ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 47 тема

• 48 049
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
Добре дошли на всички нови пинчовци! Hug
Бари е на 5 м. и се научи около седмица след като го взехме на 60 дни. Ама сега рядко пикае като е на разходка, иначе в къщи пишка само на пелените памперси. Аз съм взела една подложка като тоалетна на котките и вътре слагам памперса. Ако не уцели,поне пика в съдчето,а не където му падне.

# 136
Благодаря за посрещането на всички! Страхотни сте!  Hug

И аз мога да споделя моя опит с хигиенните навици: когато му бихме третата ваксина, беше голям студ, но аз си го изкарвах навън, имаше едно пухкаво якенце  Grinning Направи ми впечатление, че си има инстинкт какво да прави и подуши ли земята, веднага си свършва работите, след това бърза да се прибира. Но целият процес на учене и затвърждаване отне доста дълго време, тъй като и често сменяше обстановката като по-малък, а и сега. А и направих грешката да задържа памперсите вкъщи, докато вече го извеждах, което доста го обърка. А аз имах усещането, че никога няма да се оправим с този проблем- четох много съвети, препоръки и какво ли не, но това, което помогна, беше израстването- вече и физиологично явно не му е проблем да се сдържа. Както и да е, идеята ми е, че отне страшно много време, затова ако някой друг има такъв проблем, нека не се отчайва.  Wink
Иначе няма никакъв проблем с времето навън- една жилетчица и е готов- явно доста съм го калила, когато го изкарвах навън зимата, но наистина- имам чувството, че е железен!  Mr. Green Зимата дори влезе в една ледена и дълбока  река да си поплува, но бях толкова шокирана, че докато извадя тел. да го снимам, той вече приключи банята Shocked Не е боледувал, обожава да търчи, дори да е студено, само дъжд не обича.

# 137
Уууу, Тони,  Party айде, че да се радваме на малки кокита!!!
-=Деси=-, ММ току що ми звънна, върнали се от вета. Според него е разтягане на раменната става. Съвета е пълен покой 10 дни и изведжане само сутрин и вечер за тоалетна. В такъв случай се вкарвали кучетата в бокс 10-ина дена, за да се оправят. До тук добре, няма да ходим на дълги разходки, обаче с джасането и фъчкането незнам как ще се оправяме, а да я затворя някъде просто ми се вижда абсурдно, тя ще ореве света и ми се струва че от вълнение няма да спре да скача. Ани, предното краче е, а главата си я държи съвсем нормално. Иии ..  Embarassed срам не срам ще си я похваля, понеже доктора е фен на нашата порода и по непредвидени обстоятелства не можа да си вземе кучинка от нас, макар, че беше запазено още като гледа мама на видеобон дали е бременна, казал на ММ, че е очарован от Чарка - размери, пропорции и т.н. Само дано се оправи  Praynig..
BukToPuHka,  Sad ужасно е това ...

# 138
Пожелавам на Чарка да се оправи бързо.
При нас нощта беше кошмарна.Брук кървеше много,та се обаждах по нощите на доктора.Сутринта я водихме да я види и да махне абоката,каза,че е нормалмно състоянието.Заради фалшивата бременност и кърмата е кървяла повече.Вече е много по-добре,хапна малко с огромен апетит,дори изджафка веднъж.
BukToPuHka  дано се оправите по-скоро.

# 139
  • София
Маша, много неприятно, но поне не е нещо по-сериозно  Hug Бързо въстановяване на Чарка  Hug

vivi75, много ми е жал за Брук, но дано оттук нататък вече няма никакви проблеми  Praynig Hug

Викторинка, опитай се да добавиш глюкоза (купи я от аптеката) във водата - става леко сладникава и я пият с удоволствие. Така поне ще поема повече течности  Peace

За извеждането на пинчерите: Джесика, въпреки че беше много мини-вариант, никога не е обличана - извеждах я както е. Вярно, за 10 минути, после сама се прибираше. Памперса не съм махала, защото в дъжд, сняг и много студено време отказваше да излиза категорично. С Лиска явно ще процедираме по същия начин, защото е абсурд да я извеждам повече от 1 път дневно, максимум 2, а съм много против кучето да стиска.

**Sisi**, мерси за Лиска  Hug

С детето стават все по-изобретателни. Вечер я вози с одеало по цялата къща, дава ѝ да "пие" вода от шишето, а тя нали е глупава - и не отказва никакви игри. Онзи ден я вози с колата, но не успях да ги снимам  Crazy
Скрит текст:

# 140
Ох, -=Деси=-, много хубави снимки  Hug! Ей това е то да има кой да те вози  hahaha!
Милата Брук..ще се оправи момичето  Hug!

# 141
Маша от долината , -=Деси=- , vivi75 ,

благодаря момичета, просто като наближи зимата и се изприщвам, защото зимата се къпем 1 път на 4-5 седмици /а между това обтривам с мокри кърпи/, защото се потим много много, излизаме доста по-рядко и пак след всяко къпане сме циститни  ooooh! ooooh! ooooh!
За глюкозата не знаех, гледам да си играем с играчките да ги дъвчем, че зажаднява и се нарежда на водата.

За пишкането - като бяхме бебета се ходеше през 2 часа до ОО ,защото иначе ставаше белята, сега всичко е ок- по 2 пъти на ден... какво ли не съм правила- напикани памперси , носене на акото навън, но така и така не пожела да си върши работата навън /срамежливи сме много нещо  ooooh! / , много рядко се е е случвало от някакъв пълен зор вече, иначе с часове сме обикаляли след хранене- нищо.... и така ползваме сифона у дома -или на ъгъла на терасата , или в кабината в банята /зависи в какво жилище сме/ и така...тя върши работата, аз след нея чистя с препарати и белина  Crazy но поне не ми прави бели никъде-знае си къде е мястото и си отива сама ,ако нещо ни няма, или ме вдига и ми води  hahaha

# 142
Деси, жестоки са!  Heart Eyes Heart Eyes Развозва я малкия, впечатлява я  Mr. Green

Carrie Bradshow^, обличате ли я? Пробвайте и чорапки да й слагате зимата, щом има толкова проблеми... не е ли вредно да се дава толкова много антибиотик. Някакви витамини ако може да й давате?

Маше, дано да се оправите бързо! И Брук и тя дано се оправи по-скоро... ох всички бързо да се оправят, че като знам на мен какво ми е като Лъки е болен, представям си и на вас как ви е сега Sad

Честит рожден ден на патерици, Джема!   bouquet

# 143
Purple Peanut ,

обличаме се, разбира се, винаги сме добре облечени с плетени дрешки топлички, че и всяка година се плетат нови, да е различна  newsm03 . За чорапки -забрави, никакъв шанс няма  Joy
АБ пием,защото това ни изписват, а и като пишка кръв и трепери /да съм аз ,че и аз съм карала редовно, ще търпя самона билкови хапчета/ , ама не мога да я гледам така да я боли  Sad Витамини пием, но сега точно сме в пауза, че да не пие 230000 вида хапове..макар че витамините ни май са повече за козината /че знаете,че сме фабрика за косми/. Имаме за днес записан час за фризьор, за машинка малко да се спре тоя космопад, ама май ще се отложи 1-2 месеца докато се стопли, че само това ни липсва сега  ooooh!

# 144
Деси ,много сте сладки  Hug

# 145
Деси напълни ми душата с тези снимчици  Hug

vivi75 Радвам се, че Брук е по - добре.  Praynig

Carrie Bradshow аз лично зимата къпя кучето много рядко. Въпреки че се поти твоето, можеш да го къпеш по - рядко, защото е студено и се настива, а и щом има проблеми с цистит. Мий му лапичките, дупето, муцунката и с някоя друга кърпа го поизбърсвай, без много мокрене в студа. Като го къпеш затопляй хубаво на всякъде и не го извеждай до другия ден.

# 146
Десииииииии  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes страхотни сте!!! Да са ти живи и здрави  Hug Много ми е кеф, че си взехте Лиска сега има още едно щастливо кученце, което радва и вас  Heart Eyes
 И моля за повече такива снимки  Wink Heart Eyes

Заради цистита кучето трябва задължително да се подсушава със сешоар всеки път, да не лежи директно на пода дори и когато времето е топло, желателно е да му се включат добавки пък даже може и водата да е някакво леко подсладено чайче от билки.

Машка, ако е рамото застани зад Чарка и я сложи да седне на два крака. Подпри с ръце плешките и както си обхванала рамената опитай като повдигаш внимателно лактите да се получи естественото положение на абсолютно изправена лапа напред все едно е като седнал сомнамбул. Повдигаш и се стараеш максимално да се оперят напред. Не знам дали ще успееш, но с плавно движение даже изпуква и се намества. На разходките нека куцащият крак да е до теб и не я завъртай на място, а прави по-широк завой

# 147
Ани, още довечера ще пробвам мило! Зачи както е седнала плавно изпъвам крачуните напред  newsm78, така ли? Ми, Ани, аз като и опъвам краката напред, няма да мога да държа лопатките или нещо не съм разбрала  Tired..

# 148
Ами затоплям,да , суша я, не я оствям да ляга по земята... А се къпем,защото въпреки всичкото триене се поти и се вмирисваме...

# 149
Ами затоплям,да , суша я, не я оствям да ляга по земята... А се къпем,защото въпреки всичкото триене се поти и се вмирисваме...
#CrazyКак се поти...кучетата имат подобие на потни жлези на гъбата на носа и на възглавничките на краката... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт