Алкохол по обяд

• 13 650
  • 134
  •   1
Отговори
# 30
Още 5-10 години, зависи от много неща, и проблемите ще започнат да се виждат ако не спре да пие. При здрави хора срива става изведнъж. Всички ще ти кажат, че това не е нищо, защото те пият по шише ракия и също нищо им няма  Laughing

Да, смята, че пие умерено и няма намерение да се променя.
За себе си е прав, тук много хора са пияници и бирените, и винените алкохолици изобщо не смятат, че пият на фона на ракиените. Пък то е същото, само може при късмет да се убият по-бавно.

# 31
  • София
Вижте Ани, щом не увеличава количеството - няма проблем.
Остави ги тия, дето пишат, че в "началото е така". При тех се губи некъде асоциативния конекшън в мозъка. Да беше казала, че преди пет години е почнал с една глътка и непрестанно увеличава количеството - да се тревожим. Да не говорим, че хора не докосвали алкохол, на 40 примерно, нещо се отключва в тях и стават я наркомани, я алкохолици (да, шансът не е много голям, но се случва), никой не е застрахован, принципно от нищо.

Това "половин литър вино" вероятно означава половин Бутилка вино, като се има предвид, че виното е 700 мл, а не 1 литър, значи пие по 350 вечер, те. - две чаши, Но дори и да е "половин литър" (две/трети бутилка) не виждам абсолютно нищо притесняващо. Освен, разбира се, ако физически не се чувства добре.

Вижте, алкохолът, освен всичко друго, има и много захар. Особено виното. Най-просто казано, за да няма проблеми за организма при споменатото количество - имам предвид здравословни проблеми, а не психически (на пристрастяване) въпросният човек е добре да се движи повече или да спортува. Освен ако с виното не рупа само зеленчуци, но едва ли е така....

Лично аз не мога да издържа всяка вечер да пия с вечерята, дори и вино, което обичам, но това е защото се чувствам уморен, не винаги в настроение и пр. Има хора обаче, които не са толко депресарски настроени като мен и пийват, умерено.

# 32
  • София
Аз нещо не схващам идеята на темата. Доколкото виждам от последните постове на авторката, тя оправдава мъжа си. Следователно, за нея проблем няма и всичко е в границите на нормалното. Тогава за чий 'бийп' е седнала да пита потребителите Х, У и Z какво мислят за мъжа й и количеството алкохол, което поема  newsm78

# 33
Не мисля, че чаша вино на обяд и 2-3 чаши на вечеря са проблем. Зависи и от виното - между различните сортове има голяма разлика. На мен би ми било неприятно обаче да съжителствам с човек, който вечно е под алкохолно влияние, дори и привидно да не му се отразява. Само на закуска ли ще е с бистър ум?

# 34
Не го оправдавам. Искам да чуя чужди мнения. Аз не пия алкохол и всекидневно пиене не одобрявам.

# 35
Вижте Ани, щом не увеличава количеството - няма проблем.
Остави ги тия, дето пишат, че в "началото е така". При тех се губи некъде асоциативния конекшън в мозъка.
Понеже кънекшъна ти е идеален ми кажи една причина човек да пие всеки ден по два пъти. И как ще спре, още повече като уж няма защо. Кажи ми и колко часа на денонощие в организма му няма алкохол изобщо, за да не стане алкохолик. Даже само вечер да пиеше всяка вечер вече е проблем, а и на обяд той си поддържа алкохол нон стоп в тялото, ето така се става алкохолик, не с нещо друго и с увеличаване на каквото и да е, само постоянство трябва  Wink

Аз нещо не схващам идеята на темата. Доколкото виждам от последните постове на авторката, тя оправдава мъжа си. Следователно, за нея проблем няма и всичко е в границите на нормалното. Тогава за чий 'бийп' е седнала да пита потребителите Х, У и Z какво мислят за мъжа й и количеството алкохол, което поема  newsm78
е как защо? Да си казва сама на себе си, че всичко е ок не е достатъчно, трябва да го казва и на нас  Laughing Laughing Laughing

# 36
  • Канада
Аз също не виждам проблем, поне така както го описва авторката.
Той пие само вино.
Но факт е, че при въпросния човек съществува алкохолна зависимост.
А това само по себе си не е приятно.

Но все пак е само вино Simple Smile
А аз като голям почитател на виното, приемам донякъде, че е ок Simple Smile

# 37
Нека пробва да не пие на обяд и ще види, че няма да заспи.
ММ също си подремва на обяд когато има възможност и време без да е пил.

# 38
Чаша вино с обяда и чаша вино с вечерята ми се струва приемливо, дори да е ежедневно.
Но по 2-3 чаши на обед и по половин литър вечер + ракия ми се вижда като прекаляване.
Всичко в е в количеството, едното е норма, другото клони към алкохолизъм.

# 39
  • София
Не го оправдавам. Искам да чуя чужди мнения. Аз не пия алкохол и всекидневно пиене не одобрявам.
Тогава, мило момиче, говори с него. Не с нас. Тук 2/3 от хората ще ти кажат, че виждат проблем, а 1/3 ще ти кажат да си свиркаш. Каква ще ти е файдата от ползата обаче, признавам си, не мога да вдяна.

Всичко това го пиша от гледната точка на човек, който години наред е имал проблем с алкохола. Измъкването беше най-трудното нещо, което някога съм правила за моите 38 години животец.

# 40
  • София
Ако за теб това е неприемливо, тука и хиляда противоположни мнения да има се съмнявам да променят твоето.
Не приемам обедното пиене в работно време. Не приемам и всекидневното вечерно пиене.
Хората са различни.
Аз не обичам обедното пиене, дори и едва бира да е, защото ми пречи на вечерното.
Само че, ако някой с обяда изпие чаша вино, не виждам къде е проблема?
Също и вечерта- 50 мл. ракия рядко пият мъжете- обикновено е поне 100- 200мл.
500 мл. вино, за мъж, с вечерята, нищо не  е.
Нашият народ, все още в болшинството си, за разлика от хамериканците, са хора пиячи, не алкохолици.
Ракията е придружена със салата, а виното- с месце.
Защо не приемаш пийването, което върло определяш като " пиене"? newsm78

# 41
  • София

С цялото това количество на денонощие е все едно кога шофира, той си е къркан постоянно.
Глупости на търкалета!
Имаш Гугъл, ами поинтересувай се, че да не ставаш смешна!

# 42

С цялото това количество на денонощие е все едно кога шофира, той си е къркан постоянно.
Глупости на търкалета!
Имаш Гугъл, ами поинтересувай се, че да не ставаш смешна!
Смешна съм страшно. Анонимните алкохолици се смеят с глас. Умиращите от цироза също  Joy

# 43
Съгласна съм с absurt.
Малоумно е да се твърди, че да изпие чаша вино на обяд с храната, след което да спи, след това да кара, после да пие още 500мл. вино с храна, да се наспи добре, да работи и т.н. е едно и също с това да изпие литър вино (защото ако на обяд изпие чаша-две са горе-долу толкова общо за деня), да хапне веднъж, спи 2ч. и се качи да кара Whistling
Авторката писа, че мъжа й последните дни пие айрян, защото има много работа и не може да си позволи почивката след това. Това означава, че не е зависим, а просто пие по навик. Навика и зависимостта не са едно и също нещо.
Аз, например, пия по навик по 3+ литра вода на ден без да броя другите течности. По същия начин ако на масата има сухо мезе ще си отворя една-две бири и вероятно няма да вечерям, а ще си мезя ама не съм зависима нито от водата, нито от алкохола ... Whistling
А и за мъж под 1л. вино за цял ден си е нормално. На един алкохолик подобно количество не може да стигне дори само за обяд Naughty

# 44
Човекът си е намерил ритуал. Аз пия две кафета на ден, мъжа ми може да изпие две кафеварки, с алкохола е същото. Като прекаля с кафето, ми действа по- зле от алкохола. И пак не обичам да седна вечер "на кафе" с някой и да ми пие минерални води. Освен това, алкохолиците пият на гладно, доколкото знам.

Общи условия

Активация на акаунт