Отговори
# 720
Честит празник на всички дами.   bouquet

Искам да попитам освен в Вики, ще се качва ли в торент сайтове, защото може би ще има хора, които да искат да го гледат и на телевизор. Благодаря.

# 721
sisi55, обичам да чета интересни и добре поднесени постове, но твоите изисквания ми се струват твърде високи. Откровено ти казвам, че преди да изкажа мнение, няма да прочета всички енциклопедии и справочници.
Не може ли да имам отношение към филма, на база това, което съм чела досега? Или което интуитивно долавям, дори на ниво "харесвам/не харесвам"? Ако спазвам добрия тон, защо не?

Serkan Kuru е име на актьор, има роля в сериал, който започва след три дни и се чака с нетърпение. Нищо чудно някоя дама да е сгрешила, ако следи и този, и другия чакан сериал. Не мисля, че е имала предвид асоциацията, която правиш.
http://www.imdb.com/name/nm2535582/?ref_=fn_al_nm_1

# 722
Привет,момичета!
Привет,момичета!wavey wavey wavey

Хубав празник на всички! Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

Нощес много се чудих на тази фраза във фрагмана:

Стори ми се странна тази дума женкар, която беше употребена по отношение на Сеит, но точно така беше преведено. Даже проверих думата в речника за всеки случай. Тази сутрин обаче рускините са направили нов превод, в който същата фраза е преведена от друг преводач като „…Красивият и храбър Курт Сеит…..“. Това определено ми звучи по-автентично.

На мен са ми много интересни всички герои, не само главните и понеже не познавам повечето от актьорите ми е любопитна всяка информация за тях.
Ето нещо за един от тях от бг пресата. Нямам много доверие на това ,което се пише в нея за турските актьори, но все пак…

Биркан Сокулу

Източник: в-к “ТВ Сага”
бр. 10 , 6-12 март 2014 год.

Автори: Боряна Димитрова
Айра Шен

-   Мечтае за роля във филм на Уди Алън.
-    Владее английски и сръбски език.
-   Планира да завърши и магистратура.
-   Един ден ще напише сценарий за комедиен сериал, в който ще разкаже любопитни истории от собствения си живот и ще изиграе самия себе си.
-   Когато намериш правилния човек, бракът означава щастие, хармония и спокойствие- за Аслъ.
-   Глези се с различни кулинарни изкушения.

Забележителни артистични заложби, пленяваща усмивка и привлекателна визия са само част от качествата, които притежава чаровният турски актьор.
Преди да открие своето призвание и да се превърне в едно от най-обичаните лица на малкия екран, Биркан посвещава десет години от живота си на спорта. Баскетболът е голямата му страст, мотивира го, развива волята му и го учи на отговорност и дисциплина. Освен като спортист, той постига успехи и на модния подиум. През 2003 год. е сред финалистите на престижния моден конкурс “Най-добър модел“ и започва да посещава уроци по актьорско майсторство.
   Биркан Сокулу е роден на 6 октомври 1985 год. в Истанбул. Завършва с отличие специалност “Радио и телевизия” в университета “Малтепе” в родния си град. Дебютира на малкия екран през 2008 год. с ролята на Мустафа в сериала “Елиф”, който се радва на голям успех в Турция. Същата година се превъплащава в образа на Аяз в теленовелата “Малки жени”. Започват да валят предложения за участия в различни сериали. През 2009 год. влиза в ролята на Левент от “Ангели пазители”, а година по-късно се присъединява към екипа на “Малки тайни”.
   Биркан развива и усъвършенства таланта си на сцената и е ангажиран за ключови роли в успешни продукции като сериала “Пропаст” /2012/ и историческата сага “Фатих” /2013/ . Сокулу получава възможност да си партнира и да спечели от опита на звезда като Къванч Татлату в новата хитова поредица “Курт Сеит и Шура” /2014/.
   Съдбовна с оказва срещата на Биркан с актрисата Аслъ Енвер, позната на българската публика като Мине от сериала “Мечтатели”. Двамата се запознават на делова вечеря и веднага усещат силно привличане един към друг. Връзката им се задълбочава и през 2012 год. влюбените се вричат във вярност пред 300 избрани гости. Младоженците избират за своя меден месец пътешествие до остров Пукет, тропическият рай на Тайланд.
   Макар че делят обща професия и се подкрепят взаимно, актьорите избягват да обсъждат работата си у дома и признават, че не биха си партнирали в сериал.

Автори: Боряна Димитрова
Айра Шен

Без да съм чела книгата и да знам каквито и да било подробности за сюжета й, мисля че щом толкова рано ни показват Петро  в лоша светлина, по-нататък ще ни изненадат по някакъв начин с развитието на този образ и той ще бъде по-скоро противоречив, отколкото отрицателен образ. Ще видим.

Не мога да не споделя тези симпатични гифчета.

Ето и няколко гифчета от фрагмана.

Скрит текст:

Хубав ден!

# 723
sisi55, обичам да чета интересни и добре поднесени постове, но твоите изисквания ми се струват твърде високи. Откровено ти казвам, че преди да изкажа мнение, няма да прочета всички енциклопедии и справочници.
Не може ли да имам отношение към филма, на база това, което съм чела досега? Или което интуитивно долавям, дори на ниво "харесвам/не харесвам"? Ако спазвам добрия тон, защо не?

Serkan Kuru е име на актьор, има роля в сериал, който започва след три дни и се чака с нетърпение. Нищо чудно някоя дама да е сгрешила, ако следи и този, и другия чакан сериал. Не мисля, че е имала предвид асоциацията, която правиш.

newsm10 Подкрепям на 100 %. Hug

А грешки от бързина винаги стават, както и в поста на Сиси. Hug Вероятно е имала предвид да се пише обосновано, а не обусловено.  Peace

# 724
  Е, Сиси, малко си се поувлякла. Тук не е научен институт, все пак. А тема във форум за разтоварване.  Ако имам обща култура, ще забележа коя дама "греши".
  Не успях да гледам сериала, чакам го направо с превод. От това, което видях от тук, от там - сякаш можеше и по вече. Но нека да го видя целия, с превод. Да минат още 1-2 серии. Чета ви коментарите и се усещам, че се настройвам леко срещу сценаристките. Допускат си те неточности. Има известна доза комерсиализация в сценариите им. Но... това е животът /бизнесът/, уви! А и това е сериал - не игрален или документален филм, нали така!
  И дами да ви е

ЧЕСТИТ 8-МИ МАРТ!

# 725

Разбира се , че можеш да пишеш каквото си искаш. Никакви проблеми. Честит празник и приятен ден.

Тука си пишем, за да се забавляваме и точно това правим.

Аз само изложих една своя позиция. Ако съм сбъркала - моля простете ми.  Просто исках да изкажа  моето виждане. Дано не съм сбъркала - нали за това сме различни - да се допълваме една друга.

Чакаме вече втори епизод.

# 726
         Благодаря за изказаното мнение.  Весел празник.

# 727
Дъга, чудесни гифчета!

Благодаря за информацията за Биркан. Не го познавам, но ми хареса в 1 епизод. После ще трябва да го намразя, ще видим как ще му се получи.

"Женкар" не звучи добре, но за Сеит е вярно, поне според романа. Неговата внучка, според мен, не го е описала много положителен. Иска ми се в сериала да видим по-различен Сеит, не ме вълнува толкова дали отговаря на прототипа. Нагласата ми е за такъв офицер, какъвто видяхме в 1 еп. - отговорен, смел, доблестен, мъж на честта и на дълга. Способен силно да обича. Способен да устоява на опасностите по най-достойния начин.
Ако трябва да има недостатъци, може да е една чашка в повече или една жена в повече.

# 728
Може ли да ми припомните историята на Баронесата?
Дива,  Hug и мен ме учуди думата "женкар". Сега ми звучи доста по-добре.  Hug

Александра, по-точно Фарах, добре се справя! Харесва ми! Някак си има очички на сърничка и изглежда много миловидно. Подходяща е за възрастта, която й дават.  Peace

Къванч явно си има запазена марка целувки, които никога не пропуска - целувка по носа - винаги ги използва. Не че имам нещо против.  Crazy Целувка по челото, вдишване на аромата на косата на дамата пред него - отново запазен и винаги използван похват от неговата страна.  Peace

Малко са ми странни Къванч и Биркан ( и двамата ги харесвам като мъже ), някак ми изглежда, че не са се сляли с героите си, сякаш преиграват.... Може би не съм права, просто така ми изглеждат на първо четене. Ще свикна с тях и с героите, които пресъздават.  Peace

# 729
Честит празник, мили дами!
Бъдете обичани и дарявайте любов.
Бъдете истински жени, майки и съпруги.
Честит 8 март!

Влизам с новинка, Къванч, Фарах, Едже и екипът са се зъвърнали от Русия в Истанбул днес

Ох, как ми се иска и аз да го дърпамм такаааа Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Grinning

Хубав празник!   bouquet

Аз нямам научна степен, работя в съвсем друга област, чета ви с огромен интерес, защото научавам нови неща, и влезам в темата,  защото харесвам и актьорите Кивооо Heart Eyes, сценария, и се забавлявам Party

Прекрасен ден от мен!   bouquet

# 730
                                  Моля, - не ме разбирайте погрешно.  Разбира се, че всяка може да си пише каквото си иска - това е нейно право. Да,ама не!

Във  форума участват изключително умни и интелигентни  дами.  
                  И   още едно -  за тоалета на  Александра.   И друго - ако аз искам да пиша, че тоалета на Александра  не е подходящ........първо ще изчета всички  енциклопедии, справочници, речници,  Гугъл,  Фейса, ще намеря   руска, турска,  английска  и френска литература, ща изуча всичко детайлно като епоха, като композиция, като история, като мода и т.н. и чак тогава след 10 дни ще пиша във форума точно, ясно и обосновано  за тоалета на Александра.

Понеже не се намирам за умна и интелигентна, затова ще пиша това, което мисля. Няма нужда от енциклопедии, за да разбереш, че
стайлингът на Шура е ужасен. Заради цвета на дрехите, а не самите модели. Тези бледи цветове не отиват на почти тебеширено бялото лице и изрусени коси, които бият на жълто. Има крещяща нужда от освежаване. Една дреха може да е супер модна, но ако не ти стои добре, ефектът е нулев. След това, вдигнатите й коси, също не са подходящи, по-добре  лек кок, защото има едри черти на лицето и когато косата е вдигната, те повече се открояват. Дрехите й не са достатъчно разкошни, но мисля, че е съзнателно търсен ефект, да се подчертае провинциалния й вид. Защото по сценарии идва от провинцията.
Факт е, че стайлингът не допринася да изглежда на 16-години, атрактивна и съблазнителна. трябва повече фантазия, а не структното придържане към модния стил на епохата. Снимка на Одри Хепбърн като очарователната 13-г. Наташа Ростова. На 27 години е в тази роля.

# 731
  • София
Госпожата,  Hug да, не съм видяла въпроса ти.
Скрит текст:
Сериала, който ме впечатли с новаторството и е Кайъп (Kayıp). Заглавието може да се преведе като "Загуба". В главните роли са предишният партньор на Фарах, Мете Хорозоолу и съпругата на Биркан, Аслъ Енвер. Жанра е драма, историята е съвременна и на пръв поглед позната, но само на пръв поглед.  Wink Едно от нещата, който ме впечатлиха най-много, бе начина по-който е написан сценария. Далеч, много далеч от клишетата. Нямаше истории съшити с бели конци, нямаше излишно разтягане на локуми. Може да се каже, че бе сериала с най-оригинален сценарии. Другото което много ме впечатли е техническата част - режисурата, (режисьорката на "Времето лети" бе негов режисьор, Зейнеп Гюнай Тан) операторската работа, ( наскоро разбрах, че е единия от операторите е съпруг на Хилял Сарал) музиката, монтажа.... всичко бе на много високо ниво. Гледайки го имах чувството, че гледам игрален филм. А за сериал и то турски, вдигна много високо летвата. Заправих едно от нещата, който най-много ми харесаха - актьорската игра. Повечето от актьорите на мен ми бяха непознати, но пък затова перфектно подбрани. А самата им игра меко казано страхотна.

Hug Няма защо да се приема, ама вметката за Къванч, според мен, е излишна. Peace Всеки е свободен да си ахка и охка, по когото иска, стига да не пречи на останалите. Wink Peace

Ееее, сега ще си казваме кой как да пише ли?  Tired Не я написах с лошо чувство, нито с цел да обидя някого нарочно.  Peace Вярно, после си дадох сметка, че все някой ще се засегне, но беше късно да се редактирам. Нека всеки си охка и ахка по когото си иска, съгласна съм, на мен това изобщо не ми пречи, но и нека и не си казваме кой какво и как да пише. Извинявай ако те обиждам или те засягам, Снежка, но точно така приех твоята забележка. Харесвам постовете ти и не искам да се карам точно с теб!  Peace  Hug

Дъга, благодаря за инфото за Биркан. Забелязвам, че в този вестник вече по-рядко бъркат.  Peace

Последна редакция: сб, 08 мар 2014, 17:52 от zarani

# 732

Ееее, сега ще си казваме кой как да пише ли?  Tired Не я написах с лошо чувство, нито с цел да обидя някого нарочно.  Peace Вярно, после си дадох сметка, че все някой ще се засегне, но беше късно да се редактирам. Нека всеки си охка и ахка по когото си иска, съгласна съм, на мен това изобщо не ми пречи, но и нека и не си казваме кой какво и как да пише. Извинявай ако те обиждам или те засягам, Снежка, но точно така приех твоята забележка. Харесвам постовете ти и не искам да се карам точно с теб!  Peace  Hug

Ни най-малко съм искала да казвам какво да пишеш, още по-малко да се караме.  Hug Забележката ти ми прозвуча така, че едва ли не ние тук само си ахкаме и охкаме по Къванч, без да пишем нещо конкретно, затова реагирах. Peace Ако съм в грешка, моля да бъде извинена. Peace

# 733
  • София
Дафне - По никакъв начин не можеш са сравняваш Наташа Ростова със Шура. Първо има 100 години разлика, второ положението на Руската империя е много много различно. По времето в което се развива Война и Мир въпреки войната Русия е във възход. За модата в началото на 19в са характерни богато украсените рокли, с бухнали поли и богати деколтета, модни са наситните цветове - тъмно синьо, зелено, червено Докато в началото 20 в. Русия преживява упадък, води непрекъснати войни, хората излизат на бунтове с/у царя. Съответно и  модата се влияе от това, те е коренно различна роклите са по тялото, пускат се свободно, на мода са светлите белезникави цветове, роклите на са богато украсени  и всичко това следствие упадъка на империята. Стилистите се водят по модата на епохата, тогава са били на мода белезникавите цветове особено за млади момичета, за да се покаже колко чисти са те. И избирането именно на този цвят рокля за Шура в сериала цели именно това да покаже колко чиста и невинна е тя.

# 734
  • София
Ни най-малко съм искала да казвам какво да пишеш, още по-малко да се караме.  Hug Забележката ти ми прозвуча така, че едва ли не ние тук само си ахкаме и охкаме по Къванч, без да пишем нещо конкретно, затова реагирах. Peace Ако съм в грешка, моля да бъде извинена. Peace

Да, грешно си ме разбрала, но все тая, случва се.  Peace  Hug

Общи условия

Активация на акаунт