В момента чета - 26

• 49 407
  • 733
  •   1
Отговори
# 285
Mijjjj,и аз съжалявам,имах по-големи очаквания,особено като прочетох,че е обявен от читателите от ГР за най-добър исторически роман.Честно казано ,не разбрах защо?  Rolling Eyes
Пак казвам,много хубава история ,но разказана по доста елементарен начин. Не искам обаче да подвеждам с мнението си,така че ,който иска да му я пращам за прочит.  Peace

Последна редакция: вт, 04 мар 2014, 19:09 от nezito

# 286
  • Ямбол
....
Сега смятам да започна "Мрак" На Джилиан Флин:
....
Помня, че зарязах друга негова "Не казвай сбогом", като причината беше, че изобщо не ми се четеше нещо такова, май беше пак след някаква много силна книга. Дали ще има същия късмет сега и Мрак, предстои да разбера.

Нейна  Wink Джилиан е жена  Simple Smile
Аз пък точно чета "Не казвай сбогом"  Simple Smile
Успех с "Мрак", дано си в настроение за нея  Hug
Сетих се вече, защо съм зарязала предишната. И в тази го има това, което ме дразни. Не мога съвсем точно да се изразя, но е някакъв вид маниерничене и опит за оригиналничене. Дразни ме изказът, прескачам ненужни отплесвания, които са точно това - дразнещо ми е.
Тази вечер ще ѝ дам последен шанс, историята да надделее над дразнещото и ако не успея да се отърва от тези мисли, повече няма да се тормозя.

# 287
Прочетох си "Акушерката от Венеция" - Роберта Рич , но ми се стори много кратичка , като приказка е , стилът на Марина Фиорато точно , все едно четях нейна книга , лека , разтоварваща , ще чакам да издадат продължението й . 4/6

Започвам

# 288
Изчетох Грешникът на Тес Геритсън  http://chitanka.info/book/5664-greshnikyt
Хареса ми - 4/5, съвсем прилична за трилър.  Peace

Сега захванах Хирургът на същата авторка http://chitanka.info/book/5665-hirurgyt, но още съм в началото.

Не мога да разбера последователността и колко книги са с една и съща главна героиня.

Следващото ще е http://chitanka.info/book/5823-posmyrten-obraz
Жалко, че само две от книгите на Маринина са качени.  Confused

# 289
Естел, подхванала си серията за Ризоли и Айлс (има сериал, страхотен е, препоръчвам с две ръце и два крака  Laughing  Crazy Peace)
Вървят Хирургът, Чиракът, Грешникът. Аз съм чела само Чиракът за сега и ми допадна супер много, след което започнах сериала.

# 290
Мери, излъчват ли го в момента по тв?
Аз ги карам разбъркано - Грешникът, Хирургът, Чиракът.

Тя има още две качени в Читанка книги. Дали ще са интересни?  Rolling Eyes Водят ги любовни романи и повести http://chitanka.info/person/tess-gerritsen Макар и рядко и в този жанр има по нещо интересно. Ще ги оставя да отлежават засега.

# 291
Ако Вени разреши, и аз се нареждам най-накрая на опашката за Чинара Blush

Прочетох "Под сянката на свещеното дърво" и ходя като ударена. Малко трудно ми тръгна в началото, но после я изгълтах за нула време. Тежка и мъдра книга. 5/5.
До сега си мислех, че Хитлер държи класацията по...знаете по какво , но подобни чудовища явно са виреели и на други места. Нямам думи....До сега четох в Уикипедия за режима на Пол Пот и революцията на Червените хмери , няма такава лудост, ужас и безумие.. Sick

И нещо, което ми направи ужасно впечатление- на гърба на книгата е написано всичко, което се случва в нея, важни моменти и обрати, че чак и как завършва е преразказано накратко  Shocked Добре, че не бях прочела предварително, а сложих веднага книгата в подвързия, че щеше да ми се развали удоволствието. Много е гадно така  Close

# 292
  • София
Ако Вени разреши, и аз се нареждам най-накрая на опашката за Чинара Blush
Разбира се  Hug! Ще я пращам поетапно, вие само ме подсещайте, ако взема да забравя  ooooh!.

# 293
  • София
Прочетох "Под сянката на свещеното дърво" и ходя като ударена. Малко трудно ми тръгна в началото, но после я изгълтах за нула време. Тежка и мъдра книга. 5/5.

След такъв отзив, си я записвам.
Обичам мъдрите книги, дори и да са тежки.

# 294
  • на североизток от Рая
Аз прочетох "Грандхотел България" на Ангелика Шробсдорф. Много е хубава книгата, документален роман е за събитията от зимата на 1997 г . Напомни ми през каква криза преминахме. Дъщеря ми беше 3-4 годишна. А аз тъкмо в края на 1996 г. започнах работа. И пътувах,  и парите отиваха за път. Работех за стаж, дето се вика. И толкова други неща си припомних от това време. Който го е преживял като по-отраснал и го помни, ще възприеме книгата с друг поглед. По-малките може и да не я разберат правилно. Ще прочета и другата книга на авторката "Ти не си като другите майки". В думите на авторката блика толкова любов към България. Сигурно има българи, които не умеят така да говорят за родината си.

# 295
Следващото ще е http://chitanka.info/book/5823-posmyrten-obraz
Жалко, че само две от книгите на Маринина са качени.  Confused

В Мейлбукс има още една нейна - "Жертвата неизвестна"

# 296
  • На планетата Земя
Още 100 странички ми останаха от втората част на Кристин. Трудно ми върви, а ми се чете, затова за пръв път започвам паралелно втора книга - "Другата Болейн".

Калната река и аз много я харесах. Такива книги са разтърсващи, карат ме да отделя време и да проуча цялата история на този народ. А страната им колко е прекрасна - каква история само!

# 297
Чета си "Зовът на кукувицата" и ми е толкова приятно да държа тази книга , на пипане е една мека , гладка корицата, много ми харесва , и засега ми харесва как се развиват нещата  newsm53 Този господин Корморан ми е много забавен , бях дочула , че и продължение май има книгата или друга отделна книга пак от Робърт Галбрейт ще издават , някой запознат ли е повече  Thinking

# 298
Здравейте, четящи  bowuu  Hug

В момента се забавлявам с http://chitanka.info/book/1996-zashto-myzhete-ne-chuvat-a-zhenite-ne-mo. Ооо, да определено се забавлявам и замислям над нещата, на които се набляга вътре, а именно обикновените житейски ситуации, в които съм попадала доста често, но така и не  съм се опитала да си обясня, или поне не по този начин. Като добавим и тестовете и игрите... как да не ти стане любима за четене книга! Дразни ме само факта, че някои от идеите се повтарят, че и потретват. Явно и това си има обяснение обаче, все пак книгата дава съвети и познание, относно различията между половете. А повторението било майка на знанието Thinking и така...

Паралелно с това чета на хартия "Лебедът умира след много лета" на Хъксли. Писах и в ГР. Определено не я препоръчвам за тези, които държат на сюжет. Няма го почти никакъв или поне трудно се следи от непрекъснатото използване на цитати от други автори, което прави бележите под линия безброй много, а на места заемат дори половин страница.

Това от мен засега, отивам да Ви чета в другите теми, че напоследък не разполагах с достатъчно време.

# 299

Общи условия

Активация на акаунт