6 годишните на предучилищна - 3та тема

• 43 558
  • 747
  •   1
Отговори
# 720
  • Sofia
... Та не виждам особена полза от ранното четене.
Мммда и аз не виждам.
Поздравления за постиженията!  Simple Smile

# 721
  • София
Жасмин, браво за постиженията на малкия! И на теб браво, че успяваш да съчетаваш толкова много дейности   bouquet
Моята девойка чете що годе добре, странното е, че предпочита да го прави наум  Thinking
Сега ще я пратя на сугестопедичен курс по четене Simple Smile Хем има желание, хем искам да тествам метода. Някой има ли отзиви?

# 722
  • София (Възраждане)
Поздравления, Жасмин! Това са си важни победи, дай боже да се умножават!
В Силвър Сити бяхте само на състезание или и тренирате там? Аз водя моята дъщеря в комплекса, но ходим само в събота и напредъкът е бавен.

# 723
Мерси много! Simple Smile
Моят тренира 3 пъти седмично в Силвър сити, а преди това тренираше на Спартак.

# 724
  • София (Възраждане)
И аз бих искала по-често да я водя, но ни е далеч, а аз не шофирам. Да не сте и вие при Сотирова?

# 725
Жасмин, браво за постиженията на малкия!
Поздравления!
Искам да те попитам, дали смяташ да го записваш след 4-ти клас в СМГ?
Нашият татко настоява и аз непрекъснато следя темата за деца с математически  умения, въпреки, че все още не знам дали това ще е силната и страна.
Аз предпочитам да набляга на езиците. Може би моя страст и до някъде комплекс, но нали казват, че родителите искат да направят с децата си това, което те не са могли да постигнат. Но имам горчив опит от тази изкривена хипотеза. И за съжаление точно по същата причина станах инженер, а не учителка, защото според родителите ми е било по-престижно....
#Crazy #Crazy #Crazy

Последна редакция: чт, 22 май 2014, 11:05 от sladkish4e

# 726
  • Варна
Жасмин, поздравления за успеха на детенце!  bouquet И умник и хубавеж и спортист! Да ти е жив и здрав и все така блестящо да се справя и занапред!
Вела, честита нова работа! Мниго успехи ти желая!
Лулу, честито и на вас за зъбчето! И моето хлапе страдаша, че не й падат, но за по-малко от 3 месеца смени 4 зъба! А сега гледам и кътниците са започнали да й растат.
За смешните думи и аз да кажа: Моренка, множественото число на трамвай е: "трамваеве" Peace После веднага се поправи, но при кръстосания огън го изтреля тоз бисер Simple Smile Другото, което ми прави впечатление, е че казва: "Мамо, им се обади на Креми да пуснат Ния да играем". Rolling Eyes Странно ми се  струва и въпреки забележките и обясненията, още казва така. Словореда нещо й се обърква, когато има повече едносрични думи на едно място и гледа сякаш да ги раздели с по-дълга ли, що ли...
Сладкишче, не съжалявай! Аз исках да стана учителка и въпреки, че цялата рода беше против - станах. Е откарах 3 години в професията и видях, че не е за мен. Не съжалявам нито за миг, че се преквалифицирах, но още ме е яд, че не послушах нашите навремето. Така че човек, който и път да избере винаги може да съжали, че не е послушал и че е послушал някого. Въпрос на нагласа.

# 727
  • В светлината на слънцето
Жасмин, поздравления за успехите.  bouquet

Мдаааа, и аз така - имала съм моменти, когато много, ама много съм съжалявала, че не тръгнах по друг път.  Thinking То май всеки минава през такива колебания в живота си.

Последна редакция: чт, 22 май 2014, 14:27 от lulumba

# 728
Да не сте и вие при Сотирова?

Не, при Рози сме, но Сотирова е страхотен треньор и ще видя дали не можем да се преместим при нея. Има и едно момче много добър треньор, най-младият, но му забравих името.

sladkish4e, не мога да мисля за СМГ отсега, има цели 4 години дотогава.  Simple Smile
Моят син е в частно училище и съм много доволна - засега не обмислям никакво преместване. Имат всеки ден по 2 часа английски, доста дръпна, свободно си бърбори вече.

Мерси много, момичета!  Hug

Последна редакция: чт, 22 май 2014, 11:58 от Анонимен

# 729
Морена, имах предвид по-малките, родени в края на 2007-ма.
Всъщност то си е до дете, някои дърпат по-бързо от други.

# 730
  • София
Жасмин, стискай зъби! Заслужава си усилията  Peace Браво!
Vela, честита нова работа! Дано свикнеш бързо! Как решихте въпроса с воденето по занимания?
За раното четене - твърдо съм "за", ако детето прояви желание. Ползата е за него самото. Алекс страшно се радва, когато си чете нещо сама. И се гордее със себе си. И някак това й е стимул да напредва и в други сфери.
Аз в 4-5 клас четях поезия в час, ако ми е скучно  Laughing
Казвала съм, при Алекс взеха всички ръкописни букви. Не знам какво ще е, ако някое от новите деца не ги знае. Но тя е такава разсеяна, че все ще намери с какво да се развлича  Laughing
Напълно е права lulumba, че децата са различни. Та - с всяко според интересите и характера му.

# 731
  • София
Жасмина, поздравления и от мен! Без сили си, но пък си горд родител с такова дете Simple Smile

Моите скрити желания също за СМГ, но съм решила д аизчакам 1 клас да видя как ще тръгне, на къде ще го повлече и от 2 клас евентуално да го почна по състезания да свиква.
Много сте амбиоциозни, аз покрай малката нещо не смогвам да се знаимавам с него много. Може да чете, смятаме понякога (събиране, изваждане), което правим като игра по-скоро, а не като сериозно занимание (а и май му харесва на него), но май това е всичко.

Пише ръкописни букви (доста грозно според мен), но той и от английския има постоянно домашно за писане на букви и малки думички. Като цяло хич не е старателен в писането  ooooh!

# 732
  • София
Здравейте, момичета!

Аз вися предимно в четвъртокласната тема, но и тук надничам да ви чета.
  Гледам, че обсъждате четене и писане. Рано им е още , според мен,  да учат. Т.е. не, че не могат, а не е нужно. Като почнат догодина и няма свършване. А имат още само няколко месеца игра. Много важно дали в 1 клас ще знаят буквите или не.  Crazy А ако детето има желание-нищо не може да го спре, само ще намери начини да се занимава. А децата са напълно различни, никога не са с едно темпо. За сравнение:
     Моят дребен може да чете доста прилично. Леко срича, но като цяло почти може да се каже, че чете. Прочете няколко "Лили", преди това някакви дребни приказки чете, сега свърши "Господин Фокс". Но не може да смята.  Crossing Arms Смята до 20 да кажем, понякога и повече, но някак не усеща нещата. Батко му на тази възраст смяташе с 4-цифрени числа, смяташе ресто по-бързо от мен и т.н. Но пък сигурно до 3 клас сричаше.  ooooh! И не съм учила нито един от двамата на нищо. (То това не , че е хвалба, но си признавам  Embarassed). Баткото се забавляваше много с "Азбука на мисленето", сигурно защото я получаваше само като награда. Дребен не я иска изобщо, че не му била забавна, а много трудна. Но пък иска да чете и ни гони да му правим "диктовки" . Слагам го в кавички, че не искате да си представяте какво представляват.   hahaha Но пък това му е забавно и сам си намира начини. Научил сега оттук-оттам латинските букви и срича де-що надпис види. И ми е супер любимо като почнат да ги сравняват двамата, че и квалификации да им слагат-кой бил по-умен!  Crazy  Twisted Evil
     Та много са различни децата. Нека играят безгрижно докато могат! Ученето няма да им избяга.

# 733
Мерси момичета, работата е два на два. За сега на всички нейни участия се падам почивка. Баща и я води на репетиции. Но вече се вижда края. Остават и' още две участия /поне така си мисля/.

Simantro една от причините да я запиша в 144 е ,че всичко на което тя иска да ходи е там: народно пеене, вокалната група, танци, плуване, пиано. За пияното още се колебая дали ще е там. Ще реша на родителската среща ,която ще е през юни. Имам много добър учител, но ще трябва да я водя.
Ако реши да продължи да пее в нашето читалище народни песни, ще си ходи сама, или баща и' или брат и'  ще я водят. Близко ни е. Обмислям и англ. език ,но трябва да направим група от поне 4 деца, пак ще се провежда в нашето читалища.
Ще пее на 24 май пред Народния театър.

Честито на всички малки таланти  за техните постижения! Hug

# 734
  • В светлината на слънцето
Нека играят безгрижно докато могат! Ученето няма да им избяга.

Много точно казано.  Peace

vela, по кое време ще пее щерка ти? Защото ние традиционно минаваме през паметника на "Св.св.Кирил и Методий" пред народната библиотека да сложат цветя и после правим един празничен тур: гледаме шествието, ако има някъде програми и така. Задължително ще минем покрай Народния театър, че съм обещала за финал мелба в "Теа" и пътят ни е от там. Супер ще е, ако я нацелим. Simple Smile

Последна редакция: пт, 23 май 2014, 10:06 от lulumba

Общи условия

Активация на акаунт