На добър час в ПЪРВИ клас! - 7

• 44 964
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
  • София
zazu1 и моите са петък от 5 до 6 на забавна математика. Интересно им е повече не съм разпитвала, в началото някакви задачки с клечки ми показваха или питаха някакви интересни задачки нас с баща им.
Ще си останат, просто защото съм ги записала и на това за да уплътня и петъка до 6 часа, при мен това е основната причина за допълнителните занимания в училище. Между другото едната иска и на шах да я запиша в училище, но не е съгласна да се откаже от танците, забавната математика или сръчните ръчички...
Плуване имат и те в училище 3 пъти седмично, но изпуснах момента за записване, а и не са много съгласни, защото изпускат мисля играта на двора. Не ми излиза много евтино на частно плуването, а и едната отдавна вече си плува, така че за догодина сериозно ще се замисля за плуването в училище, поне да не трябва и затова да я разкарвам. Сега като се стопли и е интересно, защото ходим до басейна с колелетата, но зимата не е така Simple Smile

# 586
  • София
и аз имам усещането, че е много зает, но четейки тук, останах с впечатление, че малко внимание обръщаме на математиката....

Може би голяма част от децата не са занималня. При нас, заради немския, тя е задължителна.
За дейностите съм го оставила той да избере - с изключение на плуването, което е задължително, според нас с баща му - там няма опция да избира. Харесва му да пее, пее добре и реши, че ще свири на пиано - аз лично поощрявам избора му, тъй като пеенето и развиването на слуха за мен е важно, както и общата култура, която ще му донесе ( пианото най вече  Grinning).
Наблюдавах го, че му е интересно да майстори и затова архитектурната работилница се оказа доста подходяща - ходи с голямо желание.
Вторият спорт - тенис, за мое учудване, се оказа също много добър избор....ходи с голямо желание.
Класната им помоли да ги запишем на повече спорт, защото е недостатъчен в училище, а те имат нужда да изразходват енергия, с което съм напълно съгласна.....

За лятото - през юни ще ходи в училището по програма Успех ( не съм сигурна дали беше тя точно) - организирано е цял месец, с тяхната класна, до обяд. Следобед може да остане на занималня, платена.
Юли  - тенис училище - организират ги - по цял ден играят, забавляват се - доколкота разбрах от други познати, вече ходили, децата са много доволни.
Август - при баба и дядо  Laughing

# 587
Отговорът е "Нямам любим от разпространените приказки, но от романите имам. Няма да пиша кой е, защото сигурно не сте ги чели"
Напълно го разбирам  Laughing Приказките хич не предразполагат да им харесаш особено героите.
Все пак ми е интересно кои са му любимите герои. На дъщеря ми абсолютно всички са й любими, не знам какво е това да не може да предпочете един пред друг. На гласуването в biserche.com иска да гласува за всички книги, които е чела, не е склонна да избере една, която й е по-любима. Твърди, че всички са й еднакво любими и ако трябва да гласува само за една, го усеща като предателство към другите  Laughing
Според мен и той не може да определи точно кои са му любими, защото постоянно се  сеща за нови. Но първо ми каза, че едната от мишките непохватковци, защото имала хубави идеи и приличала на него Grinning, Мъхеста брада и едно момченце Миролюб от стара детска книжка "Момчето с хубавото име". Миролюб е малко като Никола, но за Никола нищо не каза....
Аз мислех да участва в конкурса, но се захвана да чете съвсем различни книги и се отказахме.
П.П забравих и Томи от "Пипи дългото чорапче" пак поради причина прилика с него самия Laughing

Последна редакция: пт, 11 апр 2014, 13:39 от valerie

# 588
Aila , аз нещо съм се объркала. Останала съм с впечатление, че си споделяла за интересни задачи -една с подредба на столове в стая и подобни, че им дават в училище, а то очевидно е било на курс.
Синът ми, ако ходи на толкова допълнителни занимания, колкото описвате, сигурно би се чувствал ужасно зле.. Ама то си е до дете. Той е от тези, дето предпочитат да си правят каквото искат за определен период от денонощието, вместо н да го организират в разни дейности. Аз дори не смея да го запиша и на нещата към които виждам, че проявява силен интерес -като рисуването например. Защото съм почти сигурна, че ако тръгне на уроци, ще му мине желанието....

Последна редакция: пт, 11 апр 2014, 14:14 от valerie

# 589
  • София
valerie избор нямам, просто нямаме роднини в София, а и двамата работим.
Иначе да тези забавни задачки са към допълнителен курс, но са си в училището и в тяхната стая.

# 590
  • София
разгеле стана дума за лятото...

какви идеи имат онези от вас, които не разчитат на баби и дядовци в провинцията?

Pouh, кое е това тенис училище, което предлага лятна програма?

при нас също ще има занимания по проект "Успех", но само по 2 астр.часа дневно и то от 26 май до 20 юни. това е възможно най-неудобния сценарий.

# 591
  • София

Синът ми, ако ходи на толкова допълнителни занимания, колкото описвате, сигурно би се чувствал ужасно зле.. Ама то си е до дете.

напълно си права - до дете е.
Синът ми от детската градина е такъв - иска да ходи на всичко и да има по възможност по голямо разнообразие....
 Както казах, единственото, на което държим да ходи и го записахме без да го питаме е плуването. Даже искаше да ходи на шах в училище и народни танци, но се оказа, че просто няма кога, така че му се наложи да избира  Grinning
Казвам му какви са възможностите или той ако разбере за нещо ми казва - записваме го - ходи, ако не му хареса - спира. Работилницата, на която ходи от миналата година, му омръзна в един момент, спряхме го, след това сам поиска пак да го запиша....Така в определен момент ще намери какво точно иска да прави и как да се развива.....
Това до известна степен затруднява нас,  защото цялото ни ежедневие е запълнено  с програмата - къде да го заведем и откъде да го вземем. Няма на кой да разчитаме, освен на нас двамата с мъжа ми. Честно казано първите месеци от учебната година бях доста стресирана от това.......Добре, че малката е само на ясла, не знам като порасне как ще съчетаваме нещата  ooooh!....но пък той ще трябва да е достатъчно голям, за да отиде сам.....

Aila - дано Ваня и Ники да са с едни и същи интереси Laughing , и малката също, че при вас ще е още по-сложно

# 592
  • София
Jam ,
ходим на тенис кортовете на семинарията ( бившия пионерски дом). Там организират и тенис училището. Кортовете са в парка на семинарията, така са и сред природата. Знам, че лятото, когато са повече децата, им организират кетъринг за обяд. Водиш го сутрин, взимаш го късния следобед.

# 593
  • софия
С наближаването на края на учебната година все повече се замислям какво ще ги правя като свършат на 24 май, на малката градината също почива. Ще се радвам да споделяте за летни лагери и занимални.
Ани, Тренировъчни упражнения и диктовки по БЕЛ е чудесно помагало, ако го нямате го купи на Иво.

# 594
  • София
Ние ще сме по програма Успех до 17 юни.

# 595
Уфф, болната тема .. - 2 седмици зелено училище, август с мен, една седмица от юли и септември с майка ми .. за останалото време ще е градски номад  ooooh!, все още търся занималня, в която да мога да го водя след 9:30 -10:00 поне да може да се наспива

# 596
  • София
това ми е другия вариант, освен тенис школата- ще ги премислям
още миналато година ги бях харесала, но се преборихме в детската да остане по-дълго  Wink

http://trinitykids.bg/services/летни-занимания#trinitykids

пробвали сме клуба.

# 597
Моят изобщо не е с натоварена програма, но това е защото не ходи на занималня. Баба му го взема от училище, прибират се вкъщи, хапва и отива на гимнастика. Тренира от 13 до 16ч. Аз го вземам оттам и най-късно в 16:30 сме вкъщи. Пак хапва (някакъв страшен апетит го е подгонил в последно време) и в 17ч се захваща с домашните. Ако не блее, докато ги пише, в 18ч най-късно, ще е готов и можем да излезем навън да играе. Проблемът му е, че блее и още как. Тези дни както валеше дъжд, хич и не си даваше зор и откарваше до 19ч на бюрото. От време на време има проблясъци на бързина за няколко дена и аз, аха да се зарадвам, пак го хване блеенето.  ooooh! Ако приключи навреме с домашното и видя, че не е уморен, му давам 2-3 по-сложни задачи от някой сборник. Понякога е съгласен да решава, друг път не иска и тогава не го насилвам. По български много рядко го занимавам допълнително, защото мисля, че това, което му преподават в училище и което има като домашно, е достатъчно. По математика положението е различно. Материалът в учебника и сборника е много елементарен и не искам да остава на ниво бакалски сметки, които на всичко отгоре са му и адски скучни. Само с тях, си мисля, че би си изградил съвсем погрешна предства за математиката като наука. На чужд език не ходи. Има 1 час седмично английски като зип и идея си няма какво точно учат, защото учебникът е в училището. Чуждите езици обаче не са ми на дневен ред.

# 598
  • София
За лятото при нас краят на май са на зелено училище, малкото оставащи дни след края на първи клас до края на месеца. След това при нас до 15 юни са си на училище, като по-скоро ги занимават, отколкото да гледат. Това е защото към Шилер плащаме целият септември такса и после половината юни могат по желание да ходят на училище, като на занималня.
Третата седмица на юни съм отпуска и ще ходим на Гърция след това заминават и трите на Добрич за последната седмица на юни и целият юли. Август си ги взимам за рожденият ден на каките, като първата седмица отново съм отпуска. След това имам три седмици в които трябва да им измисля какво да правят. Първата седмица на септември пак сме на Гърция по предварителни планове и отново една седмица остава да измисля какво ще правим.
Наскоро попаднах в тема за какво ще правим лятото в бг мама на това училище - http://www.villyland.com/
След драмите и неписането на домашното пролетната ваканция искам да има някъде през ваканцията, където ще може и да учат нещо.
Малко обаче като интернат изглежда и макар да ми допада още се колебая, финансово също не е малко, като лошото е че малката не мога да я пратя, а в София ще е в друга ДГ точно август...
Все още обмислям този вариант все пак.

Последна редакция: пт, 11 апр 2014, 20:49 от Aila

# 599
Кошмарът за лятото наближава.
Вместо да се радвам на хубавото лятно време, аз се чудя какво да правя малкия.
Как да се ораганизираме , че да обхванем целия период от 3 месеца и половина , който никак не е малък.

Общи условия

Активация на акаунт