6 годишните на предучилищна - 3та тема

• 43 366
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
"Кутиите" сигурно (само защото нямам личен опит) пазят учебниците, но пък са тежки - това им е минусът всъщност.

Да, вярно е - около 1,2 кг тежат тези на Скаут. Моята препоръка е да се ползват от 2 до 4 клас вкл.
За 1 клас, особено за по-дребни деца са тежки и големи.
Но моите не са дребни - малкият е 129 см и 28 кг., а има и по-високи момчета от него в класа му.  Simple Smile
За такова дете стават тези чанти и в 1 клас.

# 361
  • София
Дъщеря ми четвърта година кара с раница на Херлиц от кутиите, много съм доволна, ще търся нещо такова и за момчетата. Като я получих ми се стори огромна, после свикнах  Simple Smile Раницата, която е пуснала Maryse ми се струва малко по-широка, но виси защото коланите не са пристегнати, трябва гърбът на раницата и гръбчето на детето да са допрени.

Последна редакция: чт, 10 апр 2014, 13:40 от tanini

# 362
  • В светлината на слънцето
При нас каката е с испанска мека раница от първи клас. Не е мръднала. Тежи точно 200 грама. Ръбовете са укрепени и не мачка учебници и тетрадки. Освен това са светлоотразяващи. За мен е лудост да се инвестира в раница, която тежи повече от половин кило, какво остава за над кило. Безумие! #Crazy Ама понеже е на гърба на детето, а не на собствения, на кой му пука. ooooh! Има някаква мания да се купуват тези твърдите - понеже на съседката детето имало такава, понеже в един кой си форум всички ги хвалят, а истината е, че масово след първи клас, та даже и по средата на учебната година, родителите виждат за какво става дума и избират по-здравословния за децата си вариант. Но родителите всякакви - суетата за някои е от първостепенно значение, не тежестта, която ще падне върху детския гръб. ooooh!

# 363
lulumba Simple Smile

По-скоро на родителите им стават неудобни за носене  Simple Smile
Много малко деца (и то от самото начало на първи клас) носят на дълго разстояние сами раниците.
За мен се неудобни за отваряне твърдите капаци. Няма и място за размах в класните стаи.
Подредеността зависи от детето Simple Smile На снимка естествено стоят чудесно.
Някои ползват пласмасовите папки за събиране на пособията по 1 предмет, но и те утежняват. А и учебниците от 1 клас не се връщат Peace

# 364
lorenca, така е - подредеността зависи най-вече от детето. Както и намачканите учебници и тетрадки.   Като не е свикнало да пази, никаква чанта няма да ги опази.  Peace
При нас повечето деца сами си носят чантите на гръб. Предполагам, че гледат едно от друго и е въпрос на някаква чест сами да си ги носят. Между другото, на най-якото и едро момче от класа родителите все още мъкнат раницата, а той ходи с ръце в джобовете. Simple Smile Нашата кака сама си я носи още от първи клас. А е от слаботелесните - висока клечка, но пък жилава. Брат й я работи да му подари нейната раница, че много му харесвала. Основната й е в сини цветове - беше в период на розовомразене. Тази година обаче влезе в розов период и съответно добавихме още една, но в розово, пак мека и пак много лека. Сменя ги според настроението и дрехите. Та той я работи за синята и като гледам май е почти успял в начинанието. Ако си стиснат ръцете, ще бъде първокласник с нейната раница. Grinning

# 365
  • София
Толкова ли е трудно да обсъждаме разни неща без да ръсим обиди и квалификации?

# 366
Аз мисля да взема и една мека раница, но не знам на каква да се спра. Пак ще гледам в ибей.
В смисъл за размерите се чудя.

# 367
Има много красиви намалени момичешки раници в Ориндж,особено тези на Пепе джинс са много сладурски, без да си лигаво принцески.
Синът ми ще е с мека раница в първи клас, вече е купена и чака Simple Smile Аз не бих избрала тежка раница с твърд гръб, независимо че детето ми е високо и с добро телосложение.

# 368
Добре дошла на Лонита!
Има много красиви намалени момичешки раници в Ориндж,особено тези на Пепе джинс са много сладурски, без да си лигаво принцески.
Подкрепям, а може и да се премери на място. Ние още не сме купували и мисля да взема наесен, като се уточни къде ще учи, колко ще се носи и с какво и такива подробности. Струва ми се добра идея да е мека и да може да се пере.
Танини, много ти е готина щерката - елегантна и чаровна!

# 369
  • София (Възраждане)
Dive, много се радвам да те прочета пак тук, скоро си мислех че отдавна не си писала.

Много ми харесва рисунката на Маша, много детска и жива е!

Късмет на всички, които очакват класиране в училище. Ще е треска, но ще я преживеем, нали Hug Пък дано да е на късмет!

# 370
В Ориндж има наистина много добри намаления в момента и доста варианти: пъстри, забавни, с разни герои, изчистени, стилни, дори винтидж. И цената в момента е направо отлична за тези марки.  Peace Като всичките раници са меки, от дишащи материи, перат се, много са здрави - казвам го от личен опит, едната ни е точно от този тип, и е супер. Сигурно и на други места има подобни добри намаления, които позволяват да се види и пипне на място, да се пробва как стои върху детския гръб. Понякога картинките лъжат.
Момичета, не съм искала никого да обидя.  Hug Просто смятам наистина за неразумно да се товари детския гръб. Някаква странна мода е тази с твърдите, обемни и тежки раници. Мъчно ми е за децата, които се налага да ги носят.  Confused

# 371
Някаква странна мода е тази с твърдите, обемни и тежки раници.

Може и да е мода в България, в Германия тези чанти се носят от 40 години насам. Моя позната каза, че е ходила с чанта Скаут на училище, после я е подарила на български братовчеди и те са я носили.
В миналото (по време на соца) и в България учениците ходехме с твърди чанти, но кожени. Аз лично имах чанта в 1-2-3-4 клас, не раница, тогава раници нямаше, а ученическите чанти си ги купувахме в книжарниците. И едва ли е била под 1 кг., кожата тежи. Подобна на тази, но кафява беше моята:

Ето и тук чантите на първолаците по време на соца: http://detstvoto.net/index.php?newsid=1315

И тук: http://detstvoto.net/uploads/posts/2010-04/1270160370_pyrviqt-ucheben-den__2.jpg

Май някаква ей такава беше моята, като тръгнах на училище през 1979 г.: http://detstvoto.net/index.php?newsid=914

Последна редакция: чт, 10 апр 2014, 12:29 от Анонимен

# 372
  • Варна
Moo,  Hug
tanini, много мило ми стана като видях първокласничката ти! Трепна ми нещо при вида на тая кукла, пременена, с един пламък в очите - прелест Heart Eyes

Ние за сега се спряхме на раници totto. Някой виждал ли ги е някъде наживо? Разгледах из онлайн магазините, но ми се ще и наживо да я видя/ пипна/премеря Simple Smile По Великден сме в София, така че ако някой ги е мяркал там - да сподели, моля!
И за ежедневния отчет: за домашно за днес са имали да разпитат какви са били като бебета, колко големи са се родили, коя им е била любимата играчка и т.н. Ще разказват пред класа Simple Smile)) Наш'то диване чак си изрови една снимка, която беше в рамка - да се покаже Crazy
Вчера извадихме и другия преден горен зъб и като се видя госпожицата възкликна: "Е ся вече съм си истински вампир!". Но повече ме разсмя с обяснението, че са учили за човешкото тяло и къде какви органи имат и в един момент я чувам: "... стомаха е някъде под сърцетооооо, имаме и бъбреци на кръста и дебел дроб..."  ooooh!

Жасмин, точно мойта чанта са снимали!!! И цветове и състояние, в което я получих от сестра си Simple Smile))

# 373
Жасмин, точно мойта чанта са снимали!!! И цветове и състояние, в което я получих от сестра си Simple Smile))

Пуу, моята е безвъзвратно изгубена. Как ме е яд, че не съм запазила нещо, да покажа на децата - и чавдарче съм била, и с престилки ходехме, и пионерче, и комсомолка, на бригади ходехме, с твърди чанти и пак сме оцелели. Тогава други чанти нямаше - дребен, едър - все с такава чанта.

Ох, че спомени нахлуха, тук намерих и още принадлежности за училище от времето на соца: http://detstvoto.net/index.php?newsid=4811

Моите деца никога няма да разберат какво е да се радваш на найлонова торбичка и салфетки от чужбина, на шоколадово яйце и тоблерон от централния кореком, за дънки и маратонки да не говорим, беше нещо невиждано да имаш такива през 1980.  

Поздрав за всички, които помнят какво е било! http://www.youtube.com/watch?v=RJCKPweK6yc

Ще изровя някъде снимка при нашите, аз на първия учебен ден, с 2 опашки с огромни пандели от СССР, една слабичка и уплашена... аз също бях от дребните, родена съм през декември и бяхме най-малки в класа заедно с още едно момиченце.
Така бързо отлетяха годините...

Последна редакция: чт, 10 апр 2014, 12:55 от Анонимен

# 374
Бе то при соца и кърменето бе един вид забранено - захранваха бебетата още на първия месец с кисело мляко и пюрета, ама... Wink
Между другого и аз съм била ученичка по същото време, даже мааалко по-рано съм тръгнала в първи клас. Та имам впечатления и спомени.  Wink Оправданието "и пак сме оцелели" просто не искам да коментирам.  ooooh! #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт