злоядо бебе :(

• 6 228
  • 50
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Не кърмиш, не пие АМ, не яде пюрета, правилно ли разбирам?

# 31
да точно такаа SadSadSad само на кисело мляко педито вика за първи път виждам такова чудо Close

# 32
  • София
Дай повече информация с какво и как я храниш. Каква точно храна й предлагаш, как я слагаш, какво прави в столчето, в какви часове спрямо останалите хранения?

# 33
да точно такаа SadSadSad само на кисело мляко педито вика за първи път виждам такова чудо Close

Извинявай, че ти го казвам, но според мен това дете гладува. Опитай се да сложиш в чиния пред нея парченца храна, може пък да й стане интересно. Давай АМ през нощта, като е в полусънено състояние, тогава се приема по-лесно. Не знам какви съвети си получила от педиатърката, но това може да доведе до загуба на тегло, което в тази възраст не е безобидно....

# 34
А киселото мляко как го даваш? Разредено или не.

# 35

В първия си пост споменава, че го пие явно е разредено  Rolling Eyes

И аз съм на мнение да предложиш друг вид АМ, да пробваш поне.

# 36

В първия си пост споменава, че го пие явно е разредено  Rolling Eyes

бяхме на нан отказа си после на милумил същата работа дайте ми идея за други ам които са за по злоядни деца

Извинявай, че ти го казвам, но според мен това дете гладува. Опитай се да сложиш в чиния пред нея парченца храна, може пък да й стане интересно. Давай АМ през нощта, като е в полусънено състояние, тогава се приема по-лесно. Не знам какви съвети си получила от педиатърката, но това може да доведе до загуба на тегло, което в тази възраст не е безобидно....
и аз незнам как оцелява SadSadSad

Последна редакция: ср, 26 фев 2014, 00:30 от AnMary

# 37

бяхме на нан отказа си после на милумил същата работа дайте ми идея за други ам които са за по злоядни деца

Може да пробваш с Хип или Лактана.

# 38
Дай повече информация с какво и как я храниш. Каква точно храна й предлагаш, как я слагаш, какво прави в столчето, в какви часове спрямо останалите хранения?
сутринта към 9 и дава плодова каша на слънчо изяжда 5 6 лъжички и почва да се дърпа малко я мъча да изяде още някоя лъжичка но не започва да се върти и мрънка като и дам шишето с киселото мляко се пие на обяд и давам месно или зеленчуково пюре на бебевита и пак същата работа 5 6 и край почва да мрънка да удря лъжицата следобед плодово пюре на бебевита го изяжда цялото вечерта изпива 180 грама кисело мляко и заспива

Може да пробваш с Хип или Лактана.
утре сутринта ще купя да видим дано да го пие

Последна редакция: ср, 26 фев 2014, 00:30 от AnMary

# 39
  • UK
Добре де, аз може да не си спомням много добре, но 4-кратно хранене за толкова малко бебе не е ли много малко? Като в тях влиза и млякото. Тук виждам само два пъти мляко, при това разредено... отделно, че кисело. И според мен бебето гладува. Като не иска никакво АМ увеличи киселото поне, с лъжица не го ли иска или само разредено с шише? На 10 месеца трябва отдавна да яде пресни плодове, защо варени купешки пюрета, а не някакви пресни пасирани плодове? Витамини откъде като не приема нито пресни плодове и зеленчуци, нито обогатеното АМ. Има нещо много сбъркано в цялата схема на хранене на това дете.  Rolling Eyes Педи ли те съветва така да я храниш?

# 40
Добре де, аз може да не си спомням много добре, но 4-кратно хранене за толкова малко бебе не е ли много малко? Като в тях влиза и млякото. Тук виждам само два пъти мляко, при това разредено... отделно, че кисело. И според мен бебето гладува. Като не иска никакво АМ увеличи киселото поне, с лъжица не го ли иска или само разредено с шише? На 10 месеца трябва отдавна да яде пресни плодове, защо варени купешки пюрета, а не някакви пресни пасирани плодове? Витамини откъде като не приема нито пресни плодове и зеленчуци, нито обогатеното АМ. Има нещо много сбъркано в цялата схема на хранене на това дете.  Rolling Eyes Педи ли те съветва така да я храниш?
ми не тя ми вика да го храня на сила но на сила не става тя се къса от рев когато започна да я насилвам да яде повече витамините идват от сиропче САНОСТОЛ 4 пъти яде на ден и то по малко количества :S:S:S

# 41
  • София
Добре де, опиши часовете, в които я храниш, какво й предлагаш (тип храна и какво е като консистенция) и тя какво прави, какви са й реакциите.

# 42
Добре де, опиши часовете, в които я храниш, какво й предлагаш (тип храна и какво е като консистенция) и тя какво прави, какви са й реакциите.
в 9 каша на слънчо в 13.00 зеленчуково или месно пюре в 16.30 плодово пюре в 20.00 часа кисело мляко сутрин и обед от предлаганите неща изяжда само по 5 6 лъжички храня я с детска купичка и детска лъжичка след обедното плодово пюре го изяжда цялото за вечеря 180 мл кисело мляко когато е на столчето си стои когато започна да я храня изяжда малко и почва да се дърпа опитваше да стани дърпа се назад върни се почва да плаче и аз я вадя от там

# 43
  • UK
Според мен по-важното в момента е млякото. На тази възраст основната им храна е още мляко. Аз бих направила така - спирам всякаква твърда храна, пюрета и т.ни лека-полека я свиквам на адаптирано мляко. Като види истински глад няма къде да върви. Не съм наясно много с млеката, че аз не съм давала, но нямаше ли за тази възраст вече някакви овкусени, с ванилия и т.н.? Щом си пада по сладичко (харесва най-много плодовите пюрета), може и да й допадне, пробвала ли си такива? Няколко дни само на мляко и захранване все едно изцяло наново с по няколко лъжички пюрета и каши, без никакво насилване, каквото не харесва, следващия път пробваш друго като задължително после след всяко се дохранва с мляко колкото поиска. Може да замаскираш пюретата с мляко, разреждай зеленчуковите с адаптирано или кисело до полутечно състояние, може така да й харесат.
Като я мъчат зъбите пробвала ли си да й дадеш да си чеше венците с твърди големи парчета ябълка например? Тя има ли зъби вече? Че има опасност и да отхапе някое и да се задави.
Пюрета нали даваш от най-пасираните, не от тези с твърдите частици все още?
Колкото изяжда на ядене, толкова, не я мъчи повече, предлагай мляко после да се донахрани. Пресните плодове пасирани с мляко не харесва ли?

Последна редакция: вт, 25 фев 2014, 20:11 от dejie

# 44
  • София
А нощем храниш ли я и ако да, с какво? От вечерта, примерно около 20ч. до сутринта в 9ч. стои на едното кисело мляко, така ли?

Общи условия

Активация на акаунт