ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 31

• 45 325
  • 324
  •   1
Отговори
# 120
Зина, благодаря за отговора!

# 121
  • Пловдив
абе не е точно така...винаги намират н-ни  Crazy

Не е честно само за циганите да не намират начин  Tired
И на мен не ми харесва,ама...то за тях всичко е безплатно.Ток,вода и други блага...ние да си патим. #2gunfire

# 122
Акта за глобата на чие име се издава, щом родителите нямат брак, а декларацията за отказ в родилното е подписана и от двамата? на майката Глобата за всяка от ваксините ли е да,за всяка ваксина до 18 г възраст на детето. или е само за първите 2 отказа (така прочетох - за първи 50-100 и за втори 100-200, а всеки следващ отказ?) първия отказ ти е 50 лв,примерно тази за хеп Б.втория отказ ти е до 200 лв като обикновено налагат 100 лв-т.е за БЦЖто.И така отказа в родилното ни струва 150 лв колко пари ще и дължа аз на тази държава като откажа всичко горе-долу? трудно е да се каже,защото не е ясно дали за последващите откази ще налагат 100 или 200 лв.аз съм смятала,че ако са по 100 лв излиза 2000 лв и нещо всичко

И да не забравяме,че винаги съществува варианта да не плащаме или просто да не ни открият,за да ни връчат актовете  Wink
абе не е точно така...винаги намират н-ни  Crazy
Мен ме интересува колко време мога да отложа плащането на въпросния акт newsm78 Има ли давност?

Ще обобщя всичко с моя опит:
Не ваксинирам децата си от есента на 2007 г. Живеех в София. Бащата подписа в картона на децата, че отказва ваксини. Никой не ни е търсил за глоби.
Разведох се. Преместих се в Пловдив и трябваше да сменя ЛЛ на децата със знанието, че пловдивското РЗИ ще ме погне...
Два пъти преправяха амб. лист, за да им пасне на изискванията - подписах, не ми се разправяше. Получих препоръчано писмо от РЗИ с покана да се явя еди-кога си, за разговор. Нямах намерение да хода, но в същия ден получих телефонно обаждане от тях и понеже жената беше любезна, се разбрахме кога да отида.

Имайте предвид, че и да се явите, и да не се явите, акт ще ви бъде направен и ще викнат двама свидетели, за да подпишат. Вашето присъствие не е задължително. Пише го в закона.

Отидох. Посрещнаха ме добре. Питаха защо отказвам. Изтъкнаха ми доводите, че децата ми няма да могат да учат в чужбина без ваксини и тем подобни... Отне им цял час да пишат документи. Много внимаваха да не пропуснат нещо, щото им падали актовете в съда. Simple Smile
Сега следва да получа акта с писмо и имам 3 дни, за да го обжалвам. После трябва да им платя глобата от 50 лв на касата в РЗИ-то.
Акта се пише на името на майката. Не ме глобяват за всяка непоставена ваксина. Инспекторката ми каза: "Трябва да Ви глобим и повече няма да ви закачаме."  Като имам предвид колко писане имат за един човек, а тя каза, че отказите са много, предполагам, че не им се занимава да глобяват втори и трети път...
Освен това в закона четох за някаква давност от 2 години, но не ми стана ясно за кои точно вземания е тя...

# 123
Попаднах на един сайт...
http://www.naturalcuresnotmedicine.com/?s=vaccines
ама не съм добра с английския - на когото му интересно може да погледне и сподели казаното.

# 124
nenaatoa, благодаря, че сподели! До колкото разбирам от твоя пост - в който град е лекаря, в неговото РЗИ се докладва.. Значи нема се измъкна, но и аз съм в Пловдив, обнадеждена съм от поста ти, че са разбрани хора тука Simple Smile

# 125
nenaatoa, благодаря, че сподели! До колкото разбирам от твоя пост - в който град е лекаря, в неговото РЗИ се докладва.. Значи нема се измъкна, но и аз съм в Пловдив, обнадеждена съм от поста ти, че са разбрани хора тука Simple Smile
Колкото повече родители са с отворени очи и с характер да отстояват за здравето и развитието на децата си, толкова по-слаба ще е бюрократичната машина. Peace

# 126
  • Пловдив
Само да споделя,че моята ЛЛ снощи ми каза,че и според нея хората/майките са прави да отказват ваксини и е за това всеки сам да прецени иска ли ги или не  Wink

п.п. обаче не е склонна на вписване.

# 127
Дъщеря ми е на 4 мес. и засега имаме ваксините от родилното и втория прием на ХепБ., малкият й брат е с епилепсия и смятам и аз да откажа ваксините, та се готвя за това с което ще се сблъскам, но искам детето  ми да е здраво, а никой не ми гарантира, че й да е ваксинирана това ще се случй. Яд ме е, че детските ще бъдат спрени, т.к. имам три деца и общо получаваме 120 на месец, но в такава страна живеем, в която и тези пари все влизат в употреба. Ще черпя сили от тук.

# 128
nenaatoa,благодаря ти! Hug

Това с чакането и плащането на акта кога ти предстои,скоро ли?
Щото аз след няколко дни отивам и ще питам за плащането и т.н.
А иначе убеждаването мина точно като при теб  Wink Mr. Green Аз си седях чинно и кротко,а лелята си говореше...Получих отсрочка месец,да си мисля...И така.

Дано да е както казваш и да не ме търсят повече от веднъж.

Не знам кога ми предстои... Когато дойде, тогава. Аз и не питах  newsm78
Отсрочка не ми дадоха, щото докторката рече, че понеже съм била категорична, явно нямало смисъл от размисли.  Laughing

# 129
  • Пловдив
Щом си била категорична,не ти ли писа акта веднага  newsm78
Нещо не схванах...защо след като си отишла не е предприела нищо?

Последна редакция: ср, 09 апр 2014, 13:11 от mystic woman

# 130
Не се чудете... В Пловдив си знаят сроковете и ако не е писан акт, значи или още не е изтекъл срока за поставяне или е изтекъл срока за акта...  Wink  Не си вадете толкова личните истории на показ де, тук могат да четат и тези, които глобяват, а и шефовете им...  Mr. Green

# 131
  • Пловдив
 Hug

п.п. защо не мога да си трия или коригирам постовете???

Последна редакция: чт, 10 апр 2014, 12:46 от mystic woman

# 132
# 133
Постове могат да се трият или коригират до 24 часа след като са публикувани...

# 134
  • Пловдив
Е...здраве да е! Wink

Общи условия

Активация на акаунт