злоядо бебе :(

• 6 385
  • 50
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Напоследък все по-често срещам деца с проблем с твърдата храна. Има деца, при които умението да се храни с твърди частици, изисква повече време, старание, вкл. и външна помощ.
Ако детето не може да направи прехода от пюрирана към твърда храна само, то е напълно вероятно да се дави, да повръща и да отказва да се храни. Съветът ми към авторката е да започне все едно отново стартира захранването - с гладките пюрета, постепенно да уедрява консистенцията, като паралелно дава парчета моркови и ябълки, с които детето да играе. Ако детето не дъвче и цяла кофа сироп да изпие, по никакъв начин няма да подобри ситуацията.

# 16
  • София
matsutka човек какво ли не измисля  Laughing, но при твоето дете проблема не е вкусов, защото то все пак яде храната няма как да не усеща всеки път различния вкус и че това не е баничка  Simple Smile, но важното е че си намерила начина. Аз така и до сега пробутвам плодове, синът ми не иска да яде пресни плодове, но обожава мляко с бисквити ами слагам ги там и така яде  Simple Smile
Хахах, така е, ама знаеш ли измежду плънката колко много сирене и кашкавал слагам, понеже са му любими, иначе няма и да погледне баницата.  Mr. Green
Напоследък все по-често срещам деца с проблем с твърдата храна. Има деца, при които умението да се храни с твърди частици, изисква повече време, старание, вкл. и външна помощ.
Ако детето не може да направи прехода от пюрирана към твърда храна само, то е напълно вероятно да се дави, да повръща и да отказва да се храни. Съветът ми към авторката е да започне все едно отново стартира захранването - с гладките пюрета, постепенно да уедрява консистенцията, като паралелно дава парчета моркови и ябълки, с които детето да играе. Ако детето не дъвче и цяла кофа сироп да изпие, по никакъв начин няма да подобри ситуацията.
тоа беше и нашият проблем, от страх да не се задави, давах само пюрирани манджи и си направих детето злоядо. Допреди 1 месец напълно отказваше да дъвче. Може да дъвче, нооо не желаеше. Много труд ми костваше, докато детето свикне, че трябва да дъвче. Всичко това отчитам като моя грешка и бих посъветвала авторката да предлага храната като на игра. Някак си децата усещат напрежението от всяка подадена лъжица от мама, която с леко нетърпение чака детето да я изяде. това напрежение се усеща. Детето не трябва да се чувства задължено да яде.

# 17
  • София
При по-големи деца това не е злоядост, а хранителен проблем, който се решава с повечко търпение, понякога и със специалист. Да се надяваме, че авторката е далече от тази фаза. Simple Smile
Напълно съм съгласна, че детето не трябва да се чувства задължено да яде - храни се до момента, в което то проявява желание. Опитите отвъд този предел, водят единствено до влошаване на ситуацията.

# 18
  • Linz
Голямата ми дъщеря беше изключително злоядо бебе. 7 кг. ги направи след като навърши годинка. Ръстът й винаги е бил около или малко над средния. Имало е дни в които отказва всякаква храна, кара само на сок (без да е била болна). Нищо за апетит не помагаше. Сега е вече тийнейджърка и продължава да е много слаба, но апетита и се появи, откакто влезе в пубертета- преди около 2-3 год. Сега изяжда по 6-7 филии хляб и 4-5 кюфтета на ядене.
Малката пък беше много пухкаво бебе, често изяждаше не кака си храната. Сега е голяма мъка с храненето и е много кльощава и тя.
Така че децата минават през различни периоди. Също ще има да прояжда някои храни, които не е обичала и обратното- някои ще започне да отказва. Не се притеснявай Peace

# 19
благодаря на всички мaмчета за успокоението :* днеска бяхме на консултация педиатърката я прегледа нищо й няма не е болна но вади зъбки отгоре самите зъбки много са я мъчили та за това няма апетит пак Я  теглихме 7 кг точно висока е 72 см изписа ни КАЛГЕЛ за венците правиха Ни проба за манту в петък ще ходим да видим да видим ръчичката как ще е поздрави на всички мaмчета

# 20
За 72 см. нормата е от 6.800 до 11.200 кг. Детето ти е в нормалните граници.

# 21
  • UK
Аз останах с впечатление, че проблемът не е временен. Дано скоро всичко се нормализира.

# 22
 dejie  какво имаш в предвид кажи мила нали затова сме тук да си разменяме информация Simple Smile

# 23
  • Linz
Проблем всъщност няма. Но и да имаше, едва ли може да се каже дали е временен, все пак става въпрос за бебе. Както вече писах, с годините децата търпят мнооого промени.

# 24
  • UK
Имах предвид, че при така зададена темата помислих, че проблемът датира от началото на захранването, че по принцип отказва да яде. Когато ги мъчат зъби е нормално това, което описваш, но обикновено е период, който отшумява. Аз не съм разбрала правилно явно. 

# 25
Проблем всъщност няма. Но и да имаше, едва ли може да се каже дали е временен, все пак става въпрос за бебе. Както вече писах, с годините децата търпят мнооого промени.
дано да е така дано нищо и няма на малкото ми ангелче ако до другия месец не наддава ще ходим на плевен да я видят

Имах предвид, че при така зададена темата помислих, че проблемът датира от началото на захранването, че по принцип отказва да яде. Когато ги мъчат зъби е нормално това, което описваш, но обикновено е период, който отшумява. Аз не съм разбрала правилно явно. 
не много добре си разбрала откакто почнах да я захранвам от тогава се появи този проблем да не иска да яде а тя педиатърката сега ми каза че може да е от зъбите но не вярвам тя от самото начало на захранването си е така

Последна редакция: ср, 26 фев 2014, 00:29 от AnMary

# 26
  • Linz
Стига детето си е активно, да играе, проявява интерес към новите неща... - всичко нормално за тази възраст, просто не се тормози. И моят съвет е да не се опитваш да й пробутваш храна насила- би било грешка, дори да успееш да я накараш да глътне още някоя лъжица пюре.

# 27
Детето яде ли кърма/адаптирано мляко?
По принцип до 1 г. са си основно на мляко, твърдата храна е само допълнение...

Аз пак да питам  Rolling Eyes

# 28
Детето яде ли кърма/адаптирано мляко?
По принцип до 1 г. са си основно на мляко, твърдата храна е само допълнение...

Аз пак да питам  Rolling Eyes
кърмих я само 1 месец после педиатърката ми предложи да и давам ам и аз се съгласих но тя така се отби от кърмата пиеше АМ до 7 месеца после сама се отказа и от него

# 29
Не е добре дете под 1 год. да не пие АМ. Това им е основното ядене до тогава. Пробвай да смениш марката, може да се хареса някоя друга. Моят син е на 3 години почти и още си пие, когато поиска.

Общи условия

Активация на акаунт