В момента чета - 26

• 50 672
  • 733
  •   1
Отговори
# 45
Имам питане към вас, мили съфорумки  Hug
Един приятел иска да чете нещо( досега е чел малко книги) и ме помоли да му препоръчам...Някакви идеи за нещо увлекателно и с бързо действие? Сетих се само за Зеленият път и Игрите на глада.... newsm78 newsm78
Бързо действие в Зеления път? Shocked Shocked Shocked

# 46
Продължавам да чета "Безсмъртната Хенриета Лакс" - Ребека Склут /много ми е интересна/

И аз продължавам с нея. Харесва ми. Слава Богу, че не е от типа трагедии, защото аз точно от това се притеснявах и за това я отлагах дълго време. Страшно много се натоварвам да чета за болести, умиращи от болести хора и пр.

Успоредно с Хенриета Лакс на четеца чета "Трима мъже в снега" на Ерих Кестнер. От него бях чела само детски книжки.

# 47
  • Ямбол
....Някакви идеи за нещо увлекателно и с бързо действие? Сетих се само за Зеленият път и Игрите на глада.... newsm78 newsm78
Предлагам това: https://www.goodreads.com/book/show/11520406

А аз все още чета Кейт Мортън "Забравената градина". Много е хубава книгата и ми се иска да имам повече време за нея.

# 48
  • София
Да, определено е приятна книжка "Забравената градина". Лили, мислех си, че може да не ти допадне..., не знам защо реших, че такива романтични истории няма да са по твоя вкус.

# 49
Току що прочетох и бързам да се похваля "11/22/63". Страхотна книга! Невероятна! Неслучайно е книга на годината. 5/5
Въпреки че малко след началото повествованието е леко разтеглено(според мен Peace ) и ми доскучаваше на моменти, си заслужава всяка точка. Особено силен край.
Това е роман, който ще си купя на хартия, държа да го имам в личната си библиотека и да го препрочитам.

Не съм решила с какво ще продължа,но едва ли тази вечер ще захвана нещо различно. По-скоро бих прочела някои от източниците на Кинг за смъртта на Кенеди и всичко около нея. Е, ако имах под ръка Simple Smile

"Забравената градина" романтична ли е? Не бях останала с такова впечатление от анотацията newsm78 Това е добре за мен, обичам романтичните истории Flutter

# 50
Един приятел иска да чете нещо( досега е чел малко книги) и ме помоли да му препоръчам...Някакви идеи за нещо увлекателно и с бързо действие? Сетих се само за Зеленият път и Игрите на глада.... newsm78 newsm78
Бързо действие в Зеления път? Shocked Shocked Shocked
Естел, просто ми харесва като книга. Бързо се чете.

# 51
  • на североизток от Рая
Прочетох "Воайорът"на Алберто Моравия. Честно казано беше доста перверзна за моя вкус.
 Confused

Нези, чаках какво ще споделиш за "Воайорът". Аз я четох преди две години и много ми хареса. Сега погледнах в тефтерчето, оценила съм я високо - 9/10. Аз обичам да чета книги от Моравия. Харесвам и "Римлянката", и "Чочарка".

Днес прочетох "Германия - мръсна приказка". Съвсем различна книга от Баладата, но пак много хубава и истинска. Това е автобиографична книга на Пасков, може и да има художествена измислица, но пък Пасков отново е писал прекрасно. Докато Баладата ме разреваваше през няколко страници и дни след това ходех като болна, тук пък Пасков ме разсмиваше. Толкова цветно е предал образите на героите, такива смешни сцени е нарисувал. Много ми беше забавно, но пък и доста труден живот е имал в Германия. Личи му, че не обича страната. Аз също не харесвам Германия. Не знам защо, но ме отблъсква всичко немско, като се започне от езика.

Сега ще започна "Живот назаем" на Ремарк. Чела съм я преди много години, като ученичка. И нищо не си спомням. Знам, че е хубава книга.

# 52
Срам, не срам... но съм подхванал пореден Р. Л. Стайн:

Mr. Green

# 53
Току що прочетох и бързам да се похваля "11/22/63". Страхотна книга! Невероятна! Неслучайно е книга на годината. 5/5
Въпреки че малко след началото повествованието е леко разтеглено(според мен Peace ) и ми доскучаваше на моменти, си заслужава всяка точка. Особено силен край.
Това е роман, който ще си купя на хартия, държа да го имам в личната си библиотека и да го препрочитам.

Ако я имаш в е-вариант, може ли да помоля да ми я изпратиш? Ще ти изпратя мейл на ЛС, след като потвърдиш. 10х  Peace

# 54

"Цар плъх" Джеймс Клавел
"Къщата на духовете" Исабел Алиенде

# 55
denim123 има я в Читанката http://chitanka.info/text/26668-112263
Преводът е любителски, но е много добър, с леки забележки Peace

# 56
Нели,и аз харесвам Моравия. Чела съм и " Римлянката " , и "Чочарка",но тази нещо не ми допадна.  Peace

# 57
Изчетох тази - като за четене на работа беше добре,т.е. нищо особено. Доста "готик" роман ... убих времето с две думи Simple Smile
Сега започвам , че да мине нощната по-бързо. Все посягам към дебели книги, които чакат от доста време и все вземам разни по-неангажиращи. Скоро се надявам да ми дойде музата и да метна Сафон, Кинг ...  Blush Лека нощ дами!  Hug

# 58
Аз последно прочетох "Имаго" на Р.Ангелова, хареса ми, но ми се искаше да продължат историите още.
Сега мисля да започна "Всекидневното нищо" на Сое Валдес, заради Куба.

# 59
Вили,микробиологията също може да е приятно четиво.Малко обаче лично мен си ме измъчи.Успех!

Тази тема ми е много приятна и я следя с удоволствие.Имам да си довършвам Шустерман и се чудя коя книга да започвам.Дали "1984",поредицата ''Дюн'' или ''Крадецът на книги'' #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт