Алкохол по обяд

• 13 617
  • 134
  •   1
Отговори
# 120
Хм интересно стана тук , кой ли е абсурт  newsm78

# 121
Скрит текст:

Щом прави впечатление на хората в работата, но не се съобразява и отрича, вече има достатъчен проблем. Безсънието говори още повече. По-добре да се види ако трябва и с лекарства да оправи тези неща, за да не стане по-зле. Лекар трябва да каже какво му е, надали за момента е алкохолизъм, може да има просто депресия, преумора, стрес, ама алкохола и следобедния сън не са решение нито на безсънието, нито на причините за него. Отричането на проблема също. Пък той и свестни колеги има, повечето хора затъват и в депресии, и в пиянство без никой да им каже нищо, даже им се радват, защото и другите не са по-добре.
Увличаш се.
Хора, които не близват алкохол не могат да бъдат критерий!
То е, все едно да не знаеш френски, а да ми кажеш, че произношението ми куца.
Че и щом отричал, че 2 чаши вино с обяда не му пречат, вече имал проблем.
Ти, можеш ли да изядеш един шоколад наведнъж без да ти стане лошо, щото аз не мога и за седмица.
Е, ти имаш проблем с диабет тип 2, според мен, така ли? newsm78
И не отричай, щото аз знам! Mr. Green
ПП. Спри да твърдиш, че наличието на алкохол в кръвта всеки ден, прави човек алкохолик, защото е смешно.

В България всички пият, та не вярвам по случайност да е срещнал колеги само трезвеници. И на човека не сме му светили, за да знаем колко пие. Каза се при какво количество може да е проблем. Той сега явно има друг проблем и това е, че не може да спи, ако го лекува с алкохол надали ще покопса. Така си викам аз, пък може у ваше село така да лекувате депресии и стрес, не ти споря. Успокой се и ходи да се лезиш на някой друг.
ПП А  алкохолик, според тебе сигурно се става като пиеш веднъж седмично, не всеки ден по два пъти,
Скрит текст:
разбрахме те. Пий си  спокойно, никой не говори за твоето пиене да  истерясваш така. Или ако не издържаш да не си център на внимание пусни си тема за това ти какво пиеш и разясни на населението от какво се става алкохолик и без това психиатрите тук са кът, консултациите ти ще са много полезни.
Всъщност, познавам алкохолик, който точно така пие.Понеже работи като шофьор, през седмицата не близва.В петък вечер засяда с бутилката, с другарчета по пиене, и не изтрезняват до неделя вечер.Тогава спират, за да изтрезнеят до понеделник сутринта, когато са на работа.
Та, алкохолик може да се стане по всякакъв начин.

# 122
Скрит текст:

Щом прави впечатление на хората в работата, но не се съобразява и отрича, вече има достатъчен проблем. Безсънието говори още повече. По-добре да се види ако трябва и с лекарства да оправи тези неща, за да не стане по-зле. Лекар трябва да каже какво му е, надали за момента е алкохолизъм, може да има просто депресия, преумора, стрес, ама алкохола и следобедния сън не са решение нито на безсънието, нито на причините за него. Отричането на проблема също. Пък той и свестни колеги има, повечето хора затъват и в депресии, и в пиянство без никой да им каже нищо, даже им се радват, защото и другите не са по-добре.
Увличаш се.
Хора, които не близват алкохол не могат да бъдат критерий!
То е, все едно да не знаеш френски, а да ми кажеш, че произношението ми куца.
Че и щом отричал, че 2 чаши вино с обяда не му пречат, вече имал проблем.
Ти, можеш ли да изядеш един шоколад наведнъж без да ти стане лошо, щото аз не мога и за седмица.
Е, ти имаш проблем с диабет тип 2, според мен, така ли? newsm78
И не отричай, щото аз знам! Mr. Green
ПП. Спри да твърдиш, че наличието на алкохол в кръвта всеки ден, прави човек алкохолик, защото е смешно.

В България всички пият, та не вярвам по случайност да е срещнал колеги само трезвеници. И на човека не сме му светили, за да знаем колко пие. Каза се при какво количество може да е проблем. Той сега явно има друг проблем и това е, че не може да спи, ако го лекува с алкохол надали ще покопса. Така си викам аз, пък може у ваше село така да лекувате депресии и стрес, не ти споря. Успокой се и ходи да се лезиш на някой друг.
ПП А  алкохолик, според тебе сигурно се става като пиеш веднъж седмично, не всеки ден по два пъти,
Скрит текст:
разбрахме те. Пий си  спокойно, никой не говори за твоето пиене да  истерясваш така. Или ако не издържаш да не си център на внимание пусни си тема за това ти какво пиеш и разясни на населението от какво се става алкохолик и без това психиатрите тук са кът, консултациите ти ще са много полезни.
Всъщност, познавам алкохолик, който точно така пие.Понеже работи като шофьор, през седмицата не близва.В петък вечер засяда с бутилката, с другарчета по пиене, и не изтрезняват до неделя вечер.Тогава спират, за да изтрезнеят до понеделник сутринта, когато са на работа.
Та, алкохолик може да се стане по всякакъв начин.

Кой е казал, че твоят познат е алкохолик? Лекар ли?
Човек, който може да не пие по пет дни може да е боклук и пиянде в свободното си време, но не е зависим. Зависимите не могат да не пият.

# 123
Алкохолно зависимите могат да не пият определено време, но са на фази - като почнат, не могат да спрат  Peace

# 124
Алкохолно зависимите могат да не пият определено време, но са на фази - като почнат, не могат да спрат  Peace
Запоен алкохолизъм е това, ама познатият шофьор явно може да спре щом спира в неделя и до петък не близва. Познавам запойни и те не могат да спрат, започнат ли това са седмици и месеци, докато някой или нещо не ги спре. Но не казвам, че да се наливаш три дни поред е хубаво изобщо. Peace

Но по темата – не става ясно авторката дали работи с човека, за когото става въпрос, дали живее с него. Има ли поглед върху количествата, които цитира или са по преразказ. Съмнявам се, заради тези 50 гр. ракия. Не мога да си представя, че някой, който пие от обяд ще вади мярката и ще сипва 50 грама ракия преди виното. Класиката за такива хора е няколко ракии със салата и мезета вечер и след това бутилка вино или няколко бири.

# 125
  • постоянно
Не е нормално за мен да се пие всеки ден на обед ,особено от хора , които шофират. За мен това показва липса на отговорност- като началници и като  шофьори.

Simple Smile

# 126
Има разлика между алкохолик и пиянде  Peace

Не искам да вземам отношение по темата, само да кажа, че имах колежка, която пиеше вино или бира в обедната почивка. Всяка обедна почивка. Ами не се напиваше, не залиташе, обаче мнооооого се усещаше миризмата. Не правеше добро впечатление. Не работи вече при нас, напусна по лични причини, но предполагам, че нямаше да се задържи дълго и бездруго.

# 127
Авторката го наблюдава Simple Smile Повече от 50 гр ракия никога не го е виждала да пие. Вечер пие по 30-40 грама. Ракията я пие, като хапва супа или салатка. Но, количеството е много минимално. Днес, седна да обядва рано, около 11.30, поради следващи ангажименти и пийна айрян:-)Simple SmileSimple Smile, после кафенце и следобеда беше като робот:-)Simple SmileSimple SmileSimple Smile, действа като за петима.

# 128
Авторката го наблюдава Simple Smile Повече от 50 гр ракия никога не го е виждала да пие. Вечер пие по 30-40 грама. Ракията я пие, като хапва супа или салатка. Но, количеството е много минимално. Днес, седна да обядва рано, около 11.30, поради следващи ангажименти и пийна айрян:-)Simple SmileSimple Smile, после кафенце и следобеда беше като робот:-)Simple SmileSimple SmileSimple Smile, действа като за петима.
Това е супер. Вижте нещо за съня само и няма какво да се мисли повече, ако и чашата вино на обяд е нормалната чаша вино, а не водна.  Peace
Има и разни билкови, ако не му се ходи чак на психиатър за едно безсъние. Сигурно е преуморен, стресиран, мисли за сто неща и не може да спи хубаво.

# 129
от тази тема определено ми се припи  Whistling

# 130
А доспа ли му се?
Ако не, може да се окаже, че му се доспива от алкохола, и ако го пропуска ще спестява и съня, което ще доведе до нормален сън нощем, съответно ще реши проблема с безсънието Simple Smile

# 131
  • Сф
Аз пия предимно бира, но не одобрявам пиенето всеки ден дори и като семейна традиция,аристократични или бохемски порядки.Също и при физ.тежки професии, нац.порядки и каквато и да е друга традиция или светоглед.Пиенето всеки ден без значение количеството за мен е неприятен индикатор за лабилност и бъдещи проблеми с алкохола.Именно защото не съм въздържател , а и около мен съм се нагледала на случки, така смятам Peace

# 132
Хлъц Mr. Green
Вечерното пиене си е много в реда на нещата, но на раб. място... Outta Joint

# 133
  • Варна
Не е нормално.Постоянният прием на алкохол в големи количества си е пиянство.

# 134
  • София
Аз че не пия, не пия. Но колкото повече чета такива тема, толкова повече си давам сметка колко голяма част от хората в България намират за напълно естествено и нормално да се пият по 2 чаши вино с обяда и вечер ракията да не се пропуска.

Чаша вино вечер за разпускане от време на време, когато човек е на почивка, когато има празник и повод, ама всеки ден, всяка вечер, изобщо не е нормално за мен.

Общи условия

Активация на акаунт