Тренировки в домашни условия: Тема 44

• 39 323
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
  • Stavanger,Norway/ Varna
Линзи, развитие с тази тренировка може да има в много насоки- да се прави за време, да се прави без нито една почивка между рундовете, да се включат тежести при клека, и лицевите и тн. Освен това, не е задължително да подпомага някакво напредване или развитие. За напредналите е страхотна поддържаща тренировка, в дни когато не са в кондиция за нещо по- тежко и интензивно. Не мисля, че е разумно да се твърди, че дадена тренировка е лишена от смисъл. По- добре по- лека тренировка, отколкото нищо  Peace

# 691
  • София
Клекче, нямам представа за причината, но да споделя, че откакто спирам видеото, когато не мога да продължа, тренировката ми е по-ефективна, защото успявам да направя всичките повторения от серията, а не само две - три, със свръх повишен пулс и преди отказ.
Опитай с почивки ми е мисълта  Peace
Все пак не е нужно да издевателстваме чак толкова с телата си, дори и с почивка от 30 сек. пак резултата ще е  същия, че дори по-добър  Peace
Другото, което мога да споделя като опит с Шонката, е че след него се къпя с по-хладка вода, просто усещам, че ако е по-топла, каквато ми е по принцип, ще ми стане зле. Накрая винаги обливам краката и ръцете с ледено студена вода, не я усещам неприятно, защото съм доста загряла от тренировката.
 Hug

А и мисля, че само това, което си е по план за деня е достатъчно, не виждам смисъл да тренираш още. В крайна сметка спорта е за оформяне и извайване, а не за отслабване. За отслабване - храната  Hug

# 692
Вив, нямам проблем с тренировките!  Peace
Проблема е при чипкането веднага след тренировката. Явно и при мен причината е по- топлата вода.
А иначе, исках да си направя и вчерашната пропусната тренировка, но... Rolling Eyes

Да ви питам и какво ви е мнението за дом. лютеница? Напоследък много ми се дояжда. Blush
Мери, съгласна съм предложението за име на темата, както е видно! Laughing

# 693
Линдзи разбирам ти мисълта, но аз не го приемам като програма, а като систематизирани упражнения, които са добри за мен. Така подредени като комплекс ми са удобни.
Сега ме подсетихте за една случка съвсем скоро.
Скрит текст:
Пред залата за Боди Пъмп класа оня ден седи възрастен мъж, който явно си тренираше нещо из джима и наблюдава как повече от двайсетина жени си приготвят щангите за тренировка  Grinning Поканих го да се присъедини (все пак имаме накой друг мъж за цвят) и той почна да ме разпитва.Отговорих, че класа е много добър и вече трета година съм редовен посетител. Слуша ме внимателно и ми заби въпроса " И сигурно отслабна много?" Добър въпрос  Laughing Казах не и той не влезе  Mr. Green Как се обяснява, че някои не спортуват само за да отслабват, как да обясня, че го правя, защото ми доставя удоволствие, силна съм, здрава дай боже и много по-спокойна.
И за напредъка пак така. Аз съм стигнала много далеч в силовото трениране поне за моите желания и възможности. Сега даже отвреме, навреме се опитвам да си налагам да намалям тежестите. За себе си прогреса съм постигнала. Това, обаче няма да ме откаже от тренировки. Напредък не ми е нужен. Нужно ми е да спортувам, за да продължавам да се чуствам по начина по който се чуствам сега. Миналата година се наложи да прекъсна за месеци и промяната в настроението и общото състояние ми се отрази зле.

Клек, аз не обичам интензивните тренировки, защото ми действат по сходен начин. При мен проблема е хипер функцията на жлезата. Писах и преди, че откакто започнах тренировки с тежест пулсът ми е даже нисък, нещо, което доста учудва и съпругът ми. Преди беше все едно сърцето ми ще изскочи. Единствените по-интензивни тренировки са спининг 2пъти седмично по час и въженце, пътека и кростренажор много умерено.

