В момента чета - 26

• 49 178
  • 733
  •   1
Отговори
# 630
"Луси Краун" е страхотна книга, въпреки корицата  Wink

# 631
denim123, защо така се получава с Хенриета Лакс? Аз с голям апетит я изгълтах, чак ми се чете пак нещо такова. Много ме грабна, увличаше ме без да се усетя, всички тези процедури и възможности ме хипнотизираха, чувствах се като дете пред наредени лакомства...исках и следващата страница да погълна, и следващата...

Ами добър въпрос, но нямам отговор ...
Мен точно тези описания на различни процедури ме натоварват. Има доста неща, написани на мед. език, които се опитвам да си "преведа" и да ги осмисля. Предполагам, че това е причината  newsm78

Междувременно дочетох "Винаги в същия ден". Ревах до края Sad
Скрит текст:
Много, много тъжен край

# 632
Човече, докъде стигна с 11/22/63?
Лиляна, ти чела ли си я? Какво мислиш?
Ох, и още някой я четеше, но не запомних ника.

...
Аз.
Обаче...
Много разтеглена бееее начи ooooh! Тоолкова много излишни неща има-си мислех аз по някое време, но от друга страна обаче като се замислих, тези неща не са никак излишни и най-малкият детайл и факт е необходим, за да се вникне в историята, да се проследят събитията и да се навържат и изяснят фактите...
Просто на мен така ми се стори защото искам да разбера какво ще стане и бързо искам да стигна до развръзката и съм нетърпелива от тези отклонения..Обаче единствено Кинг, който е перфектен разказвач и психолог може да ме накара да се насиля и да ги прочета и това и правя де...А за историята да не говорим, просто е невероятна...и сигурно ще повече ще ме изненадва до края-знам си...
С две думи на Кинг му прощавам отклоненията и разбирам защо ги прави и като се замисля ми е удоволствие да го чета, както винаги.

"Луси Краун" е страхотна книга, въпреки корицата  Wink
Да Peace

# 633
  • на североизток от Рая
 Аз прочетох набързо "Сладко нищо" - разкази от Боян Биолчев. Кратки, приятни, четат се невероятно бързо и оставят приятен вкус. Вера Мутафчиева е написала рецензия и ми хареса нещо, което е казала "Днес разказите му наподобяват на снимки." Т.е., улавят съществените човешки състояния или кръстопъти.

Продължавам с негова книга. Ще избера коя, защото не съм решила още.

Гигова, ти 11/22/63 ли  четеш, или "Невидимият мост"? Или ги комбинираш?  Laughing

11/22/63 не ме тегли да я прочета. И нищо не ме провокира достатъчно, за да я започна. Що така? Обикновено се вслушвам в отзивите ви, а тук са все положителни.

# 634
...
Гигова, ти 11/22/63 ли  четеш, или "Невидимият мост"? Или ги комбинираш?  Laughing
...

На хартия чета "Невидимият мост", на компютъра 11/22/63, а като ползвам понякога служебния транспорт там чета Едно българче в Аляска едни прекрасни разкази на Деян Енев, на телефона Граф Дракула на английски обаче.
С една дума, чета всяка свободна минута и на всякакви места и от всякакви източници...
Но не си мислете че само чета-вечер естествено отделям внимание на семейството си Peace - четенето е само като ми остане свободно време-да си кажа аз, не че се оправдавам Laughing

# 635
След "Преди да заспя" изпаднах в някаква абсолютна книгова апатия. Не знаех какво ми се чете, започвах няколко книги за малко, оставях ги. Не ми се е случвало никога. Абсолютен бърнаут  #Crazy

Е, мина ми - реших ! Ще чета "Осъдени души" на Димитър Димов  Heart Eyes ( за първи път )  Embarassed

# 636
# 637
За пръв път се включвам в тази тема Simple Smile
и с удоволствие ви споделям, че в момента приключвам Обратният път на Ерих Мария Ремарк. Преди два дни приключих с На Западния фронт нищо ново и историята ме завладя! Официално, Ремарк ми става любим, може би и заради личната си история  Wink

# 638
Съвсем наскоро прочетох:

Сега чета:

И за двете не знам дали ги има на български, но са много добри.  bowuu

# 639
Мери, коя е тази Стая 1408, че ми стана интересно?  Thinking

http://www.imdb.com/title/tt0450385/
http://chitanka.info/text/9879-1408

Аз съм в чуденка какво да започна newsm78
Толкова книги имам качени на четеца, а нямам идея какво ми се чете Embarassed

# 640
Аз започнах втория сборник с разкази на Джумпа Лахири в началото съм, но много ми харесва вече.

# 641
Izma, благодаря за отговора  Hug

Сега видях, че в Читанка са качили "Кома" /Робин Кук/.
Преди години много ми беше харесала   Grinning Доста страховита ми се стори тогава newsm43

# 642
  • София
Преди години много ми беше харесала   Grinning Доста страховита ми се стори тогава newsm43

И на мен ми беше харесала, въпреки че я четох след като бях изгледала филма.
Но и филмът беше сполучлив (с Майкъл Дъглас като младеж  Laughing). От него още си спомням култови реплики - "Казах Операционна № 8, а не № 9" и финалното "Чакаме ви, д-р Харисън!"  Mr. Green .

# 643
  • София

И на мен ми беше харесала, въпреки че я четох след като бях изгледала филма.
Но и филмът беше сполучлив (с Майкъл Дъглас като младеж  Laughing). От него още си спомням култови реплики - "Казах Операционна № 8, а не № 9" и финалното "Чакаме ви, д-р Харисън!"  Mr. Green .
Ха! Вчера гледах книгата и се чудех да я чета ли, да не я ли чета... И аз, като Изма, нещо не мога да избера какво да захвана. Обаче май ми решихте проблема, пък и много харесвам Майкъл Дъглас - може да си припомня филма, или поне ще свързвам образа от книгата с него  Laughing.

# 644
Аааа... филмът беше култов просто  Laughing
Разпространяваше се на VHS касети...хихихи  Laughing
Кали, добре че стана дума! И аз ще си го припомня  Hug

П.П. Обаче на мен ли така ми се струва, но Майкъл Дъглас с годините става по-готин  Mr. Green
На младини ми е много един такъв.... леко смешен  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт