Алкохол по обяд

• 13 631
  • 134
  •   1
Отговори
# 90
Не търся проблем от скука или заяждане. Просто, това пиене и ритуалът ме притесняват, като човек, който капка алкохол не пие. Вярно, че не му личи, но системността ме притеснява и това, че отрича тотално да е проблем. Прави лошо впечатление в околните, пустата чаша-две обедно вино.
Преместете се във Франция и на никого няма да му прави впечатление.     Laughing
Там си е просто традиция чашата вино с обяда и 1-2 чаши вино с вечерята.

За мен няма проблем.Нито количеството за мъж е много, нито поведението му е повод за притеснение.
Казвам това като "опитен битов алкохолик", който пие (и мъжа ми също) всеки ден.     Mr. Green
От ....близо 30 години насам....и количествата алкохол са все същите като в началото.Т.е., стига ми 40-50 гр концентрат,или чаша-две вино.

Е, при теб сигурно не се отразява на служебните задължения

# 91
Скрит текст:
Не търся проблем от скука или заяждане. Просто, това пиене и ритуалът ме притесняват, като човек, който капка алкохол не пие. Вярно, че не му личи, но системността ме притеснява и това, че отрича тотално да е проблем. Прави лошо впечатление в околните, пустата чаша-две обедно вино.
Преместете се във Франция и на никого няма да му прави впечатление.     Laughing

За мен няма проблем.Нито количеството за мъж е много, нито поведението му е повод за притеснение.
Казвам това като "опитен битов алкохолик", който пие (и мъжа ми също) всеки ден.     Mr. Green
От ....близо 30 години насам....и количествата алкохол са все същите като в началото.Т.е., стига ми 40-50 гр концентрат,или чаша-две вино.

Явно и на французите не им се отразява, щом си позволяват да пият на обяд....    Grinning

# 92
Скрит текст:

Явно и на французите не им се отразява, щом си позволяват да пият на обяд....    Grinning

Това къде, във филмите с Луи дьо Фюнес ли  Joy hahaha Joy

# 93
"Човекът до теб" колега ли е, интимен партньор ли е? Съмнявам се да имаш поглед върху целия му работен ден и вечерта, в който и да е от двата случая, освен ако не живеете заедно и не работите заедно. От него ли знаеш, че пие в такива количества? Алкохолиците или тези, в процес на алкохолизиране, имат навика да посмаляват количествата, имам/имах такива познати. Аз самата се улавям, че майка ми като ме пита колко пуша, ѝ казвам една кутия за 3 дни, а всъщност е една кутия на 1,5-2 дни, като в миналото от реални 2 кутии на ден съм признавала за кутия дневно. А два часа следобед сън плюс вероятно поне час обяд си е почти половин работен ден неработене. Доколкото разбирам, клиентите се оплакват, че пие. Аз като клиент не бих направила забележка за такова нещо, ако обслужването е на ниво. Ако не е така, силно вероятно е да свържа недобре свършената работа с пиенето.

# 94
Кукумицинка, преки са ми наблюденията. Що се касае до работата му, добре я върши, чудесно даже. Подмятанията идват, от хора, които на обяд, на масата му виждат чашата.

# 95
Кукумицинка, преки са ми наблюденията. Що се касае до работата му, добре я върши, чудесно даже. Подмятанията идват, от хора, които на обяд, на масата му виждат чашата.

Непознати хора, които не са негови клиенти, а са посетители на заведението, където обядва, му подмятат такива неща ли? Не ми се връзва. Между другото, обикновено проблемите и изнервеността не водят до необичайна сънливост, по-скоро до безсъние водят.

# 96
Не са непознати! Именно, че са познати, хора, с които в ежедневието си работи. Обядват в едно и също бистро. Саже са му нещо като конкуренция.Налага му се да контактува служебно с тях. Безсъние има той, да. Затова иска да дреме по обяд.

# 97
Не са непознати! Именно, че са познати, хора, с които в ежедневието си работи. Обядват в едно и също бистро. Саже са му нещо като конкуренция.Налага му се да контактува служебно с тях. Безсъние има той, да. Затова иска да дреме по обяд.
Щом прави впечатление на хората в работата, но не се съобразява и отрича, вече има достатъчен проблем. Безсънието говори още повече. По-добре да се види ако трябва и с лекарства да оправи тези неща, за да не стане по-зле. Лекар трябва да каже какво му е, надали за момента е алкохолизъм, може да има просто депресия, преумора, стрес, ама алкохола и следобедния сън не са решение нито на безсънието, нито на причините за него. Отричането на проблема също. Пък той и свестни колеги има, повечето хора затъват и в депресии, и в пиянство без никой да им каже нищо, даже им се радват, защото и другите не са по-добре.

# 98
Тези хора според теб защо правят такива подмятания? От загриженост или от злоба?

# 99
Може би от злоба...А аз го натяквам от загриженост:-)

# 100

Аз в такъв случай определено бих се въздържала да пия пред тях, независимо дали имам, или нямам проблем с алкохола. Не се знае как биха представили такова нещо пред евентуалните клиенти, щом са конкуренция.

# 101
Дай сега да не ядем и шоколад, да не сме дебели пред клиентите и конкуренцията. Mr. Green
Моите ИТ- ита, които споменах, си ходят по чужбина да се срещат с клиенти и пийват заедно, воглаве шефът им.

# 102
Не пие много, мен повече би ме притеснило, че го прави абсолютно всеки ден, а не количеството.

И аз понякога пия по 2-3 чаши вино, не е кой знае какво.

Какво работи, че спи на обяд? Shocked

# 103
Дай сега да не ядем и шоколад, да не сме дебели пред клиентите и конкуренцията. Mr. Green
Моите ИТ- ита, които споменах, си ходят по чужбина да се срещат с клиенти и пийват заедно, воглаве шефът им.

Не става дума за това. Аз може да си пуша, но пред клиент, в процеса на работа, няма да запаля, дори и да ми се пуши. Няма да извадя и шоколад да ям пред клиенти.

А иначе клиентът винаги има право. Щом е решил клиентът да пийне с теб, и ти е добре да пийнеш с него или поне да му кажеш "наздраве", за да не се чувства клиентът като долен алкохолик  Grinning

А прави изключително лошо впечатление на останалите, ако човекът е единственият сред много колеги и конкуренция, който има нуждата или навика да пие редовно на обяд. Щом се е стигнало до забележки и подмятания, значи и в случая не е добро впечатлението. Не е нужно да му се натяква на човека, че има проблем с алкохола. Още повече, че ако наистина има, ще изпадне в някаква самозащитна реакция, ще се озлоби и т.н. Даже, аз ако съм, ще кажа: Сигурна съм, че нямаш проблеми с пиенето, затова ще ти е лесно да спреш да си пийваш тези 1-2 чаши вино на обяд, защото на колегите им прави лошо впечатление и може да те злепоставят пред клиентите.

# 104
Ако целта е да се изкара човекът алкохолик, разбирам, но ако не е, просто данните се интерпретират некоректно.
Казах как сам може да провери има ли проблем. Просто да спре и да види как се чувства.
Според мен му се доспива от алкохола, а като спи през деня пък не може нощем, което причинява безсънието.
Има хора, които си спят и денем и не им пречи, но той явно не е то тях.

Не пие много, мен повече би ме притеснило, че го прави абсолютно всеки ден, а не количеството...

Скоро говорих с една кардиоложка и питах точно това, защото много пъти тук съм чела, че не е нормално, и тя препоръча чаша вино всеки ден  Crazy преди това ми го препоръча ендокринолог, и то човек, който не е любител на алкохола. Явно не е проблем. Както за всяко нещо - количеството е решаващо.

Общи условия

Активация на акаунт