На добър час в ПЪРВИ клас! - 7

• 44 945
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
Ами с проверка, по същия начин, по който се доказва и че са вярно написани.
За Борислав, може да е "борба", за "сладолед" - "сладко" за "а" и множествено число "сладоледи" за "д".

# 406
пчела - пчелен
петел - петльо
студ- студен и т.н ?
...ясно, този Борислав ми взе здравето, реших, че аз нещо бъркам  Blush
Благодаря много   bouquet

Последна редакция: чт, 27 мар 2014, 19:17 от polly

# 407
Аз днес предложих тези книжки, но да покажа и какви точно книжки подарихме на нашите деца:
http://www.book.store.bg/p103970/vakancionno-pyteshestvie-sled-1 … ina-sergeeva.html

Книжката е много полезна. Ние я заплатихме по 4лв, понеже бройката е по голяма. Госпжата предложи тази книга и уреди тази цена.

# 408
Ами с проверка, по същия начин, по който се доказва и че са вярно написани.
За Борислав, може да е "борба", за "сладолед" - "сладко" за "а" и множествено число "сладоледи" за "д".

За Борислав - Борко, за сладолед - сладко. Сгрешената гласна трябва да се използва в сродна дума, в която е под ударение.

# 409
Коренът на думата борислав от боря_слава,  а не от буря,  сладолед от сладък_лед

# 410
Коренът на думата борислав от боря_слава,  а не от буря,  сладолед от сладък_лед
За сладък лед да речем ,че ще се сетят хлапетата ама за боря_слава едва ли  Laughing

# 411
Ами въпрос на тренинг и обяснение е, има неща, които и аз не вдявам от раз .., но ако са решавали подобни задачи ще включат

# 412
Вчера са правили преразказ ,не е ли раничко за това ?

# 413
  • София
Вчера са правили преразказ ,не е ли раничко за това ?
Писмен ли? Защото при нас откакто почнаха читанката за домашно винаги имат да прочетат някоя приказка и да я разказват.

# 414
Писмен да .

# 415
Раничко ми се струва на мен. Но пък ако нивото на децата го позволява, защо не?
Моята дъщеря категорично не би могла да направи писмен преразказ и добре, че никой не го иска от нея.

# 416
Не е, дори след ваканцията ги чакат писмени преразкази + покриване на норматив от четене в минута 35-40 думи /минута.

# 417
Това ,че е заложено по план не означава  ,че не е рано .А това пък за бързо четене от какъв зор е ?
allana не мисля ,че нивото на децата го позволява .На тържеството се видя ,че голяма част от тях сричат още .
Пак петилетката за три години искаме да вземем май  newsm78

# 418
  • софия
Здравейте момичета,
Моя първокласник беше болен тази седмица и си стоя вкъщи. Мисля да не го записвам за Великденското мат. състезание, струвам ми се трудни задачите. Класната предлага някакво състезание Математика без граници, чували ли сте нещо. И в този дух, знае ли се кога ще излязат резултатите на "Аз и буквите".

# 419
С това приключва учебната година в първи клас, нещо като изпит, на който присъства директорката децата четат непознат текст и след това им се задават въпроси по него  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт