Баба Марта е на прага, за юлските бебоци мартенички стяга - Тема 10

• 30 617
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
ТОКУДА: Дами, информирайте се дали има в болницата неонатология и педиатрия, защото във "Вита" и "Токуда" няма. Грижата за бебетата трябва да е 24-часова, а не да се търси от външни лица. А това е сред много важните неща. Ето защо много раждат в "Тина Киркова", Окръжна и др. -там е по-добре от "Токуда".

КОЛЕГИТЕ: В това положение срещате ли разбиране от вашите колеги и колежки, мами? За жалост, като че ли моите се дразнят от "облекченията" ми: приключвам с половин час по-рано смяна, не ме товарят особено за разлика от преди, когато носих цялата отговорност за всички, не ми намалиха заплатата, имам 4 стажантки по европейска програма и съм техен ментор... Затова не поглеждат практикантите ми, ако ме няма и отвръщат "Питай си ментора". Виждали ли сте подобни сцени? Не съм и предполагала, че да работя с толкова млади хора е толкова несъобразително и вулгарно на моменти. Мъжете в офиса засега мълчат и траят, но жените са... опасни хиени и най-вече лицемерни. Та нали никоя от тях още не планира да става майка.

Последна редакция: вт, 25 фев 2014, 23:58 от milevami

# 196
Добро утро мами,стискайте палци аз днес съм на ФМ.Като се приберем ще пиша Simple Smile

# 197
Добро утро момичета кокичета,

Как сте днес - аз да си призная още съм в шок - снощи до 11 часа с таткото мъдрихме имена и вярвате или не ама едно име не ми хареса освен набелязаното от мен Андреа - означава женствена , мъдра. Мъжа ми обаче се безпокой че  било много мъжко и сега търсим варианти ама на не мога да харесам и незнам. Аз така си бях харесала Камен за баткото и всичко друго освен Калоян ми звучеше не на място. Та за сега е "дребочката" то тя милата и без това до сега и викам " той" и Янчо Калоянчо - ха-ха

Plesure:Дано си по добре днес Hug

Лилак: Аз бях на сватба в много напреднала бременност първият път и си взех една дълга ярка рокля с висока талия - издължава страшно силуета и мога смело да кажа макар че имах огромен тумбак изглеждах доста добре.Нещо от този типаж, http://blady.bg/wp-content/uploads/2012/05/je.jpg https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSJINsGuvyk … Ixf_9hrzekIhQcF7g- ако искаш ще се поразровя да намеря нещо на подходяща цена.На пръв поглед намерих това http://images.asos-media.com/inv/media/5/0/5/1/3841505/plum/image1xl.jpg и тази много ми харесваhttp://www.asos.com/ASOS-Maternity/ASOS-Maternity-Exclusive-Midi … -1&clr=Cobalt изобщо тук има много хубави рокли които да поберат красотите ни - ха-ха, а и ти пазаруващ по интернет така че това не е проблем за теб.

Нинка 76- стискам палци за феталната  Hug

Юлианка - честити сини гащи

ТОКУДА: Дами, информирайте се дали има в болницата неонатология и педиатрия, защото във "Вита" и "Токуда" няма. Грижата за бебетата трябва да е 24-часова, а не да се търси от външни лица. А това е сред много важните неща. Ето защо много раждат в "Тина Киркова", Окръжна и др. -там е по-добре от "Токуда".

Никак не съм съгласна даже. И в двете болници има неонатология, а пък в Токуда не само са сред най-добрите специалисти, но имат и най-добра техника. От лекари знам че ако бебето има проблем  го пращат в Токуда от държавни болници- със сходна техника пак от лекари знам е само Майчин дом . Във Вита също има неонатално отделение, но нямат достатъчно техника и затова не приемат за раждане преди 34 седмица, затова и аз родих във Шейново баткото иначе и те имат договор с Токуда.

Hug Hug Hug Hugмамита

Баткото спи и аз пак съм  в търсене на женски имена Simple Smile

Последна редакция: ср, 26 фев 2014, 08:43 от MAMA_SANCHO

# 198
Добро утро  Hug
Добро утро мами,стискайте палци аз днес съм на ФМ.Като се приберем ще пиша Simple Smile
И аз и аз  newsm44 и моят ден дойде... много съм развълнувана  Heart Eyes
Мама сънчо Амела или Арина (Слънчева богиня)  Heart Eyes
Честито на узналите пола, а дано и аз от днес да си имам щъркелче Simple Smile

# 199
  • Там някъде
Добро утро   food010
Относно колегите - засега срещам страхотно разбира и отмяна, което в началото ми беше странно (не съм от хората, които си прехвърлят задълженията, а и си обичам много работат), но сега вече го оценят и се наслаждавам. Случила съм на колеги (в по-голямата си част) и това е.
MAMA_SANCHO роклите, които си предложила, са невероятно елегантни. И да благодаря за съвета за 2 но шпа - действително изпих 2 към 21 и се почувствах доста по-добре   bouquet
Искам да питам за помпите за кърма и по специално тези на Авент - ползвали ли сте и дали сте доволни? Питам за механичната, че сега съм в чуденка каква да си взема, а гледам, че в момента в Mothercare има намаление и излиза доста изгодно.

Успех на всички мамчета, които днес са на ФМ!!! Стискам палци и чакаме добри резултати многоо сини и розови новини Peace

# 200
Искам да питам за помпите за кърма и по специално тези на Авент - ползвали ли сте и дали сте доволни? Питам за механичната, че сега съм в чуденка каква да си взема, а гледам, че в момента в Mothercare има намаление и излиза доста изгодно.

Аз ползвах първият път и съм много доволна- имах по 1,2л кърма на ден и ако не беше тази помпа незнам- сега за второто живот и здраве мисля да купувам електрическата на Авент. Иначе в моето отделение в Шейново като родих ( аз поседях 10 дни зареди малкия ) всяка майка си носеше някаква помпа, но в крайна сметка още докато бяха там едно 80% поръчаха на мъжете си да им купят и донесат Авeнт. Имам и много приятелки които са я ползвали и да ти кажа май не съм чула лошо мнение за нея. За Motehrcare  не съм никак компетентна Sad

И да благодаря за съвета за 2 но шпа - действително изпих 2 към 21 и се почувствах доста по-добре   bouquet
e:

Радвам се че бях от полза - то и от моите познания по неволя за всички хапове по време на бременността да има полза ха-ха

Последна редакция: ср, 26 фев 2014, 08:47 от MAMA_SANCHO

# 201
Добро утро! С това слънчице навън настроението е страхотно. Дано остане така до края на деня  Hug

Поздравче от мен и се връщам да ви чета Simple Smile

http://www.youtube.com/watch?v=Tm88QAI8I5A

# 202
  • Бургас
Добро утро! Hug
Мами, дайте ми съвет!Коя рокля да избера?
http://www.asos.com/ASOS-Maternity/ASOS-Maternity-Exclusive-Midi … ;WT.ac=rec_viewed
кралското синьо
http://www.asos.com/ASOS-Maternity/ASOS-Maternity-Exclusive-Knot … ;WT.ac=rec_viewed
Нзнам коя ще ми отива повече.Висока съм 158 см-54кг.Единствено корема ми расте, ханша не е разширен, краката са ми слаби.

# 203
На мен лично синята по-ми харесва с този тюл ем ще очетае слабите ти крачета ем  много загадъчно и елегантно някак Simple Smile

# 204
  • София
Лилак, аз съм за синята  Peace.
За Токуда - Мама Санчо ме е изпреварила. Наистина им е добра неонатологията, чувала съм че разполагат с добра техника, но за щастие нямам личен опит. Аз доста се изкушавам да раждам пак там, въпреки цифрата  Money.
От колегите не мога да се оплача, много добре реагираха като разбраха новината. Получих разбиране и като се наложи да изляза в болничен. Говоря и за мъже и за жени - но пък жените са майки би било ненормално да реагират друго яче.

# 205
  • Варна
Добро утро и от мен!
Честито на разбралите пола и за хубавите новини от ФМ!

За цветовете - явно аз съм от малкото, които обожават розово във всичките му нюанси. Разбира се няма само в този цвят да обличам малката.

За къпането
: След като в болницата искат при раждане да се носи бебешки шампоан, значи се ползва още от раждането.

За кафето: имам зависимост, не мога без кафе, организмът ми изпада в шок - започва гадене, силно главоболие и се превръщам в парцал. Лекарката ми каза, че по едно кафе на ден може, така че си пия. Даже правя 3 в 1 и му добавям още 1 лъжичка разтворимо кафе, че иначе и идва слабо, а от чисто кафе ми се гади още от началото на бременността. Пробвах мляко с кафе, но не ми понесе на раздразнения корем.

За енергизирането на бебчетата
: четох, че се активират дори и ако хапнеш нещо сладко, не е само от кофеин.

За "бабешките" обичаи: не мисля да спазвам нито един, а това със солта си е истинска варварщина.

За роднинските посещения след раждането: ужасявам се от мисълта да ми се изсипят един куп хора вкъщи, уж "да помагат". Не, благодаря! Предпочитам с ММ да се справяме както можем. С бебето ще се справя, но не и с други хора, за които допълнително да мисля. Така или иначе, живеем с майка ми. Тя ми стига.

# 206
Lilac на мен по вече ми харесва червената ако мога да го нарека червено. Синята нещо на бюста не ми допада как стой. Може да е от снимката  newsm78 Допълвам се щом си 158см не ти препоръчвам синята дължината не мисля че ще стой добре ще ти направи краката да изглеждат къси - лично мое мнение
Мама Цвети стискам палци за щъркелче
И на всички които днес са на ФМ - успех. Много е хубаво след това да си гледаш снимчицата и да те подритват  Mr. Green

# 207
Добро утро момичета,
milevami и аз не мога да се съглася с теб, от доста лекари знам, че като има проблем бебетата ги карат в Токуда или Майчин дом, една позната имаше такъв проблем, раждаше във Вита и знам че бебенцето го закараха в Токуда. Ето тук има доста информация http://www.tokudabolnica.bg/bg/neonatology
Аз мисля да раждам там, надявам се всичко да е наред.

На всички които днес са на ФМ им пожелавам успех и после отчет. 
*Lilac* аз май повече харесвам синята, не знам може би заради цвета.
Аз вече си купих помпа електрическа на Lansinoh, прочетох доста чуждестранни форуми и в Германия я сравняват с електрическата на медела.

Хубав и усмихнат ден Simple Smile

# 208
Набързо да се включа за ненатологията: най-добрата е наистина в Токуда във Вита няма. Масларска е най-добрата, а съпругът й е най-добрият педиатър.

# 209
Добро утро и от мен кафеджийки такива   food010
И аз така обичам по много кафе, но се ограничавам до 1 чаша. Сега тъкмо си направих и то от млякото истина та го топля на една духалка  hahaha  
Този комплект в Mothercare много му се чудя направо дали да не го поръчвам дали ще му се промени цената  newsm78 не ми се иска да изпусна офертата или като гледам вие ще ги изкупите и за мен няма да има  Joy Кофтито е че са пластмасови шишетата пък на мен ми се искаше стъклени ама ще си взема и 2 стъклени и така да има.
Lilac Роклите и двете ми харесват много иска ми се и аз да имам повод да се накипря и да туря токчета и да пия коктейли (сок и друг сок)
Аз още не знам какво ще да е бебето ама каквото и да е ще има много зелени и жълти дрехи - много обичам

Общи условия

Активация на акаунт