Баба Марта е на прага, за юлските бебоци мартенички стяга - Тема 10

• 29 853
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Тук можеш да прочетеш http://www.nap.bg/page?id=245. Накратко със сумата на платените през годината лихви ти намаляват данъчната основа и оттам дължимия данък. В нашия случай ще ни върнат 278лв надвнесен данък, тъй като сме платили 2 777.99 лв  лихви по ипотечния кредит (с тази сума намалят ДО, оттам дължиш по-малко данък, който е 10% ). Peace Дано съм го обяснила добре.  Crazy
Т.е. само 280 на година? Скръндзи Mr. Green

# 646
  • София
Здравейте,има ли някоя мама с повишени левкоцити в кравта???
раличето, моето момченце имаше миналия месец повишени левкоцити в кръвта и казаха, че явно в градината не пие достатъчно вода. на теб какво ти казаха?
авенсис, честити розови панделки  Grinning
аз си чакам след 15 ч. резултатите от кръвта и урината, да видим как ще са Praynig

# 647
  • Варна
Тук можеш да прочетеш http://www.nap.bg/page?id=245. Накратко със сумата на платените през годината лихви ти намаляват данъчната основа и оттам дължимия данък. В нашия случай ще ни върнат 278лв надвнесен данък, тъй като сме платили 2 777.99 лв  лихви по ипотечния кредит (с тази сума намалят ДО, оттам дължиш по-малко данък, който е 10% ). Peace Дано съм го обяснила добре.  Crazy
Т.е. само 280 на година? Скръндзи Mr. Green

Все е нещо - ще платя данъка на апартамента и колата. Grinning

Сумата зависи и от кредита. Нашия не е голям.

# 648
  • Бургас
Здравейте!
Авенсис, обикновено след антибиотика много бързо идва облекчението  Hug Но мамите са прави, че трябва да си напомняш да пиеш повече вода. Значи покрай другото видяхте и пола на бебето, честито!
Лилак, за да те развеселя, ще цитирам емблематичния д-р Душепеев, който ме беше приел в спешното при обстоятелства, сходни с твоите - "Млади хора, до края има още много време, не можете да се въздържате от секс!"  Laughing
бебе2, ако си направиш блог, ще те чета  Laughing

Какво ми става днес, хем няма да купувам количка, хем цяла сутрин дзяпам каталозите. Много сте заразни! Имам една позната с количка, на която сенникът се сваля и отзад остава само мрежа - бебето й като поотрасна, се научи да лежи по корем и да гледа през нея. Изглеждаше, че много се забавлява детето. Но няма да ги видя скоро, за да я питам каква й е количката... Вие знаете ли за модели с такава екстра?

И аз имам една данъчна декларация за попълване. Чувствам се безпомощна и ще се наложи да използвам джокер "Обади се на приятел" Rolling Eyes

# 649
  • София
bebe2, много цветисто си описала градския транспорт, развесели ме рано сутринта.  Hug Мен градския транспорт не ме е спирал да пътувам с количката, но наистина не е било ежедневие. Много се изнервяше бебето в автобуса, а от там и аз Crazy Иначе винаги се е намирал някой да ми помогне, не са чак толкова зли съгражданите ни. Само с бесни бабички из градския транспорт избягвам да комуникирам. Те са безнадежден случай. Сетих се за една бабичка, слушах я как обяснява на приятелката си нещо и по едно време каза "те сега младите са много мързеливи - раждат само по едно дете", почнаха да разсъждават двете над темата и след малко същата казва "не е хубаво само с едно, ето, и аз съжалявам, че синът ми е едно дете, ама нали много работа имахме..." Как не се разхилих на спирката не знам. Кукувици!

Аз бях на консултация тази сутрин, набодоха ме хубаво  Tired На някой да са му изписвали флуорид за зъбките на бебето? Аз нямам намерение да го купувам, но да си сверя часовника с вас.

# 650
Хайде да се похваля и аз, ще си имаме пак момченце.Миме и за ме едно синьо щъркелче.288 грама, за сега всичко е наред, 19г.с+2 дни съм, за  другата седмица имам записан час за ФМ в Фемина при д-р Солова

Последна редакция: вт, 04 мар 2014, 15:42 от mama_angel

# 651
Аз бях на консултация тази сутрин, набодоха ме хубаво  Tired На някой да са му изписвали флуорид за зъбките на бебето? Аз нямам намерение да го купувам, но да си сверя часовника с вас.
За флуорида вече съм много скептично настроена от опит. Моя приятелка пи такова чудо по време на бременност и детето се роди със зачатия за зъби и на 2 месеца бебето имаше 4 зъба. След няма и време почерняха и паднаха.
Моята дъщеря имаше прекрасни бели зъбки до детската градина. Понеже от престараване, като беше на 6 месеца много мъчно ни избиваха зъбите - с червено кървящо дупе, разстройство и повръщане и много висока температура, абе всички симптоми наведнъж...луда бях станала. Та педиатърката ни препоръча флурин за деца. Едни много мънички сладички хапченца. Малката с кеф си ги вземаше. Миеше си ги по часовник още на 2 годинки. На 3 годинки от яслата мина на детска градина. Накараха ме да подпиша декларация, че няма да давам флуор на детето си, защото млякото, което им дават там било флуорирано. Спрях веднаха флурина. За точно 3 седмици всички зъбчета и станаха черни! А тя нито прекаляваше със сладко, ядеше повече плодове, докато установим какво й има. Чак четвъртия зъболекар (защото тя не си отваряше устата на другите) каза, че това е заболяването - флуреза, т.е. пренасищане на организма с флуор. Дори да си спряла вика флуора, то е имало в организма й натрупан флуор и от млякото в градината се е получило пренасищане. Затова ни карат и да подписваме тези декларации, за тяхна защита. Дълго време лекувахме зъби. Сега е на 10 години, да ми е жива и здрава има красива усмивка, но много се постарахме за нея.  ooooh!

# 652
   ново 20 при мен мамчета. както уж всичко точно като ми втресе едно хубаво и температута. обадих се  на една мама да питам мога ли да пия параметамол вика не. отивай в селена. оказа се че имам леко кървене и ме опандизиха Sad много се уплаших обаче тук всички са много любезни та ме успокоиха. и сега ще стоя поне 3 дена тука. дано всичко е наред

# 653
  • София
delizabeth, благодаря за отговора!  Hug

Аз за флуорида съм чела много още с първото дете и нито съм приемала по време на бременността, нито на детето съм давала. От скоро вече, признавам си, й купувам паста за зъби с флуор, въпреки че може би е още рано за такава. С много зъболекари съм говорила, повечето са на мнение, че у нас дори във водата се съдържа достатъчно флуор и няма нужда от допълнителен прием. Затова сега така се изненадах като ми го изписа АГ-то. Нямам намерение да го вземам, за мен това е откровено вредна практика и съм учудена, при моята АГ е фрашкано с бременни, ако всички приемат флуорид, не знам... Безотговорно е!

# 654

Аз за флуорида съм чела много още с първото дете и нито съм приемала по време на бременността, нито на детето съм давала. От скоро вече, признавам си, й купувам паста за зъби с флуор, въпреки че може би е още рано за такава. С много зъболекари съм говорила, повечето са на мнение, че у нас дори във водата се съдържа достатъчно флуор и няма нужда от допълнителен прием. Затова сега така се изненадах като ми го изписа АГ-то. Нямам намерение да го вземам, за мен това е откровено вредна практика и съм учудена, при моята АГ е фрашкано с бременни, ако всички приемат флуорид, не знам... Безотговорно е!
Също отбягвам пастите за зъби с флуор,купувам си билка хомеопатична с грейфурт !Но венците ми кървят доста ,ходих на зъболекар каза ,че е от бремеността и АГ също каза ,че е нормално при бременни!

# 655
  • Там някъде
На мен също ми кървят венците и то за пръв път през живота ми. Говорих и с АГ и със зъболекаря ми - от бременността е. Зъболякарят ми каза да си правя гаргара с вода за уста (по възможност елгидиум червената)

# 656
ТоНи и аз съм с такова отношение към флуора  Naughty Той има достатъчно негативни ефекти, дори във минералната вода гледам да е по-малко. И аз като Titanka ползвам хомеопатични пасти, на скоро за пръв път си взех една с флуор, просто ще разнообразя с нея и после пак го махам.
А вие мами, дето пиете желязо, получихте ли запек? Падна ми хемоглобина и днес ме сложиха на малтофер. Очаквах го, преди месец почнах прием на магнезий и знаех,  че това ще доведе и до желязосъдържащи таблетки. Тъпотията в случая е -пиеш лекарства, защото пиеш други лекарства  #Cussing out Аз и без друго взимам утрогестан, еее цяла бременност не можах да се разделя с него, щом го спра, става нещо и ми го връщат. От него мускулите релаксират и се затруднява ходенето по г. нужда, а сега с това желязо направо незнам   Rage

# 657
  • Там някъде
А аз се чудех защо първите 3 месеца ми беше трудно да ходя по голяма нужда, а то какво било!!! Сега като се замисля всичко съвпада точно с приема на утрогестан и откакто го спрях проблеми нямам! Добре че VeryMe ме осветли по въпроса Hug

# 658
Мами, здравейте! За първи път пиша, отскоро чета темата.
Имам едно питане. Утре ще ходя при АГ-то, за да ми пусне болничен. Вече много ми писна на шапката. Това българските работодатели са "чудо-неземно". Болничен не съм ползвала от не знам колко години. И не съм наясно каква информация трябва да предоставя. Освен име на фирма, ЕИК, адрес, МОЛ и тем подобни друго искат ли? Отделно бях чула, че  се въвежда някакъв номер на здравния ми картон (който и без това не знам къде е). Това така ли е?
И последно да попитам - болничните се изплащат по банков път. Преди 5-6 години са ми ги превеждали по сметка, която се чудя дали все още в НОИ  пазят като информация.Или ще трябва да отида до там да подавам нещо.

# 659
  • Пловдив
Мами, здравейте! За първи път пиша, отскоро чета темата.
Имам едно питане. Утре ще ходя при АГ-то, за да ми пусне болничен. Вече много ми писна на шапката. Това българските работодатели са "чудо-неземно". Болничен не съм ползвала от не знам колко години. И не съм наясно каква информация трябва да предоставя. Освен име на фирма, ЕИК, адрес, МОЛ и тем подобни друго искат ли? Отделно бях чула, че  се въвежда някакъв номер на здравния ми картон (който и без това не знам къде е). Това така ли е?
И последно да попитам - болничните се изплащат по банков път. Преди 5-6 години са ми ги превеждали по сметка, която се чудя дали все още в НОИ  пазят като информация.Или ще трябва да отида до там да подавам нещо.

За болничен се явяваш задължително с амбулаторната си карта.Без нея няма да ти издадат болничен лист.Търсиш я или си правиш нова.Данните за болничния,касаещи фирмата ти-име на фирмата,адрес,твоята длъжност.Ако сметката от преди те устройва,ще ти превеждат по нея

Общи условия

Активация на акаунт