злоядо бебе :(

• 6 226
  • 50
  •   1
Отговори
# 45
Според мен по-важното в момента е млякото. На тази възраст основната им храна е още мляко. Аз бих направила така - спирам всякаква твърда храна, пюрета и т.ни лека-полека я свиквам на адаптирано мляко. Като види истински глад няма къде да върви. Не съм наясно много с млеката, че аз не съм давала, но нямаше ли за тази възраст вече някакви овкусени, с ванилия и т.н.? Щом си пада по сладичко (харесва най-много плодовите пюрета), може и да й допадне, пробвала ли си такива? Няколко дни само на мляко и захранване все едно изцяло наново с по няколко лъжички пюрета и каши, без никакво насилване, каквото не харесва, следващия път пробваш друго като задължително после след всяко се дохранва с мляко колкото поиска. Може да замаскираш пюретата с мляко, разреждай зеленчуковите с адаптирано или кисело до полутечно състояние, може така да й харесат.
Като я мъчат зъбите пробвала ли си да й дадеш да си чеше венците с твърди големи парчета ябълка например? Тя има ли зъби вече? Че има опасност и да отхапе някое и да се задави.

Колкото изяжда на ядене, толкова, не я мъчи повече, предлагай мляко после да се донахрани. Пресните плодове пасирани с мляко не харесва ли?
благодаря ти за съвета от утре ще започна всичко на ново както казваш ти лека по лека ще започна на ново да я захранвам

А нощем храниш ли я и ако да, с какво? От вечерта, примерно около 20ч. до сутринта в 9ч. стои на едното кисело мляко, така ли?
не през нощта се буди да иска още кисело мляко

Последна редакция: ср, 26 фев 2014, 00:31 от AnMary

# 46
А нощем храниш ли я и ако да, с какво? От вечерта, примерно около 20ч. до сутринта в 9ч. стои на едното кисело мляко, така ли?
не през нощта се буди да иска още кисело мляко

Това е моментът за АМ. Пробвай, защото когато са сънени, ядат повече.

# 47
  • София
Аз те разпитах така подробно, защото се сблъсках с подобен проблем със сина ми. Неговата педиатърка също имаше безумни включвания от сорта на това да му наливам супа в устата със спринцовка.
Скрит текст:
След това го заведох при терапевт, която ме накара да опиша в най-големи подробности как и кога го яде. При него има проблем с храненето с твърди храни и отделно на това беше изместил времето за хранене и ядеше предимно нощем. Когато й казах, че изпива по половин литър мляко нощем, тя ми каза, че това е един от основните ни проблеми, защото сутрин се събужда сит. През деня категорично отказваше да яде каквото и да било и единствено на заспиване следобяд пиеше мляко. При него разликата беше, че пиеше АМ.
Това, което бих те посъветвала, е да гледаш последното кисело мляко от нощната серия да е към 5-5.30. Измести закуската към 9.30. В началото можеш да опиташ с по-рядка каша, аз стартирах приучаването с каша в бурканче (има на Хип и на ДМ). Те са на основата на плодови пюрета и може и да се излъже. Като алтернативен вкус можеш да й предложиш Слънчото, с някакво пюре и мляко. На мен терапевтката ми каза да пробвам с каши Милупа, защото от всичките на бг пазар, тези най-добре се възприемали от децата (те се занимават с хранителни проблеми). Въпросът е да й ги предлагаш, когато е гладна. Ако изяде 5-6 лъжици и откаже повече, пробвай след 20-30 минути. Ако и тогава откаже, престани и изчакай до следващото хранене.
На обяд предлагай месно пюре, няма да е толкова блудкаво като вкус. Терапевтката, при която го водих, ми препоръча на обяд и на вечеря да предлагам по 3 вкуса, за да си избере (едното е сладка каша, пак с плодово пюре).
В 16.30 й давай пюрето, което така или иначе яде. И на вечеря - пак 3 вкуса, за да избира, пак по същия метод - ако не ще, предлагаш малко по-късно.
Аз предлагам храните в различни цветни купички, за да види, че е нещо различно. Мия лъжичката след всеки вкус. За приспиване даваш млякото.
Това, което ти описах, е голяма хамалогия, в началото е и изхвърляне на храна. Давай й играчка, няколко, колкото да се занимава с нещо и да не й е скучно.
Стартирай с по-редки пюрета, гладко смлени, без бучки, парчета и пр., колкото да се гълтат лесно. Смени лъжичката, експериментирай с гъстотата на пюретата, само гледай да не са лепкави.
Имай предвид, че е хубаво да предлагаш храна на около всеки 4-4.5ч. Ако е на по-големи интервали, има опасност да падне кръвната захар. При сина ми имаше случаи чак да заспива рязко на стола по време на опитите ни за хранене.
Добавям: ако се дави от кашите Слънчо или изобщо от инстантните каши, пасирай. Добавяй повече плодово пюре, за да разредиш. 
Въпросът в момента е да създадеш навиците за хранене в ориентировъчни часови диапазони и с определени типове храна. После ще работиш върху това да яде парчета, да гризе и т.н. На този етап целта е да я накараш да яде нещо, а по-нататък полекичка ще я учиш да отхапва, да гризе и пр.

Последна редакция: вт, 25 фев 2014, 21:12 от милинка

# 48
  • Sofia
Минах по диагонал коментарите, за което се извинявам Laughing
Дъщеря ми беше злояда, като станеше време за хранене и ми се ревеше. Ядеше кис. Мляко, плодово пюре с каша и бисквити, солети, хляб. Зеленчуци и пюрета, не. Плюеше всичко..... Пробвах аз да готвя, пробвах държавна кухня, четири частни, нищо..... Като стана на 1г. 2-3 м. прояде всичко. След като навърши 1 г. Се отказах да я тормозя за ядене, каквото и колкото иска. Сега имам обратният проблем, постоянно иска да яде Joy така, че не се притеснявай толкова, давай каквото и колкото иска, предлагай нови неща, но ако не иска, не го мъчи Peace

# 49
Аз те разпитах така подробно, защото се сблъсках с подобен проблем със сина ми. Неговата педиатърка също имаше безумни включвания от сорта на това да му наливам супа в устата със спринцовка.
Скрит текст:
След това го заведох при терапевт, която ме накара да опиша в най-големи подробности как и кога го яде. При него има проблем с храненето с твърди храни и отделно на това беше изместил времето за хранене и ядеше предимно нощем. Когато й казах, че изпива по половин литър мляко нощем, тя ми каза, че това е един от основните ни проблеми, защото сутрин се събужда сит. През деня категорично отказваше да яде каквото и да било и единствено на заспиване следобяд пиеше мляко. При него разликата беше, че пиеше АМ.
Това, което бих те посъветвала, е да гледаш последното кисело мляко от нощната серия да е към 5-5.30. Измести закуската към 9.30. В началото можеш да опиташ с по-рядка каша, аз стартирах приучаването с каша в бурканче (има на Хип и на ДМ). Те са на основата на плодови пюрета и може и да се излъже. Като алтернативен вкус можеш да й предложиш Слънчото, с някакво пюре и мляко. На мен терапевтката ми каза да пробвам с каши Милупа, защото от всичките на бг пазар, тези най-добре се възприемали от децата (те се занимават с хранителни проблеми). Въпросът е да й ги предлагаш, когато е гладна. Ако изяде 5-6 лъжици и откаже повече, пробвай след 20-30 минути. Ако и тогава откаже, престани и изчакай до следващото хранене.
На обяд предлагай месно пюре, няма да е толкова блудкаво като вкус. Терапевтката, при която го водих, ми препоръча на обяд и на вечеря да предлагам по 3 вкуса, за да си избере (едното е сладка каша, пак с плодово пюре).
В 16.30 й давай пюрето, което така или иначе яде. И на вечеря - пак 3 вкуса, за да избира, пак по същия метод - ако не ще, предлагаш малко по-късно.
Аз предлагам храните в различни цветни купички, за да види, че е нещо различно. Мия лъжичката след всеки вкус. За приспиване даваш млякото.
Това, което ти описах, е голяма хамалогия, в началото е и изхвърляне на храна. Давай й играчка, няколко, колкото да се занимава с нещо и да не й е скучно.
Стартирай с по-редки пюрета, гладко смлени, без бучки, парчета и пр., колкото да се гълтат лесно. Смени лъжичката, експериментирай с гъстотата на пюретата, само гледай да не са лепкави.
Имай предвид, че е хубаво да предлагаш храна на около всеки 4-4.5ч. Ако е на по-големи интервали, има опасност да падне кръвната захар. При сина ми имаше случаи чак да заспива рязко на стола по време на опитите ни за хранене.
Добавям: ако се дави от кашите Слънчо или изобщо от инстантните каши, пасирай. Добавяй повече плодово пюре, за да разредиш. 
Въпросът в момента е да създадеш навиците за хранене в ориентировъчни часови диапазони и с определени типове храна. После ще работиш върху това да яде парчета, да гризе и т.н. На този етап целта е да я накараш да яде нещо, а по-нататък полекичка ще я учиш да отхапва, да гризе и пр.

благодаря ти много за цялата информация която ми даде прочетох го 3 пъти много полезни неща разбрах пак ти благодаря ще пробвам така както си ми написала вече няма да я насилвам да яде на по голям интервал ще я оставя да огладнява знаеш ли колко полезна ми беше сега отивам да купя АМ и каши на милупа ще взема и някоя готова каша в бурканче прегръдки за теб  Hug Hug Hug Hug Hug

# 50
  • София
Искрено се надявам да сработи поне някой от описаните методи. После апетитът идва с яденето и е с една идея по-лесно. Педиатърката на сина ми също бъкаше от абсурдни предложения, отделно все ме обвиняваше, че малко го разхождам и не го уморявам. Той седеше с часове навън, с тая разлика, че това по никакъв начин не влияеше на храненето.
И чак, когато започнах да предлагам по няколко вкуса, май дойде пробивът. И когато полекичка намалих нощните хранения. Това ще ти е следващата стъпка. Ако пребориш дневния проблем, ще трябва полека да намалиш количеството на нощното хранене (или силно да разреждаш млякото), за да се храни денем.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт