Баба Марта е на прага, за юлските бебоци мартенички стяга - Тема 10

• 29 853
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Добро утро мами,да ви се оплача мен ме заболя зъб и сега не знам какво да правя Sad

Отиваш естествено на дежурен зъболекар. Има много начини за лечение на бременни, само кажи това на зъболекаря.

# 511
Ох мами много ми е зле мисля че имам цистит Sad нали е това дето постоянно ми се пишка а няма особено много за пишкане. Някоя била ли е така, че направо не знам какво да правя. Имам чувството че ще се пръсна направо и ме боли. Дали е опасно за бебето? Мога ли да пия нещо да ме облекчи. То пък нямам нищо пффффф да пращам мъжа до аптеката?
Avencis не бързай към аптеката, защото може чочкото да ти притиска мехура! Отиваш в първия работен ден и пускаш обща и стерилна урина.
Относно опцията уринал-повечето жени с хроничен цистит вече знаят, че той облекчава симптомите за кратко без да излекува. Така се дава възможност за хронифициране на цистита. Ако все пак гинеколога ти го изпише взимай го него.Ако наистина имаш инфекция има доста антибиотици /различни пеницилинови, цефалоспорини, прочие, има и препарати, които се пият еднократно, като монурал/, които могат да се прилагат по време на бременност, от лекаря ти зависи дали ще ти изпише и кой точно. Аз не съм дипломиран лекар, а биолог и не мога на друг човек да назначавам лекарства  Wink.
Обаче, за бутилката с топлата вода ша ви се карам  Wink Няма да загрявате там с нищо! Така давате път на инфекцията и отделно горещо върху корема е вредно за бебето!
Още нещо да допълня- това, че ти се пишка често, не трябва да те спира да пиеш течности, точно обратното-те прочистват уринарния тракт. Освен това ако го направиш може да дехидратираш и двама ви.

Последна редакция: нд, 02 мар 2014, 10:10 от VeryMe

# 512
  • Бургас
За цистита да добавя към вече написаното, че затоплянето на ходилата облекчава болката. Може да е с грейка/ бутилка с вода, може в леген. Възможно най бързо консултация с лекар! Щом има болка, значи не е само притискане на мехура от плода.

# 513
  • Варна
Привет!
Със закъснение честит рожденик, *Lilac* ! Да расте здрав и щастлив!   bouquet
За къпането - този път определено ще се въздържам да го правя всяка вечер с козметика. Предния път така препоръчваната и хвалена Мустела ни довлече проблеми. Сега ще заложа или на А-Дерма, или Валеда.  Wink Ваничката ни е анатомична, но може би чак около първия месец започнахме да го слагаме да лежи. Преди това не беше удобно. Пъпчето ни падна първата вечер у дома.
ninka_76 потърси зъболекар. И мен май ме наболява леко, но едва едва и мисля ще дочакам до началото на работната седмица.
veli1983 радвам се за добрите резултати! Но стана ми интересно защо така рано толкова категорично секцио..  newsm78 Кой ти прави ФМ? Колко продължи прегледа?
delizabeth аз не вярвам в подобни суеверия...  Rolling Eyes
plesure това, което си споделила се случи и при някой момиченца от отчетната на сина ми, но при различните мами докторите имаха различни мнения по въпроса. За момченцата пак не мисля, че забелването е задължително. И по този въпрос има доста спорна литература с различни мнения по въпроса.  Thinking
Ние днес сме обещали да водим малчо на делфинариум, та ще се стягаме. На вас прекрасен и ползотворен ден!  Hug

# 514
Добро утро Hug
За мазането с мас и олио на бебче-с моята юлска кака бях на мнение, че ако аз се намажа с нещо подобно ще пукна от жега и не бих го причинила и на нея. В последствие към средата на август табанчетата и почнаха да се белят и мажех само тях с няколко капки олио за 2-3дена се оправиха и до там приключих с олиото. После влезна в употреба чак когато почнаха студовете. Според мен най добре се гледа бебе според нашите собствени усещания, поставяте се на мястото на бебче и преценявате кое ще ви понесе на вас и кое не
За водата за къпане тези 37 градуса ми се струват множко за лятно бебе. В болницата, когато ми обясняваха как да се къпем мацката ми каза да пробвам водата на вътрешната страна на китката. Не трябва да е хладна, не трябва да е и гореща. От раждането си до сега малката обича да се къпе с хладка вода и хич не обича да е навлечена с дрехи. Примерно зимата чорапогащник не слага ако ще да е -10 , а шапка шал и ръкавици само с много молби. Същото като майка си  hahaha
Относно контенето аз грим слагам само по повод, обичам всичко с равна подмета, а прическата е някакво чудо при мен. Аз съм с чуплива към къдрава коса и даже не се реша Joy но не ми личи на гривата. За сметка на това малката обожава да се конти-роклички, прически даже вече мрънка за червила лакове и прочие моя пълна противоположност и все пак се разбираме страхотно така, че споко хич не се притеснявайте как ще се справите с малките си госпожици  bouquet

# 515
Добро утро момичета ! Heart Eyes

Искам да помоля Мимето да ме сложи в списъка на първа страничка. Термина ми е 08.07 , първа бременост и чакаме момиче  Wink От София но живеем в Мелбърн.

Много полезни неща за къпането, ще си ги сложа  в списъка за да знам какви нещица да си търся. Аз съм си купила малко дрешки предимно от намаленията, но за големите неща все още отлагам с надеждата, че можеби ще хвана някаква промоцийка  Mr. Green

Тъй като нашето ще е зимно бебе (тук сега свършва лятото  Sad) моля мамите с опит да споделят дали 2 одялца ще са ми достатъчни или да си купя повече, все пак тук не е някаква страшна зима..

# 516
Ох мами много ми е зле мисля че имам цистит Sad нали е това дето постоянно ми се пишка а няма особено много за пишкане. Някоя била ли е така, че направо не знам какво да правя. Имам чувството че ще се пръсна направо и ме боли. Дали е опасно за бебето? Мога ли да пия нещо да ме облекчи. То пък нямам нищо пффффф да пращам мъжа до аптеката?
Avencis не бързай към аптеката, защото може чочкото да ти притиска мехура! Отиваш в първия работен ден и пускаш обща и стерилна урина.
Относно опцията уринал-повечето жени с хроничен цистит вече знаят, че той облекчава симптомите за кратко без да излекува. Така се дава възможност за хронифициране на цистита. Ако все пак гинеколога ти го изпише взимай го него.Ако наистина имаш инфекция има доста антибиотици /различни пеницилинови, цефалоспорини, прочие, има и препарати, които се пият еднократно, като монурал/, които могат да се прилагат по време на бременност, от лекаря ти зависи дали ще ти изпише и кой точно. Аз не съм дипломиран лекар, а биолог и не мога на друг човек да назначавам лекарства  Wink.
Обаче, за бутилката с топлата вода ша ви се карам  Wink Няма да загрявате там с нищо! Така давате път на инфекцията и отделно горещо върху корема е вредно за бебето!
Още нещо да допълня- това, че ти се пишка често, не трябва да те спира да пиеш течности, точно обратното-те прочистват уринарния тракт. Освен това ако го направиш може да дехидратираш и двама ви.
Хъм май аз ще ви се карам май не четете какво съм написала! Казах че сега като сме бременни не става да се затопляме!

# 517
Така е Миме, написала си го това, но и като не си бременна-на възпаление /ако има такова разбира се/ топло не се слага, защото го разнасяш /това ми беше мисълта/

# 518
Знам, че коментирахме коланите, но искам да попитам конкретно този някоя от вас да го е ползвала? Интересува ме дали е грубичък, дали убива или само така изглежда

# 519
  • Бургас
Здравейте, бремелинки!
След хубавия ден вчера, тази сутрин имах еднократно кафяво зацапване и болки ниско долу, като при мц.Признавам си имах сексуален контакт снощи, но пък акробатични движения не съм правила. Mr. Green
Обадих се на моя лекар, назначи ми нош па и нутримаг/хранителна добавка с магнезий/.Уговорихме се да й се обадя към 13ч., ако нямам промяна ще ми включи и утрогестан.

# 520
Хъм май аз ще ви се карам май не четете какво съм написала! Казах че сега като сме бременни не става да се затопляме!

Не е бебето сигурна съм защото ме болеше ужасно цяла  нощ и буквално през 2 минути в тоалетната. Разпознах го като цистит понеже и преди съм имала. Все пак пих уринал колкото да изкара вечерта и при първа възможност отивам при лекарка пуска изследвания. Аз се изплаших да не стане нещо на бебето иначе преди като ми се е случвало ми се е разминавало само с затопляне и много пиене на вода, но този път беше по гадно за 2 часа изпих поне литър и половина вода абе измъчих се. Сега пак ме боли но е по леко и ходя до тоалетната поне през 20 мин.

# 521
  • гр. Варна
Добро утро момичета ! Heart Eyes

Искам да помоля Мимето да ме сложи в списъка на първа страничка. Термина ми е 08.07 , първа бременост и чакаме момиче  Wink От София но живеем в Мелбърн.

Много полезни неща за къпането, ще си ги сложа  в списъка за да знам какви нещица да си търся. Аз съм си купила малко дрешки предимно от намаленията, но за големите неща все още отлагам с надеждата, че можеби ще хвана някаква промоцийка  Mr. Green

Тъй като нашето ще е зимно бебе (тук сега свършва лятото  Sad) моля мамите с опит да споделят дали 2 одялца ще са ми достатъчни или да си купя повече, все пак тук не е някаква страшна зима..

Здравей,синът ми е зимно бебе и имаше две одеалца,порт бебе одеалце и две олекотени завивки.На мен ми бяха достатъчни,а и си ги ползва до 3-4 годишна възраст.

# 522
Мами зъбчето трябва да се умъртвява, дали лекарството което трябва да се постави е опасно за бебето .
Зъболекарката каза че не е опасно но знае ли човек.

# 523
Утре сутрин сме на фетална морфология. Моля, мами, кажете на гладно ли ходите за скриминга?

Стискайте ми палци!

# 524
  • Пловдив
Добро утро

Ужасна,мрачна и дъждовна сутрин при нас.Все пак се стегнахме и отиваме на гости

Пий Уринал сироп.Ликквидира цистита.Но вземи сироп,защото другите форми са с изкуствен подсладител.Имунобор уро и Неоренал също са позволени при бременност,защото са на билкова основа
Затопли си крачетата в топла вода,не гореща.Също ще те облекчи

milevami,за фетална няма нужда да си на гладно

Общи условия

Активация на акаунт