В момента чета - 26

• 49 316
  • 733
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
Прочетох "Пътят", Кормак Маккарти, но ще дам отзиви по-късно или утре. Нека да се избистри главата ми. Отново книга със смърт накрая.  ooooh!

Аз като че ли напоследък съм свикнала книгите да завършват със смърт накрая... иначе ми изглежда незавършено. Затова когато никой не умре или не замине някъде безвъзвратно... довършвам наум  Mr. Green Последната такава книга беше "Дамско щастие", където

Скрит текст:
имаше абсолютно неразбираем за мен хепи енд /сватба/, който не може по никакъв начин да ми се върже с личната представа за главната героиня /Дьониз/. Затова си представих как нещо се случва на сватбата им и заспах щастлива, че Дьониз не си е изневерила на принципите  Flutter

Но не би трябвало да се учудваме, че книгите завършват със смърт - тя продължава да бъде най-логичният завършек на живота на този етап  Peace
Не визирам т.нар. течение сиклит, за което говорите напоследък. То е съвсем различен филм. Според мен целта му е да депресира по-повърхностните хора и да ги посплаши малко - затова дозите драма са конски  Laughing Всички останали съм сигурна, че могат да обърнат внимание и на другите качества на книгите, освен общата тематика.

# 16
  • Русе
Супер темичка - радвам се, че попаднах на нея. Сега чета Рангел Вълчанов - "Ура! Най-после и онемях!" Впечатления не мога да изкажа, защото съм още в началото, но ще пиша, когато я причключа.
Преди това завърших с Елиф Шафак - "Копелето на Истанбул" и "Любов".
А колко заглавия имам записани за четене после  Mr. Green

# 17
  • Ямбол
Аз съм в началото на "По-горе билото, майстори!"
И се потопих в "Любов по време на холера" на Маркес  Heart Eyes , вълшебна книга, друго ми е трудно да кажа...

# 18
  • София
Аз съм на пътеписи : )

# 19
Естел, благодаря за темата!
Записвам се с "Бялата масайка" и книгатакоятоненазоваваме.  Laughing

# 20
Аз явно съм най - бавночетящата напоследък и още се мотая с "Мълчанието на агнетата", но едва гледам след поредната безсънна нощ, заради повръщащото ми детенце.  Tired Както казахте - важно е удоволствието а не бройката.  Wink

# 21
  • На планетата Земя
 Hug

Естел, благодарности за темичката. От вчера не съм влизала, толкова ми е уморено и отнесено.

Аз прочетох първата част на "Кристин - дъщерята на Лавранс", сега съм на втората. Приятно четиво и интересни времена.

# 22
  • Benelux / Varna
Записвам се „Тангра и неговият син”  —сигурно доста ще я влача, времето кът. Имах само два свободни дни за четене, аз ги пропилях с други занимания и сега така да ме е яд  ooooh!

# 23
Третата книга от трилогията " Кристин, дъщерята на Лавранс" - Сигрид Унсет. Първите две ги "изгълтах" но третата много религиозна ми идва.... Молитви и поклонения.... Напоследък се увличам по скандинавски автори и съм приготвила Хипнотизаторът - Ларш Кеплер. Някой да я е чел?

# 24
Lisbeth Salander , имаш много готин ник Simple Smile Иначе за Кеплер, не съм чела нищо засега от него, но наскоро подарих "Хипнотизаторът" на майката на приятеля ми, която преди това зарибих с Милениум Simple Smile
Хареса й, но после една нейна колежка й даде "Договорът Паганини" от същия автор и каза, че тя е по-хубава от "Хипнотизаторът" Simple Smile А колежката й пък взе другата и каза, че тя повече й е харесала. И така - всеки харесва това, което няма, така че не зная - чети и ако не ти хареса, поне да знаеш накъде да се насочиш Simple Smile А ако ти се четат скандинавски автори, защо не пробваш Камила Лекберг, чувала съм за нея страхотни неща  Peace

Аз се записвам все още със "Слугинята", утре най-вероятно ще е готова. Потопих се в тази книга, омота ме, замая ме, не иска да ме пусне  Heart Eyes

# 25
Започнах тази книга:

Харесва ми, обичам книги за хлапета в уч. възраст.

# 26
И се потопих в "Любов по време на холера" на Маркес  Heart Eyes , вълшебна книга, друго ми е трудно да кажа...

Абсолютно вярно!  Peace
Аз продължавам с "Островът от предишния ден" на У.Еко. А за след това съм си приготвила "Тютюн" (два тома, ново издание).

Благодаря за новата тема!   bouquet

# 27
  • София
Благодаря за новата тема Simple Smile   bouquet

Синя ливке, чакам отзиви с нетърпение да споделиш.

# 28
Благодаря за новата тема!  bouquet
Вчера прочетох "Лятна книга" на Туве Янсон, тъй като авторката ми беше позната само с чудесните си детски книжки имах приятни очаквания, но предварителната ми нагласа, не се оправда особено. Все още разсъждавам над прочетеното и образите на бабата и внучката..
Днес чета "И други истории" на Георги Господинов.

# 29
Благодаря за темата, Естелче   bouquet

Аз по диагонал ще прегледам последната част от книгатакоятоненазоваваме, щото вече ми дотегна от нея, прескачам и  просто искам да видя какво става накрая. Но с ръка на сърцето мога да кажа, че с тази книга просто си загубих времето, можеше да прочета къде по-стойностни неща вместо нея ooooh! Но нали се хванах на хорото Laughing

На ел.четец чета 11/22/63, но там по бавно и съм впечатлена Peace

Общи условия

Активация на акаунт