На добър час в ПЪРВИ клас! - 7

• 44 954
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
Класната предлага някакво състезание Математика без граници, чували ли сте нещо.

Математика без граници мисля мина и дори наградиха медалистите, имаме такива в нашето училище Peace

# 421
С това приключва учебната година в първи клас, нещо като изпит, на който присъства директорката децата четат непознат текст и след това им се задават въпроси по него  Rolling Eyes
Това е добре ,но защо норматив за бързо четене  newsm78
Ние още не сме имали родителска среща освен тази преди започване на учебната година ,явно няма и да имаме .

# 422
Е как защо, защото вече трябва да четат с определено темпо
Ето образователните изисквания, мисля последно 1997 са променяни

I клас- овладване на четивната техника - 35- 40 думи в минута;

четливо и вярно писане на текст с обем - 30 - 40 думи.

II клас - овладяване на четивна техника - 60 - 70 думи в минута;

четливо и вярно писане на текст с обем - 50 - 60 думи

III клас - овладяване на четивна техника - 80 - 90 думи в минута;

четливо и вярно писане на текст с обем - 75 - 80 думи.

IV клас -овладяване на четивна техника - над 90 думи в минута;

вярно и четливо писане на текст с обем - 80 - 100 думи.

# 423
Явно аз съм с грешка ,приемам че четенето трябва да им бъде представяно като нещо естествено и за удоволствие .Да се чете внимателно и да се осмисля прочетеното ми се струва по-важно ,отколкото бързо четене на думи .

# 424
В нашия клас повечето деца не са можели да четат в началото
В момента наблягат на четенето с разбиране, не на бързо четене
Добре е че има норматив, но вероятно все пак се отчитат и други неща освен броя думи в минута.
Надявам се де  Rolling Eyes

# 425
  • София
"Математика без граници" ще се проведе април месец, но не ни казаха точно кога.
Соня има 55 т. на Кенгуруто.
Ще отиде и на Великденското. То е по-лесно от кенгуруто.

Чете по-бързо от началото на годината. Купих и читателски дневник и се ентусиазира да чете и да го попълни.

Един ден ми каза: "Мамо, светът е по-разбираем като мога да чета" Simple Smile

# 426
Класната предлага някакво състезание Математика без граници, чували ли сте нещо.

Математика без граници мисля мина и дори наградиха медалистите, имаме такива в нашето училище Peace
Минаха есенното и зимното състезание. През април предстои пролетното.
http://www.mathematicalmail.com/category.php?id=45

# 427
  • София
Не бях чувала за това състезание, но доколкото виждам от линка е от 8 г и втори клас или се бъркам?
Днес от 4 следобед е тържеството в класа на моите дъщери, нямам вече търпение и аз да мине  Simple Smile
За Великденското се организираме да се запишем наведнъж половината клас за по-лесно в 125-то.
На Кенгуруто и двете са се справили много добре, едната може би ако има и втори кръг ще я поканят, но най-вероятно ще пропуснем. Датата се пада на датата когато ще се женим  Simple Smile
Четенето за бързина го бяха правили пробно още миналата година в нашият клас, на една от родителските срещи госпожата сподели. Каза, че всички се справят така, че надали е трудно за дечицата.
При нас единствено като проблем ми остава немският с едната близначка и още не съм решила какво да правя окончателно с него.

# 428
  • софия
Дидева, Благодаря, не мога да видя задачите за 1 клас от миналите състезание.
Какво ще правите в предстоящата ваканция. Simple Smile

# 429
Кенгуруто не е ли само един кръг?
На моя му разпечатах малко задачи от сборник да се забавлява, и ще го накарам да препише нещо ( ще е при баба си и няма как да се организира друго)
И с баба ще си почиват

# 430
  • София
ние вчера имахме празник на буквите. беше много хубав и децата бяха усмихнати и радостни. читанките още не са започнати, вероятно след ваканцията.

удивих се колко много деца сричаха с голяма трудност. на практика, от целия клас, гладко четяха само 3 деца. при вас имате ли наблюдения какво е дереджето?

# 431
за преразказите - вчера погледнах, че нашите след ваканцията ще почнат с "В гнездото" на Ангел Каралийчев.  Това си е заложено по учебна програма, има го в тетрадката към буквара. В "Книга за учителя" към учебниците на "Просвета" е предвидено в зависимост от индивидуалното нивото на учениците да правят препис, преразказ или съчинение към различните уроци.
На нашите не вярвам да им измерват брой думи в минута. Според наблюденията ми до момента учителката изобщо не обича да поставя децата в условия, които биха ги притеснили или биха ги конкурирали. Разсъждават по текстовете, което е достатъчно на този етап.

# 432
  • София
♥ LOST ♥ принципно Кенгуруто има втори кръг, но за по-големите класове. Всъщност миналата година е имало и за първи, но и за първа година е имало изобщо първи клас, така че не се знае.
Пуснаха в темата за състезанията и задачите от областният кръг, доста интересни са и определено трудни за деца в първи клас, но все пак това е и идеята. Ето ги.
jam в класа на каките много малко деца сричат, по-скоро не четат гладко, но те от миналата година по-сериозно се занимаваха с четенето. Тогава бяха на нивото на деца, които за първа година се учат да четат и имаше доста сричащи в това число и една от моите близначки, но тази година нещата се подобряват.
Напоследък имам чувството, че четат и пишат и четат повече по немски отколкото по български, дано да греша и да е просто защото само по немски до вкъщи достигат домашните.

# 433
Линка нещо не работи  Thinking Иначе за мен най-важното беше че синчето е успяло да си прочете условията- определено не е от бързо четящите  Crazy
Вчера госпожата го беше похвалила пред класа и му били пляскали, и той много се е бил притеснил  Crazy Луда работа. не ги е срам от наказанията, а от похвалите

# 434

Общи условия

Активация на акаунт