделено на обяд по две чашки и вечерта още толкова. И за мен е по-опасно да се пие на вечеря примерно цяла бутилка, всеки ден, отколкото разделено както твоят човек го прави.

Принципно аз на обяд не мога да пия, че ми се доспива ужасно. Мисля, че нямаш поводи за притеснение.

# 14
  • София
1-2 чаши вино вечер е ок, но стартирането още през деня в проблем.

+1
Няма да съм никак хепи ако мъжът ми започне да пие още от обяд в делнични дни. През уикенда е ОК.

Общи условия

Активация на акаунт