Баба Марта е на прага, за юлските бебоци мартенички стяга - Тема 10

• 29 811
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Чудя се дали това повиване ще е от полза , но ще опитаме. Като знам какво беше  с първото дете , от сега се подготвям за второто.

# 616
На някоя от вас, мами, забранили ли са ѝ да пътува с влак, автобус, кола в 20 г.с.? Нядявам се, че вече няма опасност от спонтанен аборт...

# 617
На някоя от вас, мами, забранили ли са ѝ да пътува с влак, автобус, кола в 20 г.с.? Нядявам се, че вече няма опасност от спонтанен аборт...
Аз пътувам всеки петък и неделя по 100км..надявам се да нямам проблеми...
Ето нещо полезно за кърменето:
http://www.youtube.com/watch?v=Yu40q2oxYuU

# 618
  • Телиш/Плевен

Ако се чувстваш добре и бременността се развива нормално, не би трябвало да има проблеми. Peace

Avencis, *Lilac*, почивайте си повече и дано скоро минат неразположенията. Hug

# 619
  • Пловдив
Здравейте момичета,

Lilac, Avencis - съчувствам ви, оправяйте се бързо.

И аз искам да се оплача от два-три дена започна да ме боли много кръста. Вас вече боли ли ви - как се справяте с това? Притеснявам се, защото още ходя на работа и нямам възможност да си полягвам през деня.

# 620
Здравейте момичета  bouquet

Аз тези дни само надничам през телефона че нещо не ми се пише нешо  ми е много криво тези дни незнам защо   bouquet

Avencis, Lilac- милички стискам палци всичко бързо да отмине - всичко ще е наред  само дано не ви мъчи дълго момичета Hug Hug Hug Hug Hug Hug

В събота ходих в Айко- взех шишетата и сега вече съм спокойна - имам си тамън до 6 месец Simple Smile
Видях и новата Malibu - " + " -колелата са супер, окачването е подобрено на рамката , уникално маневрена и лека ,  "-" никак не ми харесва как се закача  летният кош и въжето за спускане на легнало положение. За сега се чудя м/у нея и кангаро Анджи, но ще видим - има време ние количка ще купим като се роди малката така че имам време да помислим.

Скъсах се да гледам дрешки и нищо не ми харесва а ако ми хареса няма в наличност - тъпа работа Sad За сметка на това днес минах през един магазин и имаше разпродажба и взех че купих
уникално зимно якенце за 6 месечно бебе Simple Smile

За кръста мен вече ме боли ячко - слагам колана за бременни и много ми помага, не този път корема ми е някак разлят и е голяма борба- много ниско я нося дамата и все се налага да подръпвам колана надолу да не се качи в/у нея , че с малкият калпазан полягането е трудна задача.

nanny.vn като заговори за лилаво - на мен това ми една от двете фаворитки за колички които ще купим именно в лилаво

Лека нощ от мен момичета  Hug Hug

# 621
Кръста ме боли при по-дълго ходене, но от около две седмици имам ужасни болки в гърба от дясно малко под нивото на гърдите отзад се пада (не знам как да го обясня), особено в легнало положение, слагах възглавници, но не помагт и днес установих, че само твърда облегалка и напълно правилна стойка ми облекчават болката. Една приятелка ми спомена, че било много важна стойката,  ако сме прегърбени ще ни боли 2 пъти повече  Rolling Eyes
Lilac, Avencis бързо оправяне!   bouquet

# 622
  • София
добро ви утро помързелувах тези дни и само по едно око мятах
не знам дали някой писа на норичка87 за урината - аз съм взимала урина на дребния и върху памук и от гърне - въпреки всичко, мито гърне и прочие, не е стерилна, но все пак е нещо. това го направих по съвет на докторката, питай дали вашата е ок с това.
lady april благодаря ти  Hug и на мен ми е още криво, само го разпитвам горкия след градина, и мъж ми и той, но по-добре така. да ти кажа аз нямам забележка от тази градина, може би затова се стреснах толкова, имах им голямо доверие, той е там от яслата, но винаги има 1 път, уви...
лилак, авенсис, да се оправяте по-бързо  Hug
гледах наскоро в един магазин който не е за бебешки работи, много забавни бодита - с китари, с хитри надписи, ама така и не се наканих да купя, чакам мм да ми донесе партакешите от вилата, да видя какво имам и тогава. поне за разпредлението в къщи май се уточнихме, за на1ало ще сме всички, после ще го мислим, че дребния ще бъде ученик тази година и ако бебе реве, ще е чудо Rolling Eyes
ходихме вчера до историческия музей по случай празника, да покажем на дребното музея, но според мен сбъркахме и ще идем пак - беше ужасно пълно с хора, просто тълпа, затова по-скоро ще идем в ден който не е на отворените врати, да разгледаме на спокойствие, има уникални колекции от накити, съдове и какво ли не.
от мен това коремчета,  аз отивам да ми вземат кръв, а на вас, успешен ден  Peace

# 623
Добро утро, момичета!
Мъжете тръгнаха по разпределение. Аз се готвя да ходя на училище за бременни - за пловдивчанки, ако желаете - днес, в 11.00 ч в МОЛ Галерия на втория етаж, зад стената за катерене.  Не че ще науча кой знае какво, но поне ще се разнообразя в това криво време.

Лилак, Авенсис- пожелавам бързо възстановяване   Praynig

elpet, и ние ще сме в твоето положение - с бебе и първокласник. Никак не ми се иска да преживявам ежедневните фиести у нас, които бяха преди 7 години, когато се роди синът ми. Всеки ден, два месеца подред, по около 5-6 човека вкъщи. Нямаше къде да се усамотя да изцеда кърма, за да нахраня малкия. Беше кошмар - слагане на софри, вдигане, съвети, идеи, племенници на възраст 5-10 години фучаха напред-назад....! Когато на всички отпуските свършиха и ми се разкараха от главата, направо  се родих! Чак тогава успях да гушна бебето си !  Така искам сега никой да не ми досажда! Ама надали!

# 624
http://www.youtube.com/watch?v=Gt8BeDrMCLI
Едно добро утро за всички почитателки на лилавите количка и носталгична усмивка за всички останали по повод мартенското време Grinning
Много ми хареса въпроса коя е удбната количка, съобразена с градския транспорт Laughing. Ами от опит, никоя  Mr. Green. На всички мами, на които за първи път ще им се наложи да влязат в градски транспорт за първи път с количка, пожелавам много много позитивизъм, защото в противен случай наистина ще излежавате някой... Я напорист представител на трета възраст, който не може да разбере че няма как да се качи, докато вие се опитвате да слезете с тежката количка и дерящото се от нерви бебе вътре, я някой Истински мъж, който търпеливо изчаква препятствието ( тоест вие и тежкотоварния ви багаж) да успеете някак си да слезете трите стъпала, докато той разсеяно движи пръст по АЙ-уреда си без ни най-малко да се посвени че леко движение на едната му ръка ще улесни и ускори неимоверно процеса.
Естествено трябва да сте подготвите че ще трябва да дебнете от коя точно врата ще се качите ( разбира се тези с дръжка по средата не вършат работа), както и да се примирите с враждебните погледи на останалите пътуващи в стил "тая па не вижда ли че превозното средство е претъпкано и къде се е повлякла в час пик". Вярвайте ми, логичното според вас извинение че отивате на детска консултация не важи.  И не на последно място, малките деца не се чувстват особено комфортно в градски транспорт, най-вече заради жегата, шума и евентуалната блъсканица и ще трябва да се примирите че звънкия рев на отрочето ви ще бъде акомпанимент за всички пътуващи и все ще се намери някой гражданин на средна възраст ( обикновено жена), който ще ви каже " не можете ли да го накарате да млъкне.. И тежко й горко след поредицата безсънни нощи които сте прекарала и обилното препотяване в опити да натоварите 10 килограмовата количка+ 7/8 килограмовото бебе и разбира се немалкото багаж в коша, защото нали всички искаме големи такива....
Иначе казано: Избягвайте Mr. Green

# 625
http://www.youtube.com/watch?v=Gt8BeDrMCLI
Едно добро утро за всички почитателки на лилавите количка и носталгична усмивка за всички останали по повод мартенското време Grinning
Много ми хареса въпроса коя е удбната количка, съобразена с градския транспорт Laughing. Ами от опит, никоя  Mr. Green. На всички мами, на които за първи път ще им се наложи да влязат в градски транспорт за първи път с количка, пожелавам много много позитивизъм, защото в противен случай наистина ще излежавате някой... Я напорист представител на трета възраст, който не може да разбере че няма как да се качи, докато вие се опитвате да слезете с тежката количка и дерящото се от нерви бебе вътре, я някой Истински мъж, който търпеливо изчаква препятствието ( тоест вие и тежкотоварния ви багаж) да успеете някак си да слезете трите стъпала, докато той разсеяно движи пръст по АЙ-уреда си без ни най-малко да се посвени че леко движение на едната му ръка ще улесни и ускори неимоверно процеса.
Естествено трябва да сте подготвите че ще трябва да дебнете от коя точно врата ще се качите ( разбира се тези с дръжка по средата не вършат работа), както и да се примирите с враждебните погледи на останалите пътуващи в стил "тая па не вижда ли че превозното средство е претъпкано и къде се е повлякла в час пик". Вярвайте ми, логичното според вас извинение че отивате на детска консултация не важи.  И не на последно място, малките деца не се чувстват особено комфортно в градски транспорт, най-вече заради жегата, шума и евентуалната блъсканица и ще трябва да се примирите че звънкия рев на отрочето ви ще бъде акомпанимент за всички пътуващи и все ще се намери някой гражданин на средна възраст ( обикновено жена), който ще ви каже " не можете ли да го накарате да млъкне.. И тежко й горко след поредицата безсънни нощи които сте прекарала и обилното препотяване в опити да натоварите 10 килограмовата количка+ 7/8 килограмовото бебе и разбира се немалкото багаж в коша, защото нали всички искаме големи такива....
Иначе казано: Избягвайте Mr. Green

ХА- ХА Ей направо ми напълни душата с подробното обяснение на ситуацията в градският транспорт:-)  Joy Joy Joy hahaha hahaha

# 626
Ето ме и мен момичета. Снощи голямо изживяване с този спешен кабинет - Луда работа. Да ви разкажа "на кратко". Болките станаха нетърпими и постоянни и се обадих през рев на сестра ми да идва и да ходим. пратиха ме на уролог оттам изследвания. Уролога ми каза това което вече знаех - цистит. И ме прати в гинекологията да видят бебето ок ли е и да ми назначат антибиотик. И там едно чакане. Нямаше я лекарката. Ама дойде. даже бяха 3. Едната се обучаваше, понеже ехографа беше чисто нов и разгледаха бебка много обстойно само дето аз нищо не можах да видя но нищо по важно беше да е ок. всичко точно и ми казаха че е МОМИЧЕ. И аз питам Значи мислите че е момиче така ли? и те: Ние не мислим Ние сме сигурни Simple Smile та ако може Миме и за мен един  stork-girl термина ми е 29.07 (Но аз съм ти казала 30ти нещо съм се объркала ако може и това да оправиш)
И написаха ми антибиотик и казаха да пия но шпа + спазмалгон + бусколизин като ги редувам. Не се бях обадила на таткото че беше на работа и да не го притеснявам, но той сам ми се обади по време на прегледа и трябваше да давам обяснения и той се разсърди малко, ама аз исках просто при свършен факт да му кажа че всичко е ок. Обаче още не знае че е момиче, не исках по телефона та днес ще го изненадам Simple Smile Хайде че много се отплеснах ама исках да си споделя нали сте ми виртуални дружки  Hug

# 627
 Avencis, сега по отмина ли от антибиотика?
Добре дошла в отбора на РОЗОВИТЕ ГАЩИ  Mr. Green

# 628
Avencis, сега по отмина ли от антибиотика?
Добре дошла в отбора на РОЗОВИТЕ ГАЩИ  Mr. Green

не съм го почнала понеже снощи много късно приключи цялата работа и нямаше аптека покрай мен ама ей сега ще ходя да го взема. Иначе ми е по леко може би заради но шпа-то дето го пих вчера цял ден

# 629
АVENSIS - много се радвам че си по-добре сега като глътнеш антибиотика всичко ще е наред- аз първата бременност бях с цистит след антибиотика минава - само те съветвам внимавай от тук натам да пиеш поне по 2 л течностти на ден че щом се е появил веднъж трябва да се внимава че е много упорит.
А за малко да забравя - честити ти розови гащи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт