Баба Марта е на прага, за юлските бебоци мартенички стяга - Тема 10

• 29 784
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
  • Бургас
Здравейте мами, докато Ви изчета тя темата направо пред заключване.
delizabeth да те питам как лекувахте зъбките, че и ние сме го натрупали този флуор. Ама грозна работа, на детето започнаха за му потъмняват зъбите. Ходихме на разни стоматолози и единственото което изписаха беше туутмус и да мием зъбките с паста без флуор  #Crazy
Вече няма да се връзвам на разни докторя да си изписват на конвейрн илачите  Crossing Arms
Досега само в началните месеци пих фолиева киселина и толкова. Други препарати не съм взимала, освен парацетамол и хомеопатичен сироп за кашлица, че бях понастинала. Наистина понякога прекаляват лекарите с тези лекарства  ooooh!
И моите венци кървят, ужасно е наистина, но се успокоявам , че ще отмине след раждането.
Започнах да се оглеждам за бебешки дрешки, та да питам мамите които са имали летни бебета какви бодита взимахте - с дълъг или къс ръкав? И изобщо в този пек тези малки човечета как се обличат?

# 661
  • Бургас
   ново 20 при мен мамчета. както уж всичко точно като ми втресе едно хубаво и температута. обадих се  на една мама да питам мога ли да пия параметамол вика не. отивай в селена. оказа се че имам леко кървене и ме опандизиха Sad много се уплаших обаче тук всички са много любезни та ме успокоиха. и сега ще стоя поне 3 дена тука. дано всичко е наред
Оле  ooooh!
Кървенето от влагалището ли е или при уриниране? Кръв в урината си е част от клиничната картина при цистит. При избърсване накрая остават по няколко капчици кръв. При всички положения температурата вече е притеснителна и е добре да си под наблюдение! Това не е настинка, че да я бориш с парацетамол - може да дава индикации за развитието на инфекцията.
Ще се оправиш, не се притеснявай! Лош късмет, че всичко ти се случи по празниците и лечението ти се забави. Но и с децата после все е така, ще видиш - болестите им идват вечер или през уикенда  Laughing

# 662
ами нямах до сега кървене. доктора като ми направи гинекологичен преглед му остана малко кръв по ръкавицата. иначе и сега като бърша нямам кръв, оффф дано няма проблем с бебенцето

# 663
  • Пловдив
На мен също ми кървят венците и то за пръв път през живота ми. Говорих и с АГ и със зъболекаря ми - от бременността е. Зъболякарят ми каза да си правя гаргара с вода за уста (по възможност елгидиум червената)
и на мен ми кървят също и моя зъболекар ми каза да си взема вода за уста  Eludril Classic от 4 дни я ползвам и венците се поуспокоиха Simple Smile

Последна редакция: вт, 04 мар 2014, 17:16 от Иванела83

# 664
  • Пловдив
Avencis Успех и от мен дано не е нещо сериозно и следващото ходене в болница да е за раждането   bouquet

# 665
Мами, здравейте! За първи път пиша, отскоро чета темата.
Имам едно питане. Утре ще ходя при АГ-то, за да ми пусне болничен. Вече много ми писна на шапката. Това българските работодатели са "чудо-неземно". Болничен не съм ползвала от не знам колко години. И не съм наясно каква информация трябва да предоставя. Освен име на фирма, ЕИК, адрес, МОЛ и тем подобни друго искат ли? Отделно бях чула, че  се въвежда някакъв номер на здравния ми картон (който и без това не знам къде е). Това така ли е?
И последно да попитам - болничните се изплащат по банков път. Преди 5-6 години са ми ги превеждали по сметка, която се чудя дали все още в НОИ  пазят като информация.Или ще трябва да отида до там да подавам нещо.

Аз се бях разбрала с моя лекар да ми пусне болничен от март и да не се занимавам. ОБадих му се на 28 и той ми каза ,че не бил в София и не се занимава с издаване на болничен да отида не знам къде си в еди колко си часа. Което направо ме изкара извън релси, защото аз съм предупредила работодателя ,че няма да работя и изведнъж ..нямам болничен. Добре, че ми подшушнаха да си взема няколко дни платен отпуск та закърпих нещата до 10-ти. Успях да си намеря нов доктор и то по каса да ме следи ( до сега си плащах по 40 лв+ хиляди допълнителни изследвания за щитовидна при не знам си какъв специалист 70 лв , и то всеки месец кръвни + хормни 45 лв) и накрая да не може един болничен да ми извади!!!! Та за тази по каса е необходимо: Талон за направление от личния лекар ЖК ( което при теб явно е излишно , след като си имаш АГ доктор) , амбулаторен картон много важно 9 една от мамите си е дала този от детската градина, ако не май в книжарниците го продават) всички изследвания трябва да си нося, епикризи. Първо се издава болничен за 14 дни и след това месечен ..до колкото знам трябва да се явиш пред комисия ЛКК. Важно! Хубаво е да си направиш копие да си имаш и да гледаш дали има печат. Кофти е да ти върнат болничния. Банковата сметка - до колкото знам работодателя е представя( по нея ми пускат и заплатата) Пиши какво е станало при теб Simple Smile  bouquet

# 666
Avensis стискам палци бързо , бързо да излезеш от болницата- сигурна съм че бебо е добре. Hug Hug Hug

# 667
  • София
kotenze_84, намери си амбулаторната карта. Ако нямаш - отиди при личния си лекар да ти издаде нов. Обади му се по телефона, ако трябва, да ти обясни какво да направиш ти. Ако някога си получавала болнични от НОИ по банков път, те пазят тази информация и ще ти превеждат парите пак по същата сметка. Ако искаш да ползваш друга сметка, твое задължение е да представиш пред работодателя си едно заявление + документ от банката, в която ти е новата сметка. За това те съветвам пак да се обадиш във фирмата за да ти обяснят. След като занесеш тези документи в офиса, вече е тяхно задължение да ги занесат в НОИ. И не очаквай да стане още на другия ден. Simple Smile Хората си имат срокове и си ги спазват.

Misi77, моето лятно бебе го обличах с боди с къс ръкав и чорапки. Някои по-смели майки обличаха децата с боди-потник, но аз не съм от тях  Mr. Green

# 668
Да се включа и аз за проблемите с венците. При мен има сериозно подобрение. Стоматолога ми ме посъветва да си взема мека четка специална за чувствителни венци /има ги в Лили, аз оттам я взех/.  Относно водите за уста - от години си вземам Еудрил, дори бях я ползвала около седмица, но зъболекарката ми ми каза, че имало нещо в нея, което не е много подходящо за бременни /не че е проблем, но тя ми препоръчва да не я ползвам/. Каза да си взема Сандрин, защото е изцяло билкова и да редувам с Листерин. Иначе пастите за зъби редувам - синя елгидиум и червена лакалут актив. Взела съм си и час за почистване на зъбен камък.
Дано не ви звучи много психопатско това със зъбите, но принцип аз си имам проблем с бързо развалящи се зъби и кървящи венци #Cussing out
Само да вметна Листерина е много хубава вода за уста.Моята зъболекарка я препоръчва горещо, но като разбра,че съм бременна каза да я сменя с някоя не толкова силна, например Лакалут.
- Ох, явно на всеки казват различни неща. Ще взема да ползвам само Сандрина.

Последна редакция: вт, 04 мар 2014, 17:45 от tara 2

# 669
Само да вметна Листерина е много хубава вода за уста.Моята зъболекарка я препоръчва горещо, но като разбра,че съм бременна каза да я сменя с някоя не толкова силна, например Лакалут.На мен ми спря кървенето.Минах пак на super soft четка и няколко пъти с водата и сега нямам проблем ....Да чукна на дърво Simple Smile

# 670
Avensis , всичко ще е ок. Казвай "Дай Боже"  Hug
А за летните бебета, аз обличах боди потник и боси  Simple Smile и намазани с крем против слънце

# 671
  • София
lady april а и другите майчета дето се интересуваха от слингове, освен baba sling-a ето този ми го похвалиха като много удобен за мама/бебе вкл. и лесен за връзване. също се намира в ибей на невисоки цени (под и около 20 паунда).
казва се babyhawk mei tai, ако го пуснете така в гугъл ще ви излязят и снимки Simple Smile
авенсис, стискам ти палци всичко да е наред   Praynig

# 672
Здравейте момичета,

мога да пътувам вече, но докторът ми казва: "В никакъв случай с влак! Вибрира, дори да не усещаш". А колегата му, с който делят кабинета: "Няма по-сигурно от влака".

Моля кажете кой е крив и кой прав.

Трябва да пътувам от Сф за Бс.

# 673
  • Пловдив
Здравейте момичета,

мога да пътувам вече, но докторът ми казва: "В никакъв случай с влак! Вибрира, дори да не усещаш". А колегата му, с който делят кабинета: "Няма по-сигурно от влака".

Моля кажете кой е крив и кой прав.

Трябва да пътувам от Сф за Бс.
Според мен е по добре с влак,защото може да ставаш и да се разхождаш.С автобус до Бургас ще те заболи цялото тяло от стоене  на едно място на тези тесни седалки.   bouquet

# 674
  • Варна
Отдавна не бях писала просто защото нямаше нищо ново. Днес обаче бях на преглед и имаше изненада...сменихме розовите гащи със сини  stork-boy  Laughing Иначе всичко си е наред и вече спрях всички лекарства  newsm44

Общи условия

Активация на акаунт