С какво ви дразнят свекървите?- 30 тема

• 57 579
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Аз се чудя как да се скатая, че да ми се размине черпенето.  hahaha
Не съм суеверна, но специално на тема "брак" яко ме тресе.
Направи така, както го усещаш.За халките - можеш да вземеш "реплика" ,
колкото за ритуала, а може и без такъв - няма нужда служебното лице
да повтаря баналните слова.Достатъчно е и едно "ЧЕСТИТО" / и от мен/

# 616
  • София
Трябва да ви кажа, че ритуалните слова са доста смешни, когато лелята ги изрича с патос, гледа в тавана с протегнати напред/встрани ръце, а в залата са само 4 души... Може и без ритуали да се мине, без халки, без чаши и музики. Нас ни измуфтиха 10 лв за едно от тези неща, беше комично.

# 617
svetlina*, това е една много дълга история, с която не искам да отегчавам за не-знам-си-кой-път момичетата в темата. Аз не подържам абсолютно никакви отношения с въпросната жена.  Peace
Живи и здрави да сте и щастливи, пък историята - каквото и да е, да е зад гърба ви!  Grinning

# 618
С деленето и не гледането на децата.Децата се делят на дъщерята и снахата.
Ами , снахата може и да се смени няколко пъти, а дъщерята си е нейна !
Разсмя ме много с поста си Joy,за това никога не бих се сетила Mr. Green

Ама и много снахи разделят децата от баба свеки.

"А вие защо биете негрите?" - Ето така звучи последното твърдение  hahaha

Често съм се срещала твърдението - кака така ще й викам мамо, аз една майка си имам.  Аз пък една дъщеря си имам и не смятам снахата да ми става дъщеря. 

# 619
Ние дори халки не искаме, поне аз, но ще ме е срам от жената в ритуалната зала, затова ще се наложи да купим някакви.  Blush

Не е казано, че халките трябва да са класически. Купете/направете си някакви по-оригинални и красиви и си носи твоята като бижу.
Честито! И по-смело - не боли.  Laughing

# 620
С деленето и не гледането на децата.Децата се делят на дъщерята и снахата.
Ами , снахата може и да се смени няколко пъти, а дъщерята си е нейна !
Разсмя ме много с поста си Joy,за това никога не бих се сетила Mr. Green

Ама и много снахи разделят децата от баба свеки.

"А вие защо биете негрите?" - Ето така звучи последното твърдение  hahaha

Често съм се срещала твърдението - кака така ще й викам мамо, аз една майка си имам.  Аз пък една дъщеря си имам и не смятам снахата да ми става дъщеря. 
Постът ти е абсолютно излишен според мен.Никой не говори за това снахата да е като дъщеря на свекървата.Говорим за ВНУЦИТЕ ако не си прочела.Явно и ти си от тези които разделят децата точно така(на дъщерята и снахата)а синът къде остава в цялата работа не знам?Жалко,че мислиш така.

# 621
  • София
Не е казано, че халките трябва да са класически. Купете/направете си някакви по-оригинални и красиви и си носи твоята като бижу.
Честито! И по-смело - не боли.  Laughing
Мерси, Сийке!  Hug
Мъжът ми не носи никакви накити, но аз мисля да му взема една скромна халка, а на себе си нещо по-изчанчено.  Mr. Green

# 622

Постът ти е абсолютно излишен според мен.Никой не говори за това снахата да е като дъщеря на свекървата.Говорим за ВНУЦИТЕ ако не си прочела.Явно и ти си от тези които разделят децата точно така(на дъщерята и снахата)а синът къде остава в цялата работа не знам?Жалко,че мислиш така.

Децата ми са дъщерята и сина, снахата си е снаха.

# 623

Снахата си е снаха разбира се.Изместваш темата според мен.

# 624
Не можеш да разделиш дъщерята и снахата. Тук не става въпрос за един човек, а едно семейство. Синът и снахата са едно цяло и това е основната пречка на свекървата /не за всички разбира се/.
Синът със сигурност забелязва отношението към сестра му и жена му и го приема лично, все едно е към него. От тук идват и драмите. Смятам, че свекървата като жена с повече опит има основна задача да сплоти цялото семейство и да не отделя дъщерята и зетът от сина и снахата. А не да тропа с крак "ква е тая, дошла тука и се мисли за повече от дъщеря ми". Не с тази нагласа.

И най- добре свекървите да си направят тема "С какво ви дразни снахата" и да се приключи. Както има зли свекърви, така има и зли снахи  Laughing

Забравих да добавя, че децата също усещат отношението на баба към мама и на баба към леля.

# 625
По-лошо е ,когато децата усетят разликата в отношението на баба към едните внуци и към другите  Sad

# 626
По-лошо е ,когато децата усетят разликата в отношението на баба към едните внуци и към другите  Sad
Разликата в отношенията се усеща засега от мен и баща им.Като пораснат ще е по-трудно да им обясним.Аз и сестра ми също сме делени от баба и дядо като отношение към нас и братовчедките ми.До ден днешен е така.Дано при моите деца с времето баба им разбере,че прави грешка в момента и да я поправи.....

# 627
  • на брега на морето
Мъжът ми не носи никакви накити, но аз мисля да му взема една скромна халка,

Тони, помня, че една година се чудеше какъв подарък да му направиш за рождения ден. Ето ти идея - халка  Grinning

Пропускаш зетя.

# 628
  • София
Тони, помня, че една година се чудеше какъв подарък да му направиш за рождения ден. Ето ти идея - халка  Grinning
Котьо, ако знам, че ще я носи - става, но да давам пари за нещо, което няма да погледне, твърдо не!  Naughty  Mr. Green

# 629

Снахата си е снаха разбира се.Изместваш темата според мен.
Трещерица се прави на тресната и се забавлява да й се връзваме. Аз си мисля, че тя е готина свекърва в живота.

Общи условия

Активация на акаунт