Алкохол по обяд

  • 13 621
  • 134
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 47 352
Аз разбрах, че 2 пие само на обяд, вечер още половин литър + 50 грама ракия, което е различно от 2-3 чаши вечер.
Може и да няма проблем, както писах нека сам провери и ще се види има ли  Peace

# 61
  • Мнения: 97
Аз разбрах, че 2 пие само на обяд, вечер още половин литър + 50 грама ракия, което е различно от 2-3 чаши вечер.
Може и да няма проблем, както писах нека сам провери и ще се види има ли  Peace
То човек не става алкохолик веднага, трябва време и постоянство непрекъснато да имаш алкохол в кръвта.
Дайте една причина човек да пие непрекъснато, всеки ден, даже по два пъти на ден. И как се отказва от такъв навик,  и защо като било толкова мъжко и нормално да вониш на бъчва непрекъснато...
 

# 62
  • София
  • Мнения: 24 839
То човек не става алкохолик веднага, трябва време и постоянство непрекъснато да имаш алкохол в кръвта.
Дайте една причина човек да пие непрекъснато, всеки ден, даже по два пъти на ден. И как се отказва от такъв навик,  и защо като било толкова мъжко и нормално да вониш на бъчва непрекъснато...
 
Много несъстоятелно изказване, което повече бие на обсесивна нетърпимост към алкохола, вседствие лично преживяване.
Човек винаги може да ти " вони" на нещо, което не употребяваш и не харесваш.
Така вониш на месо на вегетарианците, а на пържено и готвено вониш на веганите. Mr. Green

# 63
  • Мнения: 97
То човек не става алкохолик веднага, трябва време и постоянство непрекъснато да имаш алкохол в кръвта.
Дайте една причина човек да пие непрекъснато, всеки ден, даже по два пъти на ден. И как се отказва от такъв навик,  и защо като било толкова мъжко и нормално да вониш на бъчва непрекъснато...
 
Много несъстоятелно изказване, което повече бие на обсесивна нетърпимост към алкохола, вседствие лично преживяване.
Човек винаги може да ти " вони" на нещо, което не употребяваш и не харесваш.
Така вониш на месо на вегетарианците, а на пържено и готвено вониш на веганите. Mr. Green

С тези термини да не си психиатър...
Но не ми отговаряш, каква причина може да има човек да пие всеки ден по два пъти? Човек, който не е 20 години и работи сериозно. Повечето хора, които бачкат здраво дънят кафета, не бира или вино по обед. Пият през почивните дни за забавление. Пиенето в понеделник в 12 на обяд за какво е? По време на работен ден...Честно не го разбирам, обясни ми го, явно си по-наясно с нещата.

# 64
  • Мнения: 11 631
Някои хора, занимаващи се с по- абстрактни, мисловни дейности, са по- креативни след една чашка.
Тук познавам цял офис, ИТ- та, млади хора, жулкат си, в рамките на разумното. Бира с обяда, малко уиски в 15 часа. Боже, заобиколена съм с алкохолици. Mr. Green

# 65
  • Мнения: 97
Някои хора, занимаващи се с по- абстрактни, мисловни дейности, са по- креативни след една чашка.
Тук познавам цял офис, ИТ- та, млади хора, жулкат си, в рамките на разумното. Бира с обяда, малко уиски в 15 часа. Боже, заобиколена съм с алкохолици. Mr. Green
Бъдещи.
То трябва време, не става за ден. Упоритост трябва, а с толкова креативност имат всички шансове към 50 да им потрябва нов черен дроб.

# 66
  • Мнения: 24 631
 


Някои хора, занимаващи се с по- абстрактни, мисловни дейности, са по- креативни след една чашка.
Тук познавам цял офис, ИТ- та, млади хора, жулкат си, в рамките на разумното. Бира с обяда, малко уиски в 15 часа. Боже, заобиколена съм с алкохолици. Mr. Green

 Не знам дали са алкохолици, ама си поркат. По принцип в офисите не е ли забранено да се употребява алкохол в работно време? Поне у нас има сума ти разпоредби, които го забраняват.
  
 Мъжът на авторката също според мен пие доста.

# 67
  • Мнения: 10 662
Не съм въздържател, но рядко си позволявам на обяд да пия чаша вино. Обикновено в края на деня с колегите, но не всеки ден.

Ако имам служител, който всеки ден пие 2-3 чаши вино с обяда си и после подремва - ще имаме сериозен разговор и мерки.  

# 68
  • София
  • Мнения: 24 839

Но не ми отговаряш, каква причина може да има човек да пие всеки ден по два пъти? Човек, който не е 20 години и работи сериозно. Повечето хора, които бачкат здраво дънят кафета, не бира или вино по обед. Пият през почивните дни за забавление. Пиенето в понеделник в 12 на обяд за какво е? По време на работен ден...Честно не го разбирам, обясни ми го, явно си по-наясно с нещата.
Въпрос на култура на хранене, най- често идваща от семейството.
На обяд, за подпомагане на храносмилането и като комплимент към небцето.
Обикновено, сега се пие кола с храната, която няма нищо полезно в себе си, за разлика от виното.
Да дъниш кафе на обяд също не здравословно.
Пиенето за разпускане само през почивните дни и за забавление, ако сложим ръка на сърцето, в повечето случаи си е чисто освинване по дискотеки и клубове.
Да мяташ шотове в забрава, веднъж в седмицата, по- малко ли алкохол вкарват в организма, отколкото всеки ден по някоя чаша вино?
Не и само ако сравниш алкохолните градуси на едното и другото, и количеството, което се налага да преработи черния дроб наведнъж, ще се съгласиш с мен, си мисля. Simple Smile.

Цитат на: Like_Smoke
Ако имам служител, който всеки ден пие 2-3 чаши вино с обяда си и после подремва - ще имаме сериозен разговор и мерки.
 
Това с дремването, не ми е ясно как става ако не си си сам началник............ Simple Smile

Последна редакция: пн, 16 май 2016, 13:09 от absurt

# 69
  • Мнения: 97

Но не ми отговаряш, каква причина може да има човек да пие всеки ден по два пъти? Човек, който не е 20 години и работи сериозно. Повечето хора, които бачкат здраво дънят кафета, не бира или вино по обед. Пият през почивните дни за забавление. Пиенето в понеделник в 12 на обяд за какво е? По време на работен ден...Честно не го разбирам, обясни ми го, явно си по-наясно с нещата.
Въпрос на култура на хранене, най- често идваща от семейството.
На обяд, за подпомагане на храносмилането и като комплимент към небцето.
Обикновено, сега се пие кола с храната, която няма нищо полезно в себе си, за разлика от виното.
Да дъниш кафе на обяд също не здравословно.
Пиенето за разпускане само през почивните дни и за забавление, ако сложим ръка на сърцето, в повечето случаи си е чисто освинване по дискотеки и клубове.
Да мяташ шотове в забрава, веднъж в седмицата, по- малко ли алкохол вкарват в организма, отколкото всеки ден по някоя чаша вино?
Не и само ако сравниш алкохолните градуси на едното и другото, и количеството, което се налага да преработи черния дроб наведнъж, ще се съгласиш с мен, си мисля. Simple Smile.

Да мяташ шотове (обикновено в тях почти няма алкохол), а и  литър концентрат да изпиеш веднъж в седмицата е по-безопасно, да. До другия петък или събота ще си чист като непил никога. Алкохолизъм се получава от постоянно присъствие на алкохол в кръвта, а за него се иска пиене всеки ден, най-добре по два-три пъти. Както се разказа за младите креативни хора – бири с обяда, уиски в 3 часа, след работа още нещо, с вечерята, след вечерята. Не говорим за по чаша вино с храната, прочети първия пост пак. Половин литър на обяд, литър на вечеря + ракия...като чета това не си представям гурме хранене, а свинщини някакви с воня на бъчва.
И сега разбирам къде се разминаваме така грубо с теб  Laughing Ако си представя и аз нещата като култура на хранене ги приемам, но не си ги представям така и не са и така написани. За кафето се съгласявам, вредно е по много, но разбирам защо се пие в работата, а не се пият бири.

# 70
  • Мнения: 10 662
Не знам какво се чудите - авторката си е написала ясно - от 150 до 500 грама вино - не знам какво има да поливаш с половин литър вино - прасе ли?!?

# 71
  • Мнения: 47 352
500 грама са 2 чаши вино.
Не е много. Но при него и денем се пие, а вечер и ракия, освен виното.

# 72
  • София
  • Мнения: 19 493
2 чаши, ама водни, не винени.
Доста си е. И аз обичам вино вечер, даже много обичам, но не си го ползволявам всеки ден.
За обедно време изобщо да не говорим.

# 73
  • София
  • Мнения: 24 839
500 грама са 2 чаши вино.
Не е много. Но при него и денем се пие, а вечер и ракия, освен виното.
Да не търся точно поста, но доколкото си спомням, ставаше въпрос за 1-2 чаши вино с обяда и 50 мл. ракия + 2 чаши вино на вечеря.
Както и да го гледаме, с оглед броя часове, изминали от обяд до вечеря, нищо не е.
И ракията, и виното се пият обикновено с мезета, докато бирата се пие на голо.
И рядко някой се ограничава с едно кенче, нали?
Ами прословутото надпиване с текила, която е 40 градуса и се практикува по заведенията за разпускане?
И няма мезе, а само лимон и сол..........

# 74
  • Мнения: 24 631
  Абе как ще не е нищо, я не се занасяйте. Човека си порка всеки ден системно. На седмица това са си количества, всеки ден по бутилка вино, ракията отделно. Да не говорим, че и кола кара. Той въобще има ли момент без алкохол в кръвта, тоя човек.

  Авторката, на твое място бих настоявала поне обедното пиене да се прекрати, вечер да пие вино с храната, като е такъв ценител.

Общи условия

Активация на акаунт