ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 47 тема

• 48 023
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
Аз вече съм се ограничила да съдя хора, които се разделят с кучето си. Излишна загуба на време и емоции. Понякога причините са независещи от тях и не е добре да ги съдим. По важен е крайният резултат - кучето да бъде отново обичано и са се чувства добре където и да е. Факт е, че стари кучета взети от улицата свикват, намерени кучета свикват с новите собственици ... не е толкова страшна смяната на дом и стопани освен ако кучето не е с някакъв поведенчески проблем. В този случай вече е много сериозен подбора на бъдещите стопани.

# 586
Аз не разбирам, как може да си вземеш куче и да го оставиш после на произвола на съдбата. Ясно е, че кучето ще живее 10-20г. и имаш ангажимент, като си го взел, да си го гледаш. Тези хора нямат ли сърца?
Новата жена е знаела, че има куче, пък и какво и пречи !? Изключвам случаите на алергии и т.н.
Или пък жената забременя - хоп, кучето да го изхвърлим на улицата.. Не е нормално.
Как може, да обичаш животното и да го изхвърлиш с лека ръка, че даже и да не потърсиш хора, да го гледат!

Кучетата са толкова близко до нас хората и просто нямам идея, как може да има толкова безотговорни и жестоки хора, които да им причиняват подобни мъки.
Онази вечер се замислих, колко човещинка има в погледа на кученцето ми. Гледа ме и всичко разбира, прави всички неща, както нас хорат, чувства и усеща. Диша, преглъща, прозява се, киха, чеше се, пъшка, пръцка дори.. Laughing Единствено не може, да говори. Но и без думи разбирам, колко ме обича.

# 587
Бързам да ви се похваля какво си имам

# 588
Много е сладичко и мъничко.

# 589
Честито бебешоче! Heart Eyes

# 590
Ancheto ,  да, мопс имам... до сега не е подстригвана, живот и здраве на пролет, след 1 месец ще й бъде за сефте... Много е масово подстригването им вече през по-топлите месеци, защото се скубят брууууууууууутално  ooooh! #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy

А и то нали уж е пясък ,той не е от простуда ...

rrp ,  много е хубав Аксел   bouquet

Тайра и тя е сладурана голяма   bouquet И аз моята дама където я оставя, там я намирам  hahaha

# 591
И аз не бях чувала, да се подстригват мопсове.
Моя пинчер също много се скубе, взема да го мина с машинката.  Laughing (шегувам се)
Иначе и аз го намирам където го оставя, но за съжаление дрехи, мебели и прочие покрай него, не са си на местата.  hahaha

# 592
Моето куче има толкова много косми, но никога не съм забелязала да се скуби, но пък се налага често посещение на фризьор, което го стресира много, първият път го оставихме в клиника във Варна, казаха след два часа ще се обадят, минаха 4 часа никой не се обажда, отивам и какво да вида, порязали му ухото викали лекар да го шие, антибиотик, и оттогава щом чуе машинката ляга и не мърда.
Скрит текст:
тук е подстриган през декември, а сега е така, имам чувство че расти с часове
Скрит текст:

# 593
Yolli Iwanowa, честито кученце! Разкажи за него повече. Hug
Анче,не съдим хората, че са  го изоставили, но каквото и да си говорим тук е масова практика.
А развъдника  на  породата не може ли да помогне?  newsm78
И на мен подстриган мопс ми звучи странно,не е ли по-добре да се дават добавки за козината,рибеното масло за което коментирахте няма ли да помогне и за падането на козинката?
Милото, как така 4 часа и е имало проблем и не са ти звъняли да ти кажат! #2gunfire

# 594
miloto твоя сладур прилича на моя Томи само, че моя е черно бял и е на 11 години вече, не съм забелязала толкова години вече да се скубе, подстригвам го пролет и лято с машинката в къщи, правя го като морски пехотинец, но той стои мирен и не мърда до като щракам с ножиците или бръмчи машинката, има много мека козинка и е роден с малко опашле все едно е купиран много е смешен JoyПодстригвам с машинка и кокера ни така поне в летните месеци се отърваме от косми за разлика от зимните.
Тук е рунтавелко Joy

# 595
Ами търсят хората приемно семейство.. Скоро преди 2 месеца бяха намерили във Варна един дядо руски тетиер..нямате идея каква картинка беше.. в такова окаяно състояние, слаб, мръсен, проскубан, на всичко отгоре слепичък с едното оченце и полувиждащ с другото. Прибраха временно хора от Варна, които са от клуба ни. После замина при една дама от Русе, също о т клуба горда собственичка на 2 госпожици от породата и последно беше при нея. А тя работи в една българо-немска организация и като се чухме, каза, че най-вероятно ще бъде осиновен в Германия. Много се възхищавам на хората от нашия клуб, светкавично реагират на такива проблеми, силно се надявам и сега да е така.. Когато Машка, дойде у нас преди 3 години ми се обаждаха, даже щяха да идват да гледат как се грижим за нея. Тогава ми се струваше странно, но сега вече - не. Та този старец, за който ви разказах бях на път да го взема, но Маша не обиа други кучета и се притеснявах, че ще го тормози.
Ани, да мила, съгласна съм, то опазил ме господ и на мен може да се случи и да не мога да се грижа за кучетата си, но бих направила всичко по силите си да им намеря свестни нови стопани.

# 596
Ами търсят хората приемно семейство.. Скоро преди 2 месеца бяха намерили във Варна един дядо руски тетиер..нямате идея каква картинка беше.. в такова окаяно състояние, слаб, мръсен, проскубан, на всичко отгоре слепичък с едното оченце и полувиждащ с другото. Прибраха временно хора от Варна, които са от клуба ни. После замина при една дама от Русе, също о т клуба горда собственичка на 2 госпожици от породата и последно беше при нея. А тя работи в една българо-немска организация и като се чухме, каза, че най-вероятно ще бъде осиновен в Германия. Много се възхищавам на хората от нашия клуб, светкавично реагират на такива проблеми, силно се надявам и сега да е така.. Когато Машка, дойде у нас преди 3 години ми се обаждаха, даже щяха да идват да гледат как се грижим за нея. Тогава ми се струваше странно, но сега вече - не. Та този старец, за който ви разказах бях на път да го взема, но Маша не обиа други кучета и се притеснявах, че ще го тормози.
Ани, да мила, съгласна съм, то опазил ме господ и на мен може да се случи и да не мога да се грижа за кучетата си, но бих направила всичко по силите си да им намеря свестни нови стопани.
Вероятно вече са го взели щото англичанина казал, че няма куче.
За прибирането на куче от улицата да кажа, нали имам опит та наша Хера като влезна в къщи свикна много бързо, зора беше вкарването в банята, но после като се опъна на дивана сякаш цял живот е била на диван  Joy и сега е така, нашите я гледат вътре, не прави бели върши си нуждите навън направо е куче мечта само дето не обича вода, като вали не излиза навън и стиска и трябва да е зора голям за да претича да свърши работа на бързо и тичешком вътре, нашите са много доволни от нея.

Последна редакция: пт, 07 мар 2014, 08:54 от Тони-мама

# 597
Казва се Мънчи и е на 36 дни. Скоро и предстои първа ваксина. Знаете ли каква е цената?  Thinking Много е кротичко, само иска да го гушкат и където го оставиш там ще седи. Кръстоска между мини шпиц и гонче е и се чудя дали ще стане по-косматко? Тревожа се кога е гладно, понеже непрестанно е в скута ми и не мърда на никъде просто си лежи? Когато го пусна на пода просто ляга там, където го оставя и пак не мърда. До сега е живяло на двор и не е правило така  Crossing Arms Сигурно е изплашено от раздялата с майка и и от новите хора около него, но вие все пак ме успокойте  Hug

# 598
Казва се Мънчи и е на 36 дни. Скоро и предстои първа ваксина. Знаете ли каква е цената?  Thinking Много е кротичко, само иска да го гушкат и където го оставиш там ще седи. Кръстоска между мини шпиц и гонче е и се чудя дали ще стане по-косматко? Тревожа се кога е гладно, понеже непрестанно е в скута ми и не мърда на никъде просто си лежи? Когато го пусна на пода просто ляга там, където го оставя и пак не мърда. До сега е живяло на двор и не е правило така  Crossing Arms Сигурно е изплашено от раздялата с майка и и от новите хора около него, но вие все пак ме успокойте  Hug
Защо толкова малко е отделено от майката? Поведението му е такова защото е бебе и търси топлината на мама, толкова малко трябва да яде през три часа ...с какво го храниш, можеш да напълниш в бутилка топла вода и да я сложиш при него тя ще замести топлината на майка му.Ваксината е 20 лева кажи на вета да  го обезпаразити вътрешно и следи дали ще изходи глисти.

# 599
  • София
Козината на мопса по никакъв начин не му пречи в жегите, даже напротив! Аз не бих си правила експерименти е подстригване на късокосместо куче. Ресане 2-3 пъти седмично и добавки за козината ще ви спестят космите в къщи.
Yolli Iwanowa  добре дошли. Кученцето е много сладко, но е прекалена малко. Вие виждали ли сте родителите? Мини шпиц и гонче  newsm78
Консултирайте се с лекар и обезпаразитете малкото преди ваксина. Колкото до цената явно зависи от кой град сте. В софия под 25 няма да намерите.

Общи условия

Активация на акаунт