На добър час в ПЪРВИ клас! - 7

• 44 974
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
... ходим на тенис кортовете на семинарията ( бившия пионерски дом). Там организират и тенис училището. Кортовете са в парка на семинарията, така са и сред природата. Знам, че лятото, когато са повече децата, им организират кетъринг за обяд. Водиш го сутрин, взимаш го късния следобед.
Може ли линк и/или цени?

# 601
Моето мъниче ходи на народни танци и пиано два пъти седмично, вторник и петък. Прибира се от училище на обяд, но имам баба на разположение (моята баба - да ми е жива и здрава). Пише сама домашните, вечер само проверявам. При баткото е по-сложно - той ходи също на народни танци и пиано, но още два дни в седмицата е на таекуон-до. Свободен му е само четвъртъкът. Но това го прави много-много организиран. Прибира се, хапва, пише домашни и учи, и след това отива на заниманията. Понякога си мисля, че е прекалено и не му остава време да играе, но той сам си ги е избрал - е, освен пианото, въпреки че го харесва. Събота и неделя не ходи на нищо и тогава наваксва играта. Има деца, които от първи клас са все по улиците (живеем извън София) - не мисля, че е по-добър вариант.

# 602
  • София
Започнаха да излизат резултатите от Великденското състезание по математика.
И за първи път ще си позволя да се похваля, ама много ми е кеф....на 1-во място сме!   bowuu
Този път задачите ми харесаха. Имаше и лесни, но и такива, които изискваха повече мислене.
В Русе моят син е открил грешка в предлаганите отговори в листчето за отговори, но, слава Богу, се е ориентирал правилно и отбелязал верните отговори.

# 603
 Beauty , браво на детето.
При нас сметката сочи три сгрешени задачи и евентуално 53 точки. Сгрешил е задачи, които са му абсолютно във възможностите, освен може би една-броенето на триъгълниците -тези ги оплита като са по-сложни.
Объркал е тази със знаците -решил си я правилно при поставянето на знаци, но при отговорите незнайно откъде се е появил един плюс... И тази с плодовете, която изобщо не мога да проумея как е възможно като къде по-сложни е решавал със заместване Laughing
Иначе задачите ми харесаха. Не са най-лесните, не са и така трудни като през 2007 година. /писали сме заедно Laughing/

# 604
Браво на децата!
Чакам хубосника да се върне от тренировка и да го питам .. нарисуваното в листа човече към решението на коя задача е  #Cussing out

# 605
Beauty, браво на сина ти!
Задачите изобщо не бяха чак толкова лесни.

Аз очаквам 57т от това, което ми разказа докато разглеждахме задачите на компа.
Сбъркал е 13та, но броенето на фигури определено го затруднява. (То и аз доста пъти броих триъгълниците докато ги докарам до верния отговор  Laughing) На 14та си е подредил всички числа, но докато е правил това е забравил, че накрая се пита колко е сборът на 2 от числата, а може и да не е дочел до край условието. Съответно като отговор не е отбелязал нищо.
Ядосах му се, че на 15та задача е посочил верния отговор, но от това, което ми обясняваше като решение май хич не се е замислил много, а просто е имал късмета да го налучка. Насметох го вкъщи да си размърда мозъка и да я реши иначе няма да си пусне филмче. При тая заплаха успя да я реши бързичко  Laughing

# 606
  • София
СПоред моят син най-трудна му е била последната, с цените. ОСвен това виждам, че тези на второ са с 16 точки по-малко, което ме навежда на мисълта, че може би са им били трудни /и съответно грешни/ последната и тази с мандарините, защото те са за 9+7 точки.
Макар че, според мен, и тази с поставянето на знаците не е никак лесна.  Thinking

# 607
  • София
Бюти, сега знаем вече кой е сина ти Mr. Green Браво на него, евала на детето, задачите наистина бяха и за мислене Hug

# 608
  • София
Бюти, сега знаем вече кой е сина ти Mr. Green Браво на него, евала на детето, задачите наистина бяха и за мислене Hug
Хахах, ама аз не го крия Wink) Има го и в профила ми.
Благодаря!

# 609

Aко може да му се вярва 2 сгрешени 13-та и 11-та, за 11-та направо се изядох,, стигнал до 5мандарини= 2 портокала и забравил, че се търси за 4-ри портокала  Rolling Eyes.., но като цяло съм доволна

# 610
Къде видяхте задачите, че и резултатите чак? Thinking

# 611
Тук ги има задачите.
Резултати излязоха за някои градове. В темата за мат. турнири пускат връзки своевременно. В нашия град резултатите ги чакам след 2 седмици, не че имаше чак толкова много деца, но хич не си дават зор с оповестяването на резултатите  принципно:(

# 612
  • София
Ето тук http://kmsvms.iztok-smb.com/rezSof.html  могат да се проверят резултатите,а и задачите.
Мойто гардже има 66т. Simple Smile Доволна съм,а той още повече.Вече не се говори с него Mr. Green bowuu

# 613
 liani, КОТЕ, ston, браво и на вашите момчета!
Аз също съм доволна. Особено много от това, че е решил най-трудната задача. Нея веднага я видях, че му е вярна, защото си я беше разписал на черновата. И освен това каза, че изобщо не го е затруднила.
Трябва обаче да работим малко повече по това да внимава. Аз от страх да не го напрегна преди подобни мероприятия, не му обяснявам, че трябва да чете внимателно, а може би все пак и това е нужно. Защото така може да обърка и елементарни тестове в училище.
Харесват ми такива задачи и много бих се радвала, ако имаше в учебниците поне по една  на урок. Като едно време тези със звездичките, ако си спомням добре.
п.п момичета, какви пунктуационни правила са учили вашите деца до момента?

Последна редакция: нд, 13 апр 2014, 08:56 от valerie

# 614
  • София
Миши е оставил нерешена тази с обиколката на триъгълника,защото още не са стигнали до там. Предпочел да не пише нищо,"вместо да пиша глупости" Simple Smile ,защото не знаел какво е обиколка на триъгълник. Вашите взимали ли са го?

Общи условия

Активация на акаунт