Алкохол по обяд

• 13 630
  • 134
  •   1
Отговори
# 105

Скоро говорих с една кардиоложка и питах точно това, защото много пъти тук съм чела, че не е нормално, и тя препоръча чаша вино всеки ден  Crazy преди това ми го препоръча ендокринолог, и то човек, който не е любител на алкохола. Явно не е проблем. Както за всяко нещо - количеството е решаващо.
Чаша червено вино всеки ден е много, много полезно, но чаша, не бутилка  Wink Grinning Не е проблем, че е всеки ден. Алкохолизъм се получава от постоянно присъствие на алкохол в кръвта, затова трябва да се пие повече и по повече от веднъж на ден и всеки ден. Пък прекален светец и Богу не е драг, отровата е в дозата, човек и с храна може да се убие.

# 106
...постоянно присъствие на алкохол в кръвта...
Именно това ме притеснява и мен в употребата на алкохол по няколко пъти на ден, и то системно.

# 107
...постоянно присъствие на алкохол в кръвта...
Именно това ме притеснява и мен в употребата на алкохол по няколко пъти на ден, и то системно.

Това казвах и аз, но на някои тук им е смешно... Като спре да е смешно става късно за съжаление

# 108
Алкохол по обяд?! WTF - една работа не я ли започнеш от сутринта по-добре изобщо не я захващай  Joy

# 109
  • София
Не са непознати! Именно, че са познати, хора, с които в ежедневието си работи. Обядват в едно и също бистро. Саже са му нещо като конкуренция.Налага му се да контактува служебно с тях. Безсъние има той, да. Затова иска да дреме по обяд.

Според мен щом хората коментират, нищо чудно чашките да са и повече. Не знам дали обядваш с него и го виждаш лично колко пие, или е по негови думи.
Също се запитах и след като обядва в бистро, как се прибира, за да спи? Пеша?
Аз си представях, че се прибира у дома, хапва, пийва, ляга.

# 110
  • Бургас
Има и проблемно, рисково пиене /злоупотреба/, която евентуално може да градира в зависимост. Дали едно пиене е такова зависи от количеството и честотата му. Критериите са субективни, но ако е проблем да се откаже /да пробва да не пие и да не успее - на обяд и на вечеря/...това вече е лош сигнал, както и пиенето да успокоение. А сигурни сигнали за зависимост се проявяват при отсъствие на алкохол /алкохолна абстиненция/: нервност, раздразнителност, депресивност, гадене, изпотяване, тремор, главоболие, треперене.

# 111
  • София

Щом прави впечатление на хората в работата, но не се съобразява и отрича, вече има достатъчен проблем. Безсънието говори още повече. По-добре да се види ако трябва и с лекарства да оправи тези неща, за да не стане по-зле. Лекар трябва да каже какво му е, надали за момента е алкохолизъм, може да има просто депресия, преумора, стрес, ама алкохола и следобедния сън не са решение нито на безсънието, нито на причините за него. Отричането на проблема също. Пък той и свестни колеги има, повечето хора затъват и в депресии, и в пиянство без никой да им каже нищо, даже им се радват, защото и другите не са по-добре.
Увличаш се.
Хора, които не близват алкохол не могат да бъдат критерий!
То е, все едно да не знаеш френски, а да ми кажеш, че произношението ми куца.
Че и щом отричал, че 2 чаши вино с обяда не му пречат, вече имал проблем.
Ти, можеш ли да изядеш един шоколад наведнъж без да ти стане лошо, щото аз не мога и за седмица.
Е, ти имаш проблем с диабет тип 2, според мен, така ли? newsm78
И не отричай, щото аз знам! Mr. Green
ПП. Спри да твърдиш, че наличието на алкохол в кръвта всеки ден, прави човек алкохолик, защото е смешно.

# 112
Абсурт, вярно ли защитаваш всекидневното пиене от обяд? И не е проблем, нищо че онези злобари конкуренцията го коментират вече...
Някои пият от радост, някои от мъка, а някои от сутринта.

# 113

Щом прави впечатление на хората в работата, но не се съобразява и отрича, вече има достатъчен проблем. Безсънието говори още повече. По-добре да се види ако трябва и с лекарства да оправи тези неща, за да не стане по-зле. Лекар трябва да каже какво му е, надали за момента е алкохолизъм, може да има просто депресия, преумора, стрес, ама алкохола и следобедния сън не са решение нито на безсънието, нито на причините за него. Отричането на проблема също. Пък той и свестни колеги има, повечето хора затъват и в депресии, и в пиянство без никой да им каже нищо, даже им се радват, защото и другите не са по-добре.
Увличаш се.
Хора, които не близват алкохол не могат да бъдат критерий!
То е, все едно да не знаеш френски, а да ми кажеш, че произношението ми куца.
Че и щом отричал, че 2 чаши вино с обяда не му пречат, вече имал проблем.
Ти, можеш ли да изядеш един шоколад наведнъж без да ти стане лошо, щото аз не мога и за седмица.
Е, ти имаш проблем с диабет тип 2, според мен, така ли? newsm78
И не отричай, щото аз знам! Mr. Green
ПП. Спри да твърдиш, че наличието на алкохол в кръвта всеки ден, прави човек алкохолик, защото е смешно.

В България всички пият, та не вярвам по случайност да е срещнал колеги само трезвеници. И на човека не сме му светили, за да знаем колко пие. Каза се при какво количество може да е проблем. Той сега явно има друг проблем и това е, че не може да спи, ако го лекува с алкохол надали ще покопса. Така си викам аз, пък може у ваше село така да лекувате депресии и стрес, не ти споря. Успокой се и ходи да се лезиш на някой друг.

ПП А  алкохолик, според тебе сигурно се става като пиеш веднъж седмично, не всеки ден по два пъти, разбрахме те. Пий си  спокойно, никой не говори за твоето пиене да  истерясваш така. Или ако не издържаш да не си център на внимание пусни си тема за това ти какво пиеш и разясни на населението от какво се става алкохолик и без това психиатрите тук са кът, консултациите ти ще са много полезни.

# 114
  • София
Абсурт, вярно ли защитаваш всекидневното пиене от обяд? И не е проблем, нищо че онези злобари конкуренцията го коментират вече...
Някои пият от радост, някои от мъка, а някои от сутринта.
Не, не защитавам всекидневно пиене от обяд!
Защо си измисляш и изкривяваш фактите? newsm78
Да започнеш да пиеш от обяд, значи да заседнеш с бутилката и да не станеш до вечерта или докато паднеш под масата.
Нещо много ви е двоен аршина!?
В темата за баща неизвестен, се надпреварвате да обяснявате, че злобарите, които коментират са останка от соца и не бива да им се обръща внимание.
А, че няколко не близвали в живота си алкохол, коментират и обвиняват в алкохолизъм за изпити 2 чаши вино, е от първостепенна важност. Mr. Green

# 115
Започва с две чаши вино от обяд, следва прекъсване и вечерта завършва с още чаши вино и ракия. И така всеки ден.... В почивни дни повече... И това се приема за нормално от теб?

# 116
  • София

В България всички пият, та не вярвам по случайност да е срещнал колеги само трезвеници. И на човека не сме му светили, за да знаем колко пие. Каза се при какво количество може да е проблем. Той сега явно има друг проблем и това е, че не може да спи, ако го лекува с алкохол надали ще покопса. Така си викам аз, пък може у ваше село така да лекувате депресии и стрес, не ти споря. Успокой се и ходи да се лезиш на някой друг.

ПП А  алкохолик, според тебе сигурно се става като пиеш веднъж седмично, не всеки ден по два пъти, разбрахме те. Пий си  спокойно, никой не говори за твоето пиене да  истерясваш така. Или ако не издържаш да не си център на внимание пусни си тема за това ти какво пиеш и разясни на населението от какво се става алкохолик и без това психиатрите тук са кът, консултациите ти ще са много полезни.
Недей лъга, Бахтънче, в България не всички пият.
Ти си светлото изключение- ти никой ли си?
У наше село- онова, голямото, дето всезнайки като теб, като дойдат за пръв път, прескачат релсите на трамвая, че да не ги хване ток, така разпускат хората, нищо не лекуват.
Но и когато не сме светили на някого, не тичаме да го квалифицираме, че да блеснем с интуиция и псевдознания.
Тя, авторката уточни, че не пиещите- като твоята светла персона, се възмущават, ама кой да чете, зает да обяснява как се става алкохолик?
ПП. Аз проблем с пиенето нямам, но явно, ти имаш с килограмите и шоколадите, затова така се газира. Mr. Green

# 117
  • Пловдив
Абсурт, напомняш ми на някой. Наскоро се появи, но стилът ти на писане ми изглежда познат от преди това. Нов профил на добре позната личност ще да си.

Ксения? newsm78

# 118

Да започнеш да пиеш от обяд, значи да заседнеш с бутилката и да не станеш до вечерта или докато паднеш под масата.

Той общо-взето това прави. Пие на обяд, спи, прибира се и продължава с пиенето като изпива още половин литър вино плюс малко твърдо.

И според мен, щом се е стигнало до забележки, надали е само една чашата вино за обяд.

# 119
  • София
Абсурт, напомняш ми на някой. Наскоро се появи, но стилът ти на писане ми изглежда познат от преди това. Нов профил на добре позната личност ще да си.

Ксения? newsm78
Ледено студено! Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт