В момента чета - 26

• 49 183
  • 733
  •   1
Отговори
# 555
Solar Wind много хубава книжка си си избрала. Аз съм пристрастна, защото съм фенка на Толкин. Дано не си гледала филма, за да не си развалиш удоволствието. Естествено, книгата е много по добра.  Heart Eyes

# 556
  • Варна
Гледах филма, но чета книгата с голямо удоволствие Simple Smile.

# 557
  • На високо
Завърших и останах приятно изненадана. Подходих без особени очаквания към тази книга, а тя взе че ми хареса. Четох я на четеца докато пътувах. Романът се оказа отличен спътник. Историята напълно ме погълна - и ме разсмя, и ме натъжи. Разбрах, че има и филм по книгата. Не знам да рискувам ли да ме разочарова.

# 558
Авлига, не рискувай. Филма е голяма простотия. Не знам книгата как е написана, но от филма съм разочарована, голяма боза ми се стори на мен като го гледах.. не разваляй впечатлението си от книгата, според мен!

# 559
  • Den Haag
Завърших "Къщата на духовете" И. Алиенде, много време я четох, не знам защо така бавно ми вървеше, а много ми хареса. Гледала съм и филма преди години, но мисля тези дни да го гледам отново.

Сега започвам "Гняв" Стивън Кинг Simple Smile

# 560
Приключих "Крадецът на книги", много ми хареса, 5/5.

Продължавам с "Момичето, което бях". Слив  bouquet
Избирам си книгите, според настроението.

Авлига на мен филма ми хареса, изключителен е Peace Кнгата не съм я чела, от този форум разбрах за нея, не мога да сравня.

# 561
Аз избрах и започнах нещо коренно различно като стил - "Преди да заспя" - Стивън Уотсън. Води се нещо като психо-трилър. За сега е много добре, бързо върви и е интересна  Peace

# 562
  • На високо
 Merry. и Kosty, благодаря за мненията за филма!
Гледам ли филм след като съм чела книгата по която е направен, обикновено не оставам съвсем удовлетворена. Все нещо не достига или се разминава с представите ми. Макар че има и  изключения от това правило, разбира се.
А ако първо се запозная с филма и той ми е допаднал, а после прочета книгата, вероятността да ми хареса и тя е голяма. Книгата сякаш допълва и дообогатява картината, създадена от филма.

# 563
Авлига , аз съм гледала филма , но не съм чела книгата , филма е средна хубост , не е впечатляващ , поне доколкото се сещам в момента за него , според мен книгата , ще е по - добра  Peace  Hug

bmb , "Преди да заспя" много ми беше харесала книгата , още се сещам , как ме държеше под напрежение през цялото време , надявам се да ти хареса и да споделиш мнение след това  Peace

# 564
Гледам ли филм след като съм чела книгата по която е направен, обикновено не оставам съвсем удовлетворена. Все нещо не достига или се разминава с представите ми. Макар че има и  изключения от това правило, разбира се.
А ако първо се запозная с филма и той ми е допаднал, а после прочета книгата, вероятността да ми хареса и тя е голяма. Книгата сякаш допълва и дообогатява картината, създадена от филма.
И при мен така, и по двата параграфа.
Обикновено книгата винаги ми харесва повече от филма. Един от малките прецеденти за мен е "Тетрадката" - филмът е класи над романа Peace

# 565
Вчера дочетох "Повелителя на крадците" на Корнелия Функе. Оказа се приятна юношеска книга, хареса ми. Героите бяха интересни, имаше малко мистерии, приключения, детектив и всичко това на фона на Венеция с нейните канали и крилати каменни лъвове. Препоръчвам, за който обича такъв тип книги.   

Започнах "Брулени хълмове" на Емили Бронте. Не знам дали ще ми хареса, защото не се разбирам много добре с английските писателки от тази епоха. Джейн Остин например ми е тотално многословна, претенциозна и натруфена. Знам, че такава е била епохата и тя чудесно я пресъздава, но просто това не са моите книги. Прочела съм две нейни книги (Ема и Гордост и предразсъдъци) и мисля с това да приключа. 

# 566
Аз съм пред дилема , започнах "Прокоба" - Камила Легберг , но си мисля , че е добре да започна от "Ледената принцеса" , героите са едни и същи и май ще загубя нишката им , като започна от четвъртата ,дали не купя първата книга и да започна от нея , помагайте момичета  newsm78

# 567
  • София
Нищо няма да загубиш, освен време  Mr. Green Hug! Давай смело  Wink.

# 568
nara86, страааашна книга ! Ето го мнението ми - https://www.goodreads.com/review/show/884849052  Peace

И сега отново не зная какво да чета  #Crazy  Party

Елинка,  а нещо друго от сестрите Бронте да си чела ? "Джейн Еър", например ?
И ако си чела, те повече ли ти харесват от Джейн Остин ? Аз мисля, че имат коренно различен стил,  като съм чела само "Джейн Еър" и "Гордост и предразсъдъци".  newsm78 Бронте са някак по-земни, като че ли  Simple Smile

# 569
Вени , доверявам ти се , продължавам тогава , след като не е фатално , след тази ще се върна на първата  Hug

bmb , много се радвам , че ти е харесала книгата , наистина държи под напрежение , аз през цялото време си представях всичко , точно като филм беше пред очите ми  Wink

Общи условия

Активация на акаунт