Алкохол по обяд

• 13 643
  • 134
  •   1
Отговори
# 45
  • София

Смешна съм страшно. Анонимните алкохолици се смеят с глас. Умиращите от цироза също  Joy
Казах ти да питаш чичко Гугъл, ама ти държиш да продължиш с излагането! Mr. Green
Давай, коя съм аз, че да ти преча? Joy

# 46
  • София
Ronaldd, човекът работи безупречно, от 07.30 сутринта. Хапва добре на обяд и най-често пие по една-две чаши вино. Дремва час-два и пак работи. Вечер, си пийва, около половин литър вино. Принципно, концентрат не употребява. Не му личи, че е пил алкохол, освен, ако човек не го е видял.
Как да му личи, като количеството е смешно? newsm78
Имам чувството, че се търси проблем от скука или за заяждане............

# 47
Не търся проблем от скука или заяждане. Просто, това пиене и ритуалът ме притесняват, като човек, който капка алкохол не пие. Вярно, че не му личи, но системността ме притеснява и това, че отрича тотално да е проблем. Прави лошо впечатление в околните, пустата чаша-две обедно вино.

# 48
Лошо впечатление може да прави ако се усеща тоя алкохол - било то от дъха му, реакциите или говора му.
А иначе е нормално за човек, който не пие алкохол да е проблем. Аз пия само бира. Имах гадже, което не беше близвало алкохол, но пушеше (а аз не). За мен цигарите му бяха проблем, за него - бирата вечер с приятели Peace

# 49
  • София
Не търся проблем от скука или заяждане. Просто, това пиене и ритуалът ме притесняват, като човек, който капка алкохол не пие. Вярно, че не му личи, но системността ме притеснява и това, че отрича тотално да е проблем. Прави лошо впечатление в околните, пустата чаша-две обедно вино.
В кои околни?
В такива, които не близват капка, повярвали от писанията в Космополитън, че чаша вино и ракия водят към алкохолизъм?
Защо не погледнеш французите- стара нация, с традиции и с доказано малко инфарктно болни?
Те си пийват винцето и на обяд, и на вечеря, пък не са се алкохолизирали.
Пробвай и ти- не само няма да се отровиш и алкохолизираш, а ще разбереш защо още древните римляни и гърци са почитали виното, та и специален бог са си имали- Дионисий.

# 50
Absurt, коментарите идват именно от трезвениците. Благодаря на всички за изказаните мнения по темата:-)

# 51
Зависи дали носи човек. В моето семейство се пие и по обед и вечер ако обядваме и вечеряме у дома - пием и ракия и вино. Никой не се напива.

# 52
Нищо ненормално не виждам. Покрай мен какъв образ има. Става в 6, пие една кана с кафе и в 7 започва на бира. Литър, два. На обед- 2-3 малки, зависи от сезона ракия или узо, и чаша две вино. Ако има повод- двойно пие. Ляга да спи. Става, и пак бира. Вечеря отново с няколко малки и чаши вино. До такава степен се натрясква вечер, че жена му на другия ден му разказва къде са ходили и какво е говорил. Поне не шофира.

# 53
Дари, това е прекалено!!! До обяд- литър бира:( Напиване до безпаметност...Няма нищо общо с темата:), слава богу:-)

# 54
  • София
Дари, това е прекалено!!! До обяд- литър бира:( Напиване до безпаметност...Няма нищо общо с темата:), слава богу:-)
Ани, само за да добиеш някаква представа- бирата е с алкохол 4.5% и 1 литър, това са две кенчета.
От 7 до 12ч. са 5 часа.
Няма начин да се натряскаш с това количество, та чак и до безпаметност!
Не се притеснявай излишно. Peace

# 55
Absurt, разбира се, че от две кенчета,мъж с нормална физика и здраве, не би следвало да е опит. Аз коментирах написаното от Дари, за нейния познат:-)

# 56
И друг познат имам- въздържател беше. Пропи бира. Ами точно от литър се напива, а е нормален, прав, хранещ се мъж. Зависи кой колко носи. Sunglasses
Щом не му пречи на твоя човек, дори е полезна чаша вино, според мен. Peace

# 57
  • София
Absurt, разбира се, че от две кенчета,мъж с нормална физика и здраве, не би следвало да е опит. Аз коментирах написаното от Дари, за нейния познат:-)
Е, той си е алкохолик от високо ниво. Mr. Green
Как го търпи жена му, се чудя, ама то е друга тема.

# 58
Защо не погледнеш французите- стара нация, с традиции и с доказано малко инфарктно болни?
Те си пийват винцето и на обяд, и на вечеря, пък не са се алкохолизирали...
Французите лижат една чаша и не я допиват даже.
2 чаши на обяд и половин литър вечер рядко ще видиш.

Не съм трезвеник, почти всяка вечер пия по 1-2 чаши. Нека човекът пробва дали може да живее без алкохол и ще се разбере има ли проблем.

# 59
  • София
Французите лижат една чаша и не я допиват даже.
2 чаши на обяд и половин литър вечер рядко ще видиш.

Не съм трезвеник, почти всяка вечер пия по 1-2 чаши. Нека човекът пробва дали може да живее без алкохол и ще се разбере има ли проблем.
Различни французи познаваме, явно! Peace
Мисълта ми е, че човек пиещ 2- 3 чаши вино, е обидно дори да бъде подозиран в пристрастеност.

Общи условия

Активация на акаунт