ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 47 тема

• 47 900
  • 753
  •   1
Отговори
# 735
То няма да влиза в къщи въобще. Първо имаме достатъчно голям двор и второ, аз на първо време смятам да бъде в собствено оградено място ИЛИ вързано.
По принцип има ли живо същество което да обича вързано? Не....Обаче....мисля че е до навик...
Ако пък видим че не се справяме ще му намерим други стопани. Четох навсякъде че в никакъв случай не са злобни кучета. Освен това е и порода, която спокойно ще изкара зимата вън. А и сина ми е достатъчно голям да полага грижи за него докато е малко, а после като порасне и ние Simple Smile Искам да му предоставя така бленуваната възможност да се грижи за домашен любимец...
Той искаше кокерче. Обаче аз съм категорична че няма място вътре.....

# 736
То няма да влиза в къщи въобще. Първо имаме достатъчно голям двор и второ, аз на първо време смятам да бъде в собствено оградено място ИЛИ вързано.
По принцип има ли живо същество което да обича вързано? Не....Обаче....мисля че е до навик...
Ако пък видим че не се справяме ще му намерим други стопани. Четох навсякъде че в никакъв случай не са злобни кучета. Освен това е и порода, която спокойно ще изкара зимата вън. А и сина ми е достатъчно голям да полага грижи за него докато е малко, а после като порасне и ние Simple Smile Искам да му предоставя така бленуваната възможност да се грижи за домашен любимец...
Той искаше кокерче. Обаче аз съм категорична че няма място вътре.....
Само не го дръжте вързано, ще съсипете животното, то може да вие денонощно....няма да е добре и за вас. Особено за хъски. Оградете му някакво пространство, където може да се движи на воля. И гледайте поне да е на 2 месеца и половина като го вземате ако ще го гледате изцяло навън. Да, хъскитата не са злобни, но не са и пазачи ако търсите такава функция. То за изкарване зимата изкарват, обаче помислете лятото в жегите как ще бъде, че в последните години става много топло през летните месеци и кучетата не се чувстват добре.

# 737
  • София
Това, че ще е навън не бива да те успокоява.
Предполагам имаш градина и разни неща, които
са ти нужни ?!
Определено кокерчето е по добра идея от хъски,
на което след година да търсите нови стопани.  Confused

# 738

Определено кокерчето е по добра идея от хъски,
на което след година да търсите нови стопани.  Confused
Да, ама кокер изцяло отглеждан навън....не мога да си представя. Дано не бъда разбрана погрешно - пиша за негативите сега, докато още няма куче. За прекрасните моменти ще разберете и сами, щом кучето се появи в дома ви. Но за да не търсите наистина нови собственици или пък не дай боже и по-неблагоприятно развитие, трябва предварително да се познават и трудностите при отглеждането на кучето. За разходите по храна и вет.обслужване предполагам няма нужда да споменавам.

# 739
  • София
Аз съм против отглеждането навън на куче, така че.  Wink

# 740
Ух....
ще кажа нещо заради което се надявам да не ми се разсърдите......
Всичко което казвате е така и е важно. Но аз ИЗЦЯЛО посветен на кучето си човек не съм видяла освен зависещите от него...а тук излезе сега че едва ли не всичко остава на заден план като се вземе куче.....
Ценя съветите, естествено и ги искам. Обаче много повече искам да зарадвам детето си. Дори и след време да се наложи да търся други стопани. Аз също се привързвам много към животните и съзнателно заради това съм избягвала до сега отглеждането им. Естествено като бях малка и имах 2 кучета, които никога не бяха яли гранули, и не им бяха слагани под час ваксините, и бяха през повечето време вързани, та какво? Имам прекрасни щастливи детски спомени! Смятам и всички вие...

Всяко куче има нещо специфично или в характера или във физиката си, с което трябва да се съобразяваме. По тази логика златна среда има ли?
Ето аз искам куче за на вън. Вързано или в по-голямо заграждение. Разходки ще има през топлите месеци всеки ден поне по 2 часа, зимата - най-много веднъж седмично за половин час или ако е по-меко с детето ще тича навън. И какво при тези условия няма да оцелее едно хъски ли ? И дори няма да се мъчи според мен....Въпрос на навици е както у хората така и у животните.

# 741
  • София
Има много кучета, които могат да се отглеждат в двор, но вързано си е чисто мъчение.
Направете заграждение и го разхождайте ежедневно и няма да има проблем.
Ако разчитате хъски да стои вързано с разходка веднъж  седмично, няма да ви се получат плановете.

# 742
Ух....
ще кажа нещо заради което се надявам да не ми се разсърдите......
Всичко което казвате е така и е важно. Но аз ИЗЦЯЛО посветен на кучето си човек не съм видяла освен зависещите от него...а тук излезе сега че едва ли не всичко остава на заден план като се вземе куче.....
Ценя съветите, естествено и ги искам. Обаче много повече искам да зарадвам детето си. Дори и след време да се наложи да търся други стопани. Аз също се привързвам много към животните и съзнателно заради това съм избягвала до сега отглеждането им. Естествено като бях малка и имах 2 кучета, които никога не бяха яли гранули, и не им бяха слагани под час ваксините, и бяха през повечето време вързани, та какво? Имам прекрасни щастливи детски спомени! Смятам и всички вие...

Всяко куче има нещо специфично или в характера или във физиката си, с което трябва да се съобразяваме. По тази логика златна среда има ли?
Ето аз искам куче за на вън. Вързано или в по-голямо заграждение. Разходки ще има през топлите месеци всеки ден поне по 2 часа, зимата - най-много веднъж седмично за половин час или ако е по-меко с детето ще тича навън. И какво при тези условия няма да оцелее едно хъски ли ? И дори няма да се мъчи според мен....Въпрос на навици е както у хората така и у животните.
Не, няма място за сърдене, поне що се отнася до мен. Аз се изказах против връзването, то си е ваша работа, но съм слушала за ужасни проблеми с вързани хъскита, включително денонощен вой, обесени кучета, опитали се да се отскубнат. Надявам се да не се наложи да преживеете подобен ужас. Просто породата им е такава, не обичат ограниченията, свръх енергични са и непослушни. Хъскито може да има проблеми с претопляне лятото както казах вече. Иначе разбира се, че ще оцелее, ако го обичате и му прощавате белите  Simple Smile Големият проблем е да живеете заедно така, че и вие и то да се чувства добре. Това е идеалният вариант. Защото повярвайте, ако то не се чувства добре - вие ще го усетите и няма да ви е приятно никак.

# 743
  • София
Не задължавам с мнението си никой, просто го споделям.
Затова сме тук във форума. Ясно е, че каквито и съвети
да получите, ще направите каквото решите.
Според мен вързано щастливо куче няма. Все едно да кажем,
че има щастлив затворник - е няма.
И аз съм пораснала
с кучета, нито едно не е било вързано.

# 744
  • София
Ако пък видим че не се справяме ще му намерим други стопани.

На мен тази логика не ми харесва. Или взимате животното с ясното съзнание за всички трудности, които предстоят, или не взимате.

Не ти се бъркам, приеми го като съвет  Hug

# 745
И да добавя още нещо - кучето не е играчка, която да подарим на детето, щото много му се искало. Малкото кученце има естествени нужди, повръща, боледува, хапе, не винаги слуша, буди ни в три часа през нощта да си поиграе и т.н. Детето обикновено не се буди нощем за да обслужва нуждите на животното, тази роля се пада на родителя. Ветеринарните грижи също се падат на родителите. При пътуване трябва да осигурим кой ще се грижи за животното или да го вземем с нас. Пиша това, за да помислите много добре преди да вземете куче, надявам се да не обидя или обезкуража бъдещите стопани. Но има много изхвърлени кучета и се надявам да предотвратя подобен развой на събитията.

# 746
Вземете му котка примерно? Която да живее вътре? Или вътре не може никакво животно? Защото куче вързано с една разходка седмично си е леко мъчение, особено за голямо куче  Naughty

# 747
  • на морето
.......
Той искаше кокерче. Обаче аз съм категорична ,че няма място вътре.....

Добре дошла !  Hug
Ще си позволя да прескоча момента , че в "достатъчно голям двор " и къща , чисто теоретично, място и вътре би имало пре-достатъчно , дори и само етаж от нея да ползвате ; но предполагам , че идеята не е точно в някакви си квадратни метри площ . По -скоро липсата на "място "е  принципно положение при вас . Но ....по вкус и цвят приятели няма ....та , да си дойдем на думата .
Ако няма място само за куче , дали би се намерило кътче за хамстер , морско свинче ,заек .... newsm78?  След като детето е достатъчно голямо ,за да искате да го подкрепите в желанието му за домашен любимец с цел да  възпитате някакви навици като отговорност и задължения, то най -доброжелателно ви предлагам да не се хвърляте веднага на "дълбокото " . Особенно , ако до сега никой от семейството не се е занимавал с някакви домашни любимци  / напълно изключвам който и да е представител на фауната , характерен за стандартното дворно отглеждане -т.е. селскостопански животни или двоpни кучета .Тях не ги броя . /
Само мое мнение е , не настоявам ,че е най- правилното , но започнете с нещо по -лесно за отглеждане и грижи . Нещо не много финансово - и време - емко . А и с по- кратък срок на вероятно съвместно съществуване . Щом синът Ви е достатъчно голям , значи бихте могли да му обясните , че така се почва , че навиците и отговорността се възпитават постепенно . Вземете му в неговата стая  някое по -мъничко животинче  и вижте как ще е .
Все пак той е и дете .Голямото му желание за куче ,подкрепено с всичките големи обещаниия да се грижи за него  и т.н  още след първите няколко месеца /максимум / има голяма вероятност да се изпарят .Ще дойде лятото , ще му се ходи нагоре -надолу с приятели /примерно /  и в един момент така желаното кученце ще стане тежест и пречка .И ще "висне " на вашите ръце . И така както сте го замислили - при такъв случай то ще си стои в заграденото място  докато ...дойде ред до него .  
Още повече , че .. докато е малко кученцето / ако е хъски / синът ви може да го разхожда , но стане ли голямо  вече трябва да бъде разхождано само от възрастен . Такива са законовите разпоредби . На деца е забранено да разхождат големи кучета .  

Последна редакция: пн, 10 мар 2014, 17:19 от asha

# 748
На мен ми е по-интересен въпроса колко е голямо това дете, което иска куче и защо , след като искате да го зарадвате не му вземете кучето, което то иска ? Хъскито в заграждение няма да стои, освен ако не е от бетон, всичко друго ще бъде изровено, съборено или прегризано . След като няма да го пускате в къщата , то най-вероятно ще унищожи всичко, което намери из двора, включително и фрагменти от къщата, до които се докопа . Ако го държите вързано има вероятност да се обеси, да   получи топлинен удар или да замръзне (особено докато е малко ) Да извеждате куче веднъж седмично и да очаквате то да ви слуша по време на разходката е лудост . Въпросът тук не е дали ще зарадвате детето си , а дали можете да се грижите за това куче, защото то не е вещ, която може да подарите, ако ви писне . Може да съм краен, но кучето е като детето, веднъж появи ли се, отговорността и грижите са 24/7 . Вие ще си подарите ли детето на други хора, ако ви създава проблеми ?

# 749
  • София, България
Мдааа, не ми се иска да прехвърлим позволените страници, но да кажа, че моето куче е от тези, които са желан подарък от дете, обещания да го разхождат, гледат, хранят и т.н. 4 години мъчено; бито, защото прави бели; научено да пишка вътре, защото никой не иска да го разхожда,  и т.н. В един момент жената казала "писна ми от него, махай го". Голяма отговорност е кучето. Не дай си Боже нещо по-сериозно да му се случи, става и голяма финансова тежест. Търсенето на ново семейство е изключително тъжно и за кучето и за децата, които не разбират защото мама иска да махне кучето. Виждам, че вие сте готова да зарадвате (с извинение) прищявките на детето си с цената на това да нанесете психологически травми на друго живо същество. Thinking
Помислете добре. И когато пишете нещо във форума имайте в предвид, че може да получите различаващи се от вашата представа мнения   Peace

Общи условия

Активация на акаунт