6 годишните на предучилищна - 3та тема

• 43 797
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
Относно играта - децата са си деца , съвсем естествено е това да правят сега , дай боже и по-дълго време . Приятелка , чието дете е 3-ти клас казва , че дъщеря й ходи с Барбита в раницата на училище и през междучасията си играе с другите момичета , които също си носят . Преди няколко дни пък срещнах съседчето , второкласник , което се прибираше от училище и носеше голям пластмасов пистолет в ръка , който беше пуснал със звук , наподобяващ гърмене . Друга приятелка пък ми разказва , че в Германия виждала често момичета в начална училищна възраст да бутат кукленски колички из парковете . Аз тук такова нещо не съм наблюдавала .

# 166
  • В светлината на слънцето
И моята дъщеря играе с Барбита, а е в трети клас. А най-интересното е, че до момента тя интерес към кукли не бе проявявала. Вкъщи има какви ли не варианти на Барби, но си ги държеше повече като колекция и не играеше с тях, само си ги пожелаваше като по-малка за подарък. Играеше момчешки игри. Сега внезапно прояви интерес да играе с тях, че запали и брат си - какви драматизации правят, не е за описване. Crazy

# 167
lulumba, Mira_p, благодаря за мненията. Hug Мина ми, естествено и тази мисъл през главата (за психолог), но леко ме притеснява езиковата бариера (не сме в БГ в момента), въпреки че детето се справя доста добре с езика, все пак не е като да си общува за такива важни неща на родния език. Не се разболява и промяната дойде точно след този филм. Тази нощ спа добре и за момента е в обичайното си бълбукащо и весело състояние, но да видим довечера как ще е...Още повече, че дават "Волният Уили" Laughing
И аз се надявам колкото се може по-дълго да играят игри и да не проявяват особен интерес към модерните технологии, както е до момента, въпреки че знам, че като отиде в 1ви клас, нещата ще се променят и всеки ден ще има: "Пешо има еди какво си, искам и аз!"
Mira_p, не знам кой е вашия район, но в училището, в което мислим да запишем нашия косатчо, има допълнителни часове по изобразително изкуство. Иде реч за 25 ОУ.

# 168
Martini, моето дете имаше стррах от извънземни, като аз идея нямам от къде го придоби. В резултат направи ужасенобрив по цялото тяло. С правилно хомеопатично лекарство за 10 дни ппреминаха и двете неща. При излекуването имаше кошмар с извънаемно и хомеопатът каза 'чудесно!'

# 169
Mira_p, не знам кой е вашия район, но в училището, в което мислим да запишем нашия косатчо, има допълнителни часове по изобразително изкуство. Иде реч за 25 ОУ.
Марини, ние сме във "Възраждане", но ме устройва и всичко в центъра. За 25 знам от една приятелка, нейният син е първолаче там в момента, дори май нещо като изпит по рисуване имало за тази паралелка, но ни е далече, а и в противоположна на работата посока.

# 170
  • В светлината на слънцето
marini, дано се разминете с кошмара и не се връща повече към него. Praynig

# 171
Благодаря, lulumbaHug Вчерашният ден определено беше обнадеждващ, а през нощта дойде при нас чак към 5.30, но заспа след това бързо и сутринта отново беше весел. Явно ще трябва да мине малко време и се надявам да се справим със собствени сили. Praynig
sky*, дано у вас не се повтарят подобни преживявания! Peace
Mira_p, доволна ли е приятелката ти от училището? Ние малко на магия го избрахме и нямаме особено много събрани мнения и препоръки, но пък ни е удобно и се решихме...

# 172
Вчера бяхме на родителска среща. Нашият малчуган доста похвали отнесе, но и много забележки - в момента, в който нещо не му е интересно (писане на букви), просто се изключва и блее през прозореца.
Но пък госпожата по музика много ни изненада - настоява да го запишем в някой детски хор, пеел изключително вярно и имал много хубав тембър. Слагала го за солист. Знаел много инструменти, песни и композитори.  Shocked
Това дете...а в къщи не иска и една песен да изпее... а за композитори да не говорим - дори не знаех, че той знае какво е това. Явно в градината на НУКК са ги учили, там имаха доста занимания по музика и танци (училище по култура е, към Мин. на културата)
И в градината госпожата казваше, че малкият пее добре, но не обърнахме внимание. Но сегашната ни госпожа е много добър преподавател, съавтор на учебници и тетрадки по музика на Просвета, та няма как да не отчетем препоръката й. Лошото е, че ДВГ и хоровете, които тя препоръча (Бон-бон и Пим Пам, хорът на БНР), имат репетиции в невъзможно за нас време - 16.30-17 в делнични дни, а малкият си идва от училище в 17.30. И сега му търся някаква съботна школа, макар и не толкова известна. Или ако е през седмицата, да е в по-късен час.
Ако знаете някаква подобна, моля ви за съвет!

Последна редакция: чт, 20 мар 2014, 12:07 от Анонимен

# 173
отнесе, но и много забележки - в момента, в който нещо не му е интересно (писане на букви), просто се изключва и блее през прозореца.
Това все едно за моето дете казано, и при нас това е забележката от школата по английски. Всичко друго ок, но опре ли до писане, а и вкъщи като я карам да пише домашно, то е мъка-а-а. Имам чувството, че я тресе някакъв ранен пубертет.
А за школата, има един хор, който е на Позитано в сградата до центрата на БСП, мисля, че се води "Бодра смяна". Имам позната, чийто момичета пеят там и са в делнични дни, но от 18.30ч., тя ги води от Люлин. Казва, че е доволна. Ако се интересуваш с оглед местоположението и часа ще я питам и ще ти пратя телефон на лични. Също така хор има и в Двореца на децата, но за там не знам подробности, но имам кого да разпитам. Успех! Според мен щом има талант, трябва да го насърчавате. В тази връзка Ния тръгна на пиано, по изцяло нейно желание, засега с голям ентусиазъм, пък да видим докога.

# 174
"Бодра смяна" е на Позитано, аз не знаех, че още съществуват. Ще звънна да попитам, поне не ни е далече, както Пим Пам например (те са чак в парка Заимов).
Мерси много за информацията!

А пиано имаме, даже 2 (едно при родителите ми), каката ни свири на пиано от 4-годишна, малкият изобщо не иска да го погледне. Нито пък иска да пее, казва, че не помни песните, които учат. Затова си мислехме, че е немузикален. Изобщо, родителите понякога тънем в големи заблуди относно заложбите на децата си.

Последна редакция: чт, 20 мар 2014, 11:34 от Анонимен

# 175
Жасмин, и двете ти деца са толкова артистични, а ти с български и математика ги тормозиш  Grinning
Това в кръга на шегата. Виждала съм картини на каката и са невероятни.

Моята беше много доволна вчера. Излизали няколко пъти навън, нямали английски, играли много. Явно от играта зависи дали ще й харесва на училище или не   Crazy

# 176
  • София
Ей, Жасмин! Браво на вас! Сполука в развиването на новите интереси и занимания!
Много музикални деца има в темичката ни Simple Smile
Алекс ходеше по едно време в Мики Маус (ако не бъркам името). Харесваше й да пее, но в един момент станаха много деца, викали, учителката ги усмирявала непрекъснато. Заради обстановката се отказа. А май бяха някакви що годе известни, вкл. ръководителката им.
После я питах иска ли другаде и тя отказа.
Аз напоследък нямам много време да пиша, но попрочитам Simple Smile Видях и щерката на vela в клипчетата. Чудна! Много успехи!
Жасмин, твоите ги пропуснах Sad

Само да споделя от днес случка, която ме накара да съм щастлива, че Алекс има телефон.
Закъсня с 5-10 минути. Децата бяха влезли. При нас не пускат родители - тя отиде сама към стаята. Не е за първи път. Аз тръгнах и почти на края на улицата чух телефона ми да звъни. Тя - и реве. Изтръпнах, понеже до стаята им се стига по стълби надолу. Познайте какво си помислих, докато тичах наобратно с токчетата. А тя не ми каза отначало какво става, а само да съм се върнела. Брррр. Накрая чух нещо от рода на "няма ми ги децата". Казах да ме чака при портиера. Позабавих, успокоена, че нещо й няма и звъннах на класната. Там си били. Като се върнах, беше във фоайето, ревяща. Естествено се стреснала, съвсем забравила, че инструкцията е в такъв случай да пита портиера. Просто не е успяла да отвори вратата. Поне се е сетила да погледне в стаята на другия клас  Simple Smile
Довечера ще си говорим, ако нямаше телефон, какво е трябвало да направи. Иска ми се да вярвам, че щеше да чака във фоайето да я вземе майка ми, ама... знам ли  Confused
Още ме държи стресът  Crazy
Между другото, миналата седмица от четвъртък училтелката на другия клас била болна. Нашата учителка и класът били в съседната стая, събрани с другите деца. Стигнали бройка около 40  Shocked
Чинчетата в съседната стая са от старите - две столчета, хванати за масата. Имало деца, дето седели по средата на желязото, било шумно... Та я оставих малко вкъщи. Колежката ми се смее, че създавам вседни навици, ама това не е нормално. При вас случвало ли се е? В градината викаха заместник пенсионер.

# 177
Жасмин, и двете ти деца са толкова артистични, а ти с български и математика ги тормозиш  Grinning

Какво да правим, като с изпити по тези предмети приемат след 7 клас? Ако приемаха с пеене и пиано, рисуване и танци, друго щеше да е...  Simple Smile

Симантро, благодаря ти!  Hug

Последна редакция: чт, 20 мар 2014, 22:53 от Анонимен

# 178
  • София (Възраждане)
Страхотни, талантливи деца!  smile3501 smile3501
Поздравления  bouquet

# 179
Благодаря много!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт