ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 47 тема

• 48 059
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
  • София, България
Ан тъй. Ако ви снимам пода пред дивана след само един ден пропусната прахосмукачка, всички ще се припознаете  Laughing

Между другото имаше и някакъв по-евтин вариант на фърминатора, ама се съмнявам да върши същата работа.

# 631
Каква е разликата м/у фурминатора и това:

http://www.shop.zoomagazini.com/application.php?appLoad=watermar … &imageId=4161

защото ние сме с такова подобно....

Абе то да беше само скубането при смяна...при мопса скубането всеки ден е все едно сменя козина  #Crazy #Crazy hahaha hahaha hahaha

# 632
  • София
Тоя недостатък го имат 90% от кучетата.  Laughing
Потвърждавам. Сума ти прахосмукачки задръстихме, килими и т.н. Сега надеждата ми е в тоз фурминатор, че като сменя козинка мога пуловер да си оплета. Че неговите са и мекички и дълги като на овчица, само дето са черни.

Моя пуловер пък ще е бял или по скоро бежов.  Laughing
Майтап, майтап, но хората си правят пуловери от козина...  Wink
Ще потърся снимки да ви покажа.

# 633
  • София
И аз мисля, че с фурминатор ще има повече ефект от подстригването Simple Smile
жгмъц да не те стряскам, но от първата ваксина може да се увеличат петната. Ефект след втората и третата и реваксинация  на 6 месеца.
Тони-мама стискаме палци  Praynig
Всички кучета които живеят вътре се скубят постоянно за съжаление, не е от породата Simple Smile
Carrie Bradshow^ тази четка е за дъгокосмести и сваля мъртва козина, без да подрязва. Ако го пробваш на мопса ще и издереш кожата.

# 634
  • София
Каква е разликата м/у фурминатора и това:

http://www.shop.zoomagazini.com/application.php?appLoad=watermar … &imageId=4161

защото ние сме с такова подобно....

Абе то да беше само скубането при смяна...при мопса скубането всеки ден е все едно сменя козина  #Crazy #Crazy hahaha hahaha hahaha

Разликата е огромна!
Тази четка е за дългокосмести кучета, като за начало.
Фурминатора доколкото знам реже и по този начин сваля
подкосъма или разрежда космите ако няма подкосъм.

Tedi_Ati, ау дано не си права. Sad

# 635
  • София
Нормално е след първата ваксина, после ще намаляват Simple Smile
Вие какво друго ползвате?

# 636
  • София
Мажа я с човешки мазила.
Само когато е необходимо.

Ето ги кучешките пуловерии:
Пуловер от самоед топли със спомени
От шотландска овчарка за година се събира 1 кг прежда

http://www.monitor.bg/article?id=178677
Който разбира, тук се спира.  Laughing

# 637
  • София
жгмъц може и да казвала, но не си спомням, много петна ли имате?
Какво показа изследването?
И още не мога да разбера колеги които дават човешки мазила ( освен ако не се касае за едно две петна де) при положение, че има толкова добри ветеринарни такива  newsm78

# 638
  • София
Това с човешките мазила си е моя приумица.
След много дълго лечение с какви ли не ветеринарни химии
и то с временен ефект реших да опитам и това. Кучката мина
през какви ли не диагнози, лекувахме демодекоза, после друг
кожен проблем - хормонален. Сега се появяват само от време
на време едни обриви, като корички. Изследване след толкова
дълго третиране с химия няма да е реално... Ваксината е още
едно налучкване на лечение, но в нея ми е надеждата да се спрат
тези обриви. Лекувам я от юли 2013г. до сега.

# 639
Tedi ,  вет ли си?

# 640
При мен проблема не е падане на косми, а когато стане дълга козината се сплита на расти и е невъзможно да не се подстриже почти до дъно, ползвах балсами, всеки ден разресвам и пак става, козината е много пухкава и става все едно е топиран кичура, отдолу се зачервява козината и го дразне, ако някой знае решение на този проблем да сподели, забравих да кажа, че Томито е потомък на болонка и пекинез.

# 641
Анче, днес водих Бианка на вет и сложихме Биокан,
следват още 2 дози през 10 дни. Кога да чакам ефекта ?
Четох в нета, че реваксинацията е след година, а доктора
каза след 6 месеца, ти как я слагаш ?
През 10 дни е минимума и мисля, че е по-добре да я сложиш поне през 12-14 дни. Третата доза не е задължителна тя се прилага в по-тежки случаи, но ако смяташ, че е добре сложи я. На някой съм слагала по 3 дози, но само ако ме притесняват. Възможно е да се получи оток въпреки, че при едрите породи това е по-рядко. Имала съм даже случаи на сериозни абцеси, те се пукат и сами си минават не се притеснявай. Да знаеш, че поне 1-3 дни някой ги боли и са малко омърлушени и може да се простудят затова ако не иска много да се разхожда ограничи й разходките поне първите дни след боцкането. Преди за руската ваксина Поливак казваха, че изгражда имунитет за 6 м и се реимунизира на 6 м. На Биокан пише, че е за 1 г имунитета и аз я ползвам от скоро нея преди бях на руската, но за сега смятам да карам на период 1 г.

Както Теди каза ако са гъби първите 10- 20 дни ще се увеличат петната и ще се появят нови. Ако са гъби горе долу седмица след като поставите втората ваксина може да почнат да поникват косъмчета по ръба на петната и с времето постепенно всичко се заличава.

Без значение какво ще кажете, но аз съм къпала и с Доместос. Перфектен препарат и щади кожата. У нас мия даже без ръкавици. Ако са гъбки когато се насапуниса животното е възможно пяната да стане гореща или даже става розова. А след отмиването е пухкаво, е малко посмърдява на хлор, но след ден изветрява.

жгмъц , отхвърлили ли сте ювенилен целулит?

Тониииииииии, браво! Дано стане!!!!!!!!!!!

Последна редакция: пт, 07 мар 2014, 17:03 от Ancheto

# 642
  • София
жгмъц колкото и химии да сте ползвали, ако я оставите на мира 2 седмици, може да се пусне изследване. Сега с ваксината не става. Дано помогне. С какво човешко я мажеш? Те по принцип са по слаби, аз затова не ги харесвам за по - тежки случай.
Сarrie Bradshow^ да вет. съм Simple Smile
А това за доместоса.... не бих го направила.

# 643
Споменахте Доместос, та да попитам: с какво миете подовете и притеснявате ли се от препарати които съдържат белина?

# 644
  • София
Споменахте Доместос, та да попитам: с какво миете подовете и притеснявате ли се от препарати които съдържат белина?

На мен в зоомагазина ми дават от препарата, с който дезинфекцират в клиниките, само че му забравих името, с него минавам от време на време  Simple Smile. Иначе използвам препарат за ламинат, белината я избягвам по принцип.

И да похваля едни пръчици, случайно ги купих - отвън са кожа, а вътре са пълни с нещо по-меко (пише бекон, но кой знае какво е  Simple Smile). На Лиска така ѝ харесаха, че първата вечер заспа с тази пръчка в устата  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт