Баба Марта е на прага, за юлските бебоци мартенички стяга - Тема 10

• 30 617
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
LadyApril по принцип има едно обезболяващо кремче, но не се продава в БГ и е скъпичко, аз съм го ползвала за моите татуировки и върши работа, но за някакви малки надписи примерно е напълно безсмислено да се ползва, предимно за големи неща. Иначе това е фен страница на ММ, той работи в Sofia Tattoo Ink https://www.facebook.com/pages/%D0%A6%D0%B5%D0%BA%D0%BE-%D0%9A%D … 532123493?fref=ts и мен ме има в снимките, дали ще ме познаеш  Laughing

Поздравления за работата на мъжа ти!Много красиви неща прави,отдавна гледам неговите татуировки,аз също имам рисунки по себе си и затова се впечатлявам.Поздрави!:) Hug

# 436
Ето и от мен една идея за заглавие на новата тема : Празникът на мама наближава,а юлчето в корема сладичко си  шава.

# 437
Мацки, кажете за новородено неонатолог ли се избира или директно педиатър? Аз хабер си нямам в София къде би било добре да се запиша, а като знам колко трудно се доверявам на лекари..По район ли да си го избирам или по слава  newsm78 Усещам, че този избор много ще ме затрудни и за това реших отраничко да попитам.
Аз все се канех да ви кажа за педиатрите и все се отказвах, че е рано.
Това е много много важен избор и аз се лутах 2 месеца по форумите, колко мнения изчетох, докато избера. Избира се педиатър. Прави се преди раждането, както и самата уговорка с него дали ще ви приеме, тъй като някои имат много деца за следене и отказват. Най-важното е да си изберете такъв педиатър, който най-много се доближава до вашия усет за отглеждане на бебе. Неговото мнение относно отглеждането вероятно ще тежи най-много. Важно е как лекува, дали изписва антибиотици, дали подкрепя кърменето, дали не е от старите школи. За някой е важно и дали е близо.
Моите критерии бяха 1. Да е млада и съответно с нови познания за отглеждането; 2. Да подкрепя изключителното кърмене, тъй като така исках да храня бебето и не исках да ме стряска с някакви глупости; 3. Да не бърза да лекува с антибиотици; 4. Да не е личен лекар, а само педиатър, за да не се редя на опашка и с възрастни хора, а само с деца; 5. Разстоянието не ми беше важно, тъй като съм шофьор, а Варна не е чак толкова голяма.

Благодаря и аз за полезните съвети !    bouquet
Не се бях замисляла отсега за педиатър, а пък то времето си минава и не е зле да се информирам за лекарите в Пловдив, още повече щом трябва и да се говори предварително. А това да не е джипи, а само педиатър мисля, че е наистина ценно. Много ми допадна.

# 438
Мами от София/с повече опит Simple Smile / давайте контакти на педиатър Simple Smile

# 439
Аз четох добри отзиви за д-р Наталия Пелова, сега е в Токуда, работи и като личен лекар, но е предимно педиатър. Някой да е чувал нещо за нея?

# 440
sweetpie: Уау мъжът ти наистина прави чудеса!

Тумбачета, най-накрая дойде моментът на дългоочакваното от нас пътешествие. Не ми се и мисли колко ще изпишете за 10 дена. Казвам ви до скоро! Стискайте палци всичко да е наред, особено с полета, че си ме е малко шубе. Направо ще ми липсвате, както съм свикнала всеки ден да ви чета  Hug

# 441
  • София
За спорта наистина е рано, но всеки си мечтае Simple Smile една от яслите в района е с плуване и италиански език, другата с футбол и английски .. еми ММ разбира се избра футбола. А според мен плуването е по-важно. Топка все ще се научи да рита в двора. Иначе като му дойде времето и двете момчета мисля да ги запиша на волейбол - те ще са доста високи като пораснат (предположително над 190см, ако съдим по родата) и ми се струва този спорт като най не травмиращ. Иначе честно казано на мен ми се иска и да могат да танцуват народни танци. ММ мечка му е стъпила на ухото, както казват руснаците, и => танцува ужасно. Иначе за плуването за момчета е наистина много готино, ама пак на по-късен етап според мен, може би на 10-12 години. За момичета не ми харесва особено, тъй като страшно много променя фигурата - тези широки рамене не правят дамите по-привлекателни. Или поне не за всеки.

Titanka, педи трябва да си го избереш предварително, тъй като той трябва да дойде в деня на изписването ви, или най-късно на другият ден.
Това за личният лекар на детето не го знаех .. ние само педиатър си имаме, моят ЛЛ е в съвсем друго ДКЦ, на ММ в трето..
Да допълня критерий - да си вдига телефона винаги, или поне да връща обажданията колкото се може по-скоро. За мен това е супер важно, особено първите месеци, когато сее стресиращ от най-малкото.

Сънчо, това за майките и дъщерите им изобщо не трябва да го мислиш. При нас е обратното - мама винаги е гримирана, на токчета, напарфюмирана и изглеждаща на 6, даже и да  е станала преди 20'. Аз пък .. мия зъбите, слагам дънките и връзвам косата - това е моето контене. Първи курс в университета ходех с онези смъкнати дънки и .... мъжки боксерки отдолу, ама така, че да се виждат .. последните години започнах от време на време да се гримирам - и то при гримьор, тъй като не умея, нищо че съм на 30 и по повод. Това или го имаш или не, имам впредвид или имаш желание или нямаш. Пък и си мисля, че като се роди ще се върнеш в детството и играта на кукли - ще има доста да я обличаш и да се чудиш за нейните тоалети и как да ги съчетаеш със своите. Аз за пумпал повече се притеснявам как е облечен, от колкото за себа си Wink

# 442
  • София
Моето момиче все нещо ще има раздърпано по дрехите, обелено по обувките, косата в най-добрия случай е на конска опашка - същата като майка си  Laughing

raika, това за дъщеричката ти все едно аз съм го писала. Нито ми се отдава да се контя, нито имам желание  Crazy Малката напоследък изявява желание да носи рокли и поли, но много мрази да й правя прическа. Да вържем опашка е върха на фризьорското изкуство. Миналата седмица ходихме на официално събитие, бях я понаконтила: чорапогащник, пола, нова блузка, опашка на косата и тя взе, че се пльосна по очи на улицата в прахоляка, омърля тоалета, разчорли се, ожули коленете и се разрева. Цялото контене отиде по дяволите  ooooh!

Честито за синьото щъркелче!

# 443
Моника приятна ваканция и лек полет  love001 ще те чакаме

# 444
  • Пловдив
Monik@ не се притеснявай няма нищо страшно Simple Smile приятно прекарване   bouquet

# 445
  • Бургас
sweetpie: Уау мъжът ти наистина прави чудеса!

Тумбачета, най-накрая дойде моментът на дългоочакваното от нас пътешествие. Не ми се и мисли колко ще изпишете за 10 дена. Казвам ви до скоро! Стискайте палци всичко да е наред, особено с полета, че си ме е малко шубе. Направо ще ми липсвате, както съм свикнала всеки ден да ви чета  Hug
Не се притеснявай, всичко ще бъде наред и ще мине нормално.Съветвам те при излитане гледай напред, над седалките. Hug

# 446
  • Пловдив
Monik@,леко пътуване.И дъвчи дъвка в самолета,за да не ти заглъхват ушите

# 447
  • София
Може ли и за мен един щъркел   stork-girl

# 448
  • Пловдив
emilia* Честито щъркелче   bouquet

# 449
Minik@ на добър път, момиче!  smile3525 Да си изкараш чудесно!
sweetpie онуй маце с мацето на крачето да не си ти  Wink  Wink
Lady April добре си го систематизирала избора. Благодаря ти за съветите!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт