6 годишните на предучилищна - 3та тема

• 43 349
  • 747
  •   1
Отговори
# 735
Браво на всички деца за успехите, все така ентусиазирани и амбициозни да са. Simple Smile

Като ви чета някои деца на колко занимания ходят...браво.
Моята щерка обаче се изморява, или поради някакви други причини напоследък отказва да ходи и на рисуване, което толкова обича.
Мислех в 1ви клас да включим и народни танци, но може би ще изчакам до 2ри. (имам страхотен хореограф предвид, но неговото мнение е, че за народни танци най-добре около 2ри клас да се започне, когато децата вече са научени да внимават в клас и т.н. и смятам да му се доверя).
Сега за лятото през половината време ще е ангажирана с моите родители, които си взеха малка къщичка на село и баба и намира различни занимания. Садят цветя, и разни други земеделски дейности. Кара колело (все още не точно, новото колело е голямо и още мрънка че не може да го кара), тича със съседските деца.

# 736
  • В светлината на слънцето
Maryse, уморяват се децата от много занимания, факт. Особено във втори-трети клас, когато материалът започне да става по-сериозен, окапват яко. А нашето образование е такова, че ако може до 5 клас да вземат всичко, включително атомна физика, би било прекрасно.  Twisted Evil
Минавала съм по този път с многото занимания. Извънучебните в детската градина не ги броя, защото повечето са на място. Но нашата кака, когато тръгна на училище ходеше на: плуване, фигурно пързаляне, таекуондо, класически балет, модерен балет, отделно у дома имаше занимания по рисуване и музика. Трябваше да пее и в "Бонбон", защото Рози много я беше харесала и я искаше за основен вокал, но до това не стигнахме. Да не говорим, че фигурното в един момент тръгна към тренировки всеки ден, защото я бяха набелязали за индивидуална състезателка. Абе страшна работа.  Crazy С двама работещи родители това не е възможно. Да не говорим, че от многото ходения детето взе да се уморява, а тя е от енергичните и неуморими хлапета. И едно по едно нещата взеха да окапват. В резултат тази година ходи само на плуване, но за кеф (иначе се готвеше за синхронно) и кара кънки на пързалката в "Ариана", пак за кеф. След коледния спектакъл на модерния балет ("Дива") се отказа и от това. Но пък рита футбол с момчетата от класа като за световно. Mr. Green Мисълта ми е, че твърде многото понякога не е добре, особено когато програмата стане по-натоварена. Досега и двамата съм ги записвала на каквото пожелаят, защото имам принцип - нека опитат, докоснат и вкусят от нещото, което жадуват, и сами да почувстват дали им харесва или не. Peace
Бъдещият първокласник мисля изобщо да не товаря толкова. На плуване ще ходи, че трябва да се научи да плува добре, а и плуването много калява. Водя ги на стадион "Академик" при Вили Атанасова. Евентуално ще продължи с таекуондо, с което се занимава вече четвърта година, но само ако има желание. И това е. 

# 737
lulumba, тя и моята е много енергична и може да тича нон стоп по цял ден. Но някак си организираните занимания не и допадат толкова.
От миналото лято я агитирам за плуване, даже има приятелка, която ходи и щяха да са заедно.
Като каза НЕ и до там беше. Не ми се искаше да я насилвам, защото тя много се разстройва, дори може да заплаче на място, да се панира и изобщо да откаже да пробва.
Есента мисля пак да опитам, защото е хубаво и полезно. А и направиха чисто нов закрит басейн, който вероятно ще пуснат в експлоатация скоро време.

# 738
lulumba   в 12ч. ни искат пред театъра. Но в колко ще пее, не знам.
Сутринта се събуди с наченки на ларингит Tired, дано да овладея ситуацията иначе ще отпадне пеенето.
Аз и мъжа ми сме болни, направо съм като прегазена, толкова ми е зле.

И аз записвам на всичко което желаят, стига да имам възможности. Но на плуването държа много.

# 739
Генерална репетиция на малкия в Зала България със Софийска филхармония: https://www.facebook.com/photo.php?v=839159256111370&l=2707818641873300708

Голяма чест е да пее там, направо големи вълнения ще са на концерта. Няма да можем да снимаме, за жалост, но ще го дават по БНТ тези дни, трябва да проверя точно кога.

# 740
  • В светлината на слънцето
Жасмин, успех на концерта. Hug
vela, успех и на вас.  Hug Щe се навъртаме по това време там, живот и здраве.
Maryse, стискам палци да узрее за плуването, защото наистина е много добро. Аз само за него натискам, за другото е по избор. То всъщност каката е риба и няма нужда от натискане - при нея проблемът е изваждане от водата. Ама малкият котарак (лъв), който мрази да си мокри главата, е друга работа.

Последна редакция: пт, 23 май 2014, 14:49 от lulumba

# 741
Аз сериозно съм се замислила къде да продължат заниманията му по немски, вероятно в Алианс.
Мислех си за частен учител, който да идва у дома, но май е раничко още и ще го оставя за по-натам.
Засега плуването събота и неделя остава твърдо, замислила съм и едни модерни танци за през седмицата.  Култура и в това отношение е особено необходима и за мъжете.

# 742
Успех на музикалните дечица!
Една от отрицателните страни на малкия град е, че нямаме избор на какво извънкласно да ходят децата. Много искам да ходи на плуване, но с нашето пътуване за работа няма как да го съчетаем с воденето и до Пазарджик на плуване. Четири години вече ходи на народни танци към читалището, надявам се да продължи и за напред. Утре на площада ще има тържество по случай 24 май и ще танцуват.

# 743
vela, успяхте ли да закрепите малката певица? Дано да е участвала в това хубаво събитие...
Жасмин, успех на талантливия младеж! Peace
И аз много искам и двамата да плуват много добре, но знам, че само с моето желание не става...Той уж се е навил това лято да се учи да плува, но да видим, че ни е малко страхливичък или както предпочита баща му да го нарича - предпазлив! Wink Затова и колело още не може да кара без помощни...

# 744
Пя къде ще ходи. Laughing
На 1юни  се очертават две изяви и ще трябва да се откаже  от едната. До четвъртък ще трябва да сме решили.

# 745
  • София
До преди един месец малкия посрещаше с рев всяко споменаване на уроци по плуване.....докато не влезе на една тренировка на кака му. Прибра се и си приготви сак с хавлии Mr. GreenА е от доста предпазливичките Laughing Миналото лято влизаше в басейна с тези за ръцете и пояс.
Сега си влиза сам, съблича се и после се оправя самостоятелно. Бил голям вече, не можело да го излагам да го бърша в съблекалните.

# 746
Браво за изявите на Никол на Вела и Оги на Жасмин. Ако има линк, пуснете.
Иначе, Марийз, това, което описваш е идеално лято за детето, жалко, че при нас няма кой и сега ще я мъча с лятно училище от другата седмица. Тъкмо да видим за седмица как ще е целодневно и да знам за първи клас дали да записвам така или направо да търсим друг вариант - гледач.
Днес в едното училище, където кандидатстваме имаше среща-разговор, като директорката обясни, че на първи клас им е много по цял ден и в 4 следобяд вече се търкаляли по коридорите, ама като сме на работа, какво да правим.
Марини, ще е добре да се пусне нова тема, тази е накрая. Аз не знам как, но вече свършиха предучилищната и предлагам като заглавие да е нещо от сорта 2007 - в очакване на първи клас или последната ваканция преди училище.

# 747
Ето я НОВАТА ТЕМА, момичета! Ще чакам в близките часове вашите полезни линкове за добавяне на първа страница, че иначе ще трябва да се молят модератори за намеса!

Общи условия

Активация на акаунт