# 694
  • София
Клекче, имам предвид, че поддържайки постоянното темпо през цялото време, вдигаш пулса до висоти, до които след това, при съчетанието с топлата  вода ти прилошава.
А ако правиш леки почивки, няма да има такъв пик на пулса и ще понесеш по-лесно къпането.
Но със сигурност по-хладната вода е по-добре и в двата случая.  Hug

# 695
Отчет с 30мин долна част + 5мин Румитка  Crazy

И аз съм забелязала, че хладката вода върши чудеса след тренировка. Понякога и на мен ми се налага да се къпя веднага след тренировка и още потна влизам под  душа. Е, тогава топлата вода не се трае. Иде ми да умра в банята от жега и без въздух  Laughing

Но 2 пъти и на мен ми се е случвало такова чудо на чудесата. Първия път много се уплаших. След обикаляне по лекарските кабинети изкараха, че е мигрена. Бях точно след тренировка (от онези здравите HIIT 15/20/25/30), изкъпах се и излязох. Беше лято. Втория път беше наскоро в общежитието. Още в банята ми стана зле, главата ми щеше да се пръсне. Едвам траех някакъв звук около мен. Имах хапче от първия пристъп, та го изпих. Не знам дали е мигрена. Дали ако отида профилактично на лекар ще открият нещо, което да води до мигрена?

# 696
Благодаря, момичета!  Hug
Няма да се къпя  Mr. Green... веднага след тренировка!

Вив, този пик на пулса по време на тренировка тооолкова да ми харесва! Знам, че в този момент всяка една частица от мен работи на макс! Heart Eyes

tqna, и аз харесвам тежести, но не съм готова още за тях. Може би на есен с песен, ако задържа темпото на тренировки. Simple Smile

# 697
Клек, що пък да не си готова  newsm78 То не значи, че трябва щанги да вдигаш  Laughing Аз примерно почнах силовите със Синди (колкото и смешно да звучи, за мен тогава си бяха сериозни), после си харесах Джилиян и Джаки. При Джаки примерно има доста сериозни силови упражнения и напредъка в горната част си спомням, че беше доста добър  Peace

# 698
Клек, прегряла си. Прави почивка преди да влезеш под горещ душ.
И включи тежести в тренировката, ще си много доволна  Wink

# 699
  • У дома
Всеки си познава тялото най-добре и трябва сам да прецени на моменти.
Аз наблягам на тежести напоследък, защото искам хубави ръце до лятото. И започнах да тичам на стари години  Mr. Green Странно защо, обаче, ме наболява д-то от това тичане, а правя само по 4-5 км на ден плюс тежести.

Любима закуска последните няколко дни - яйце с трева, ака див ориз, който всъщност не е ориз, а вид трева. Първият път беше голям смях - затоплям го на тиган преди да сложа яйцето и като се разхвърча... оказа се, че той се пукал като царевицата на пуканки  Laughing ама кой да ти каже  hahaha

# 700
  • София
Клекче, къпи си се и веднага, просто с по- хладна вода. А ако усетиш настъпващ проблем- направо пускай студената.

# 701
tqna, причините са няколко. Основната е, че искам да подобря цялостната издържливост на тялото. Да вляза във форма, дето се казва, преди да мина на следващото ниво! А и скоро няма да имам възможност за зала.
Както и да е, да не ви занимавам повече с мен.
Благодаря ви! Hug

Atalanta, представих си го! Joy

# 702
Отчитам 40 мин "хаотична" тренировка - коремни преси, няколко упражнения от йога и аеробика. Детето много се забавляваше с новата игра  Joy Да попитам за линк с упражнения за майка и бебе? Praynig

# 703
15min HIIT с Румяна  Crazy

# 704
Jilian M. - Phase 1 - Workout 2  Simple Smile
и мускулна треска от вчерашната  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